Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
Jacek píše:Radekkrupka:
Ale ta vzdálenost obchodu není bezvýznamná, mě např. vyjde úplně stejně cesta tam a zpět jako poštovné, čímž nehrozí nákup nějaké jedné koleje, ale hrozí právě to, že koupím v nějakém e-shopu. Všichni nebydlí ve velkoměstech
Jacek píše:Podporujme svého prodejce, kupujme dražší modely a ne levné, vybrali jsme si drahý koníček tak plaťme a nereptejme. Co to je?? To už je jak v jednom vlákně v jiné diskuzi, „podporujme našeho českého výrobce, model se sice předloze moc nepodobá, má plno chyb, nekvalitní povrchovou úpravu. Ale na to nehleďme a kupujme jinak nám už nic nevyrobí !!
milan ferdián píše:Jacek píše:Podporujme svého prodejce, kupujme dražší modely a ne levné, vybrali jsme si drahý koníček tak plaťme a nereptejme. Co to je?? To už je jak v jednom vlákně v jiné diskuzi, „podporujme našeho českého výrobce, model se sice předloze moc nepodobá, má plno chyb, nekvalitní povrchovou úpravu. Ale na to nehleďme a kupujme jinak nám už nic nevyrobí !!
Jenže je to myšleno a podávano v dobrém smyslu.Tady nejde o to podporovat šmelináře a podvodníky,kteří na vás vydělávají.Jasně jsou určité hranice a ty má každý z nás nastaven jináč a dle toho se řídí.Vysvětlí mi ,proč si tvůj obchodník dovolil na sebe vytvořit nátlak a podřídil se oné diktující skupině lidíTak buď jsme ve svobodné společnosti nebo jsme se vývojem vrátili zpět.
Jak to ,že opět dovolujete,vy modeláři potencionální zákazníci nebo obchodníci,aby vznikala další diktující,vševědoucí parta lidí,která bude rozhodovat o konečných cenách vám
![]()
![]()
![]()
![]()
Burza je přece určena proto,aby jsi zde kupoval již zboží,které již bylo použité,to znamená nižší kvalita za nižší cenu.Jestli ji koupíš za předraženou cenu,tak to je tvůj problém.Burza nemůže duplicitovat kamenné obchody.
Máš přece na výběr jako modelář/zákazník, buď koupím nebo nekoupím a je to? Ale spekulovat nad tím zda cena má být taká či onaká je scestná.
Pamatujte,poslední slovo máte přece před koupi VY![]()
![]()
radekkrupka píše:Petře, už jsem se do téhle diskuze nechtěl zapojovat, ale...
1) Kamenné prodejny - když zjistíš, že potřebuješ jednu fllexi kolej, spojky nebo jednu foliáž, taky si to objednáš eshopem? Není lepší jít a koupit hned a rovnou? Jenže obchod nepřežije tím, že si tam jednou za rok přijdeš koupit flexi. Prosím neargumentovat tím, že musíš do toho obchodu jet - nevím kde bydlíš, ale holt nemůže být pro tak okrajovou sféru obchod v každé horní-dolní. A je to také o obchodníkovi, jeho solidnosti, vědomostech a ochotě - já jsem si dlouho myslel, že i Zlín je na takovou kamennou prodejnu moc malý, když tam všechno zaniklo, ale nový prodejce z Fryštáku zatím potvrzuje opak! A ceny má velice slušné.
2) I když se to diskutujícím na tomto fóru nezdá - já zastávám názor, že modelářů, kteří si s internetem netykají je stále mnoho. Možná i většina. Je to asi dané i věkovým rozvrstvením této skupiny. Vždycky jsem žasnul, když jsem vlezl na Vinohradech ke Králi železnic, nejdražšímu obchodu ve střední Evropě, kde vybalovali haldy zboží, objednané přímo zákazníky. Jenže ten obchod má na skladě a ve vitrínách takové množství zboží, že těžko najdet lokomotivu v TT, kterou by tam neměli. A to je to, co řada lidí podle mě stále upřednostňuje. Navíc mnoho lidí, alespoň v Praze, podle mě vyšší cenu neřeší - ještě pořád na to mají.
DS Model píše:Vážení a milý diskutující,
domnívám se, že někteří z rozvášněných diskutujících uchopili toto téma za špatný konec. Doporučuji přečíst si příspěvky o stránku nebo dvě zpátky, nebudu tu znovu psát, co už jednou zaznělo. Prosím, přečtěte si historii tohoto vlákna (já vím, je to dlouhé - ale mě už to stálo taky spoustu času) a potom přijďte s konkrétním dotazem.
Některé výkřiky, které zde zaznívají bez ohledu na kontext, který zde už byl, jsou vážně velmi hloupé.
Napište konkrétní dotaz, odpovím jak nejlépe budu umět. Ale tyhle dohady, když píšu o něčem, k čemu neznám pozadí (nebo popředí), jsou fakt out..
David Strupp
Petr Zatrepalek
Ste se pasoval na moderátora diskuse nebo co?? Dobře konkrétní dotaz - jste obch. zástupce tilliga - jaká je výše obratu v čr za rok 2011 a r. 2010, v jakých cenách počítáno a jakou máte prognozu pro tento rok, jaká je doporučená marže?
kolík píše:Já bych možná také přidal dotaz. Může se v rámci klubu, sdružení, kroužku porušit politika doporučených cen a prodávat laciněji? Tím nemám vubec na mysli burzu. Stačí odpověď smí nesmi. Děkuji předem.
Zdeněk
DS Model píše:kolík píše:Já bych možná také přidal dotaz. Může se v rámci klubu, sdružení, kroužku porušit politika doporučených cen a prodávat laciněji? Tím nemám vubec na mysli burzu. Stačí odpověď smí nesmi. Děkuji předem.
Zdeněk
Na to jsem dopověděl už asi dvě stránky zpátky.
David Strupp
Zpět na Modelářské obchody a výrobci
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník