Zkušenosti s eshopem www.modelovazeleznice.cz

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod JM » stř 04 bře, 2009 10:05 am

George V. píše:Aktualita z www.modelovazeleznice.cz , cituji:

Z důvodu neschod s firmou Roco, která minulý rok převzala firmu Fleischmann, nám byly zastaveny dodávky zboží.
I přes snahu řešit vzniklou situaci (od listopadu 2008), se nám nepodařilo obnovit dodávky. Tímto se omlouváme všem našim zákazníkům za způsobené problémy.

Docela by mne zajímalo o jaké neshody jde, nevíte někdo podrobnosti? Týká se to prodeje modelů přes internet?

Vím, šlo tam o to, že se ostatním prodejnám nelíbily příliš nízké ceny některého zboží (hlavně loko) a tak si prý ostatní prodejny stěžovaly přímo u firmy Roco, došlo k nějaké výměně názorů a dopadlo to takhle...To mi bylo řečeno přímo prodavačem v pobočce v Plzni.
JM

Příspěvekod George V. » stř 04 bře, 2009 10:12 am

To je zajímavý, a že si nikdo nestěžuje třeba na Michala Daleckého, nebo BEN-model, který jsou širokodaleko nejlevnější...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod JM » stř 04 bře, 2009 3:28 pm

George V. píše:To je zajímavý, a že si nikdo nestěžuje třeba na Michala Daleckého, nebo BEN-model, který jsou širokodaleko nejlevnější...

Jo, tak to nevím (ale zase jak můžeš vědět, že si nikdo ještě nestěžoval :lol: ) Já se to dozvěděl právě když jsem u nich chtěl koupit parní lokood Roca, která byla daleko nejlevnější právě u wwwmodelovazeleznice.
JM

Příspěvekod Zippich » stř 04 bře, 2009 6:37 pm

Potvrzuji výše uvedenou zprávu.
Právě mi z Děčína přišel mail tohoto znění (doslova):

"Ukončení spolupráce s firmou Fleischmann.
Dnešním dnem jsme ukončili spolupráci z důvodu pro velmi problémovou komunikaci s vedením firmy Fleischnamm (pod vedením firmy Roco).
Bohužel dosavadní objednávky již nebudou vyřízeny..."

Oni ty naše peníze prostě teď asi nechtějí, když je ta kríze...
Ale teď vážně. Důvodem je zřejmě právě to, že měli nejnižší marže, takže ostatní prodejci si u velkého výrobce stěžovali a ten jim utáhnul kohoutky. Není snadné být nejlevnější.
Zippich

Příspěvekod akuba » stř 04 bře, 2009 8:54 pm

Mám stejnou zkušenost, jako jsem četl v předchozích. Fleischmanna (N) jsem měl objednaného od října 2008. Jediné, co mi odpověděli v modelovazeleznice.cz na dotaz co je s objednávkou bylo, že se přesouvá výroba. Přitom šlo o neschody s výrobcem. S tímhle jednáním si to u mě docela dost polepili. Zájmy zákazníka asi nejsou důležitý. Nevim, kde ty věci seženu. Něco jsem sice objednal na modeltrain.cz, ale je to jen část. Navíc jsem včera koukal na modelyvlacku.cz na kolejivo od Fleischmanna a dnes tam už nic od této značky není.
Kšeft je holt důležitější.
akuba

Příspěvekod George V. » čtv 05 bře, 2009 5:36 am

Zippich píše:Oni ty naše peníze prostě teď asi nechtějí, když je ta kríze...
Ale teď vážně. Důvodem je zřejmě právě to, že měli nejnižší marže, takže ostatní prodejci si u velkého výrobce stěžovali a ten jim utáhnul kohoutky. Není snadné být nejlevnější.

...asi fakt ne. Ty blbci si totiž neuvědmují jeden fakt. U levného prodejce si koupím místo dvou vagonů třeba tři za stejnou cenu. Zaplatím stejně jak u levného tak u drahého prodejce, ale výrobce dostane zaplaceno za tři kusy místo dvou... Místo toho aby podporovali slušné prodejce, tak raději podporujou zloděje typu Kresta... A propo, viděli jste jeho ceny za novinky Roco - Němku 555.0 a start set s 365.4? Takhle se pánové vydělává na živobytí... Ani bych se nedivil, kdyby to byl jeden z těch stěžovatelů...
Naposledy upravil George V. dne čtv 05 bře, 2009 7:35 am, celkově upraveno 2
George V.

Příspěvekod akuba » čtv 05 bře, 2009 6:59 am

Tak mi dorazila odpověď z modelyvlacku.cz :

bohužel jsme byli nuceni zboží od firmy Fleischmann stáhnout z nabídky,
jelikož jejich dodací lhůty byly neúnosné. Za posledního půl roku jsme kromě
pár drobností neobdrželi téměř žádné zboží. Tento stav se zhoršil od chvíle,
kdy Fleischmanna odkoupila firma Roco. Dle našich posledních informací mají
prázdné sklady.
akuba

Příspěvekod VoVo » čtv 05 bře, 2009 12:45 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:51 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod Martin HO » čtv 05 bře, 2009 2:10 pm

Tomu mám rozumět tak, že ROCO zde má oficielního dovozce a ostatním prodejcům přímo neprodává a nebo prodejci nakupují přímo u ROCO (jak by to mělo umožňovat naše členství v EU).

Jinak řečeno údajný spor byl s vlastní firmou ROCO nebo oficiálním dovozcem do ČR (to bych pak rád věděl, kdo to je).
Martin HO

Příspěvekod kubulak » čtv 05 bře, 2009 3:45 pm

To je bohuzel v teto zemi bezna praxe, ze na nejake zbozi si nejaky vykuk zkousi dohodnout s vyrobcem neco jako vyhradni pravo na dovoz, predrazi to jak svine a mysli si jak tu snadno vydela miliony, kdyz nebude mit konkurenci, a kdyz to pak zacne vozit nejakou cestou i nekdo jiny a samozrejme si k nakupce neprihodi tak velkou marzi a zacne panu exkluzivnimu dovozci prebirat ksefty, co je jednodussi? No prece stezovat si, posilat anonymni udani na COI, FU, k vyrobci apod... :(
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 05 bře, 2009 4:47 pm

No ono to tak s temi distributory ROCO u nas zas tak horke nebude - viz nabidky ROCO novinek na Modelbazaru a Aukru. Vloni ROCO tvrdilo ze bude dodavat jen tem co maj kamenou prodejnu a zazemi pro servis jejich vyrobku. Rad bych vedel, kolik z tech internetovych prodejcu z modelbazaru a Aukra tohle vse splnuje.

Druha vec je, ze jako vyrobce nikoho nikdy nedonutis aby dodrzel tebou stanovenou cenu - kdyz bude o tvoje zbozi stat, sezene si ho jinou cestou a bude-li chtit, diky barteru se dostane na uplne jine ceny. A to nemluvim o takovych "malickostech" jako je treba rozdil DPH u nas a jinde, vyse dopravneho, rozpocitani nakladu na obchodnikovu firmu do vyrobku atd atd...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod michal_n_cz » čtv 05 bře, 2009 11:50 pm

JM píše:Vím, šlo tam o to, že se ostatním prodejnám nelíbily příliš nízké ceny některého zboží (hlavně loko) a tak si prý ostatní prodejny stěžovaly přímo u firmy Roco, došlo k nějaké výměně názorů a dopadlo to takhle...To mi bylo řečeno přímo prodavačem v pobočce v Plzni.

Mě osobně ten obchod http://www.modelovazeleznice.cz není moc sympatický . Na první pohled velice široká nabídka - tisíce virtuálních položek - všechno jen naskenované katalogy. Skoro u všeho dodací lhůta 3 týdny a více - tedy předpokládám, že zboží skladem není a pokud si ho někdo objedná, tak oni teprve budou objednávat. Fakt by mě zajímalo jestli tam někdo v tom děčínském krámě byl a co tam fyzicky mají za zboží - tak kdyžtak někdo poreferujte. Jiné obchody na webu mají třeba nějakým způsobem vyznačeno zdali zboží je skladem - např. pan Dalecký má přímo napsáno kolik ks, Benmodel má Ano/Ne, modeltrain tuším má na webu vystaveno jen to to fyzicky má - to mi připadá trasparentní a seriózní.
"Jedna paní povídala", že Roco si přeje, aby se modely prodávaly za doporučené ceny a případná poskytovaná sleva byla max. 8-10%. Pravděpodobně k tomu mají nějaké důvody, zaleží jakým způsobem toho chtějí dosáhnout. Např. smluvně vylučovat cenovou konkurenci může být v rozporu z právními předpisy. http://www.novinky.cz/ekonomika/137100- ... okutu.html . V některých případech to dodavatel může udělat rafinovaněji a méně okatě.
Těžko soudit která strana tento konkrétní vzájemný obchod zmařila. Ve finále to může být více či méně na škoudu ,jak obou stran ,tak potenciálních zákazníků, protože objem obchodu je aktuálně pravděpodobně 0,-. V praxi se to ale stává - protenciální nebo stávající obchodní partneři se nedohodnou a prostě spolu dál neobchodují.
Celkově bych to viděl tak, že v současnosti je to s dostupnotí zboží Roco u nás výrazně lepší než v minulosti. Dříve to fungovalo to tak, že Roco jednotlivým prodejcům v ČR odmítalo výrobky dodat přímo. Zboží se muselo objednat přes výhradní zastoupení tuším nějak přes Xenia a Krokodil - to mě když tak opravte.
Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod George V. » pát 06 bře, 2009 5:03 am

Byl jsem několikrát v prodejně v Mostě a sortiment byl vcelku slušný, hlavně co se týká foliáží, posypů, lepidel, apod., tedy věcí, u kterých je dobrý mít je po ruce. S vozidlama to bylo horší, mašiny (v HO) většinou Hobby od PIKA, sem tam nějaký zbytky Brawa a pod, v TT něco od Kuehn a němka ČSD. S vagonama to bylo o trochu lepší, ale jenom PIKO a Tillig HO (a samozřejmě Tillig TT) a před Vánocema i skoro celý sortiment Bramos. A pak i celkem dobrý výběr ze sortimentu Auhagen. Bohužel, prodejna je teď zavřena, prý ji přesouvají do větších prostor. Tak doufám, že ji nezruší.
George V.

Příspěvekod George V. » pát 06 bře, 2009 5:23 am

Tak to vypadá, že Fleischmann ukončil spolupráci i s dalším dodavatelem v ČR, a to www.modelyvlacku.cz . Hledám, kde bych mohl objednat věci, které mi stornovali u www.modelovazeleznice.cz a narazil jsem na tohle. Že by byli spolu tyhle dva obchody provázaný?

A propo, nemáte někdo tip, kde se dá Fleischmann dobře (a levně) objednat (BEN-model a M.D. jsem už obeslal...)?
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 06 bře, 2009 8:04 am

Já sháním věci od Fleischmanna přes německý E-bay - obvykle to seženu o něco levněji a se zárukou od něm. prodejců co přes E-bay prodávají.

Chce to ale kupovat víc věci najednou, aby se náklady na poštovné "rozpustily" do více věcí.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské obchody a výrobci