Obchodní zástupci pro ČR

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Obchodní zástupci pro ČR

Příspěvekod Jacek » úte 03 led, 2012 8:40 pm

DS Model píše:
Scoot píše:Ano ano, vláčky jsou opravdu jen pro dospělé a hlavně cenou...kolik malých a mladých kluků si bude šetřit, aby si koupili svou vysněnou lokomotivu? Tušíme věkový průměr modelářů...a vymíráme. Dnešní děti mají spoustu jiných lákadel a chtějí mít všechno pokud možno hned, kdo by čekal na model lokomotivy "ROK" asi jen "Blázen". Většina znás se k železničním modelům v dospělosti vrací, protože jsme je měli v dětství.

Ano, tady jednoznačně hraje velkou roli rodičovský přístup. Pokud je pro tatínka (maminku :mrgreen: ) jednodušší dítko upíchnout k počítači, není to asi ta pravá cesta, jak dítko přivést k našemu milovanému koníčku a mít svého následníka. Sám mám malé děti. Rostu z toho, když si berou do ruky vše na co narazí. Ale měli by jste vidět tu malou žábu, který ještě nejsou 2 roky, jak se dožaduje mašinek. O klukovi ani nemluvím...tomu jsou tři a je to hotový nádražák :-)
Jak píšu - je to o přístupu rodičů, na prodejce a ani výrobce tuto vinu házet nemůžete.
David Strupp

No tak to asi nebude, mám s tím čerstvou zkušenost. Několik let k nám chodí na návštěvu sousedi s malým klukem, nikdy se to neobešlo bez ježdění na mém kolejišti TT. Letos má synek 6 roků, ovladače už se chopil sám, takže se rodiče rozhodli, že by mu na vánoce něco koupili. A koupili. Ale pochopitelně začátečnický set HO, protože v tom TT jaksi nic neměli :!: "Kvalifikovaný" prodejce je tak se vším obeznámil, že jsem pak musel přijít já a zapojit to. Řekl jim, že lokomotiva bude kouřit, nevěděl víc. Nekouřila, v balení nebyl destilát, návod v němčině. Nemohli pochopit, že krabice obsahuje nespočet návodů a ani jeden v češtině. Jak to?
Kdybych je chtěl nějak dotlačit k TT, čím bych je mohl přesvědčit? Že mají něco radši předobjednat a na příští vánoce to možná budou mít??

K těm doporučeným cenám bych se nerad vyjadřoval nebo do toho nevidím. Ale jak může být pro mě jako zákazníka výhodné kupovat něco dráž?? Teď např. mám v plánu vybudovat skryté nádraží z kolejí na plastovém podloží kvůli snadné montáži. U svého prodejce jsem zrovna zjistil, že již nejde koupit výhybka s přestavníkem jako celek, ale jako dva samostatné výrobky. Rozdíl cca 50 Kč vyšší cena. Na celé skryté nádraží přes 2000 rozdíl. Děkuji, budu hledat jinde. Včem má být ta výhoda? Že to koupím v kamenné prodejně? Mám si připlatit tisíce navíc, aby mě "odborný" personál obeznámil s výrobkem jako ty mé sousedy?
Bohužel teď se zdražuje úplně všechno a modely jsou u většiny lidí až na konci nějakého seznamu potřebných věcí.
Jacek

Příspěvekod vorisekml » úte 03 led, 2012 8:50 pm

A já měl /mám/ podporovat neochotného prodejce, když sednu do auta a za 1h jsem měl model objednaný bez keců a vytáček prodejce /sice z DE/? Ona ta potíž s modelem je už taky 2 roky stará, nyní je "krize", každý se na ní teď vymlouvá.
H0
vorisekml

Příspěvekod Radek Strnad » stř 04 led, 2012 6:47 am

Jak píše Jacek.Já také nechápu,proč bych měl kupovat benzín na dálnici za 37,90,když o 2km dál ho mají za 32,90.A že na té drahé pumpě mají ještě široký sortiment o 70%předražených baget a čokolád...????A podobnou mi připadá obchodní strategie Tilliga, o které jsme již diskutovali.Připlať si za dražší zboží(z něhož nemalá část má naprosto fatální chyby) a mi ti za to zdražíme i náhr.díly. A ten článek,na nějž je odkaz od kolegy Scoot,ten mi naprosto mluví z duše. Jakou důvěru mám mít v obchodní zástupce ,jejichž prioritou je likvidace laciných prodejců a jejich sítě, tedy prodejců, kteří se oddělili od stáda a vytvořili něco,co je obchodním zástupcům trnem v oku.Nenaplňují si tak náhodou odstraňováním nepohodlné konkurence své vlastní obchodní ambice????Netouží náhodou ve svých obchodních záměrech shrábnout uvolněný podíl na trhu??Ten článek na to v podstatě odpovídá.Vždyť přeci výrobce je v době krize rád za každý prodaný model a pokud dostane své peníze,tak mu může být jedno za kolik se pak model dál prodá,to je přeci věc prodejce.Co by se asi tak mohlo stát,kdyby víc prodejců prodávalo levněji než je DMOC????Že by snad,nedej bože,došlo ke zlevnění modelů????Jaké neštěstí pro modeláře.Direktivní zákazy a rušení dodávek zboží nepohodlným prodejcům,křiví spolu s jinými neduhy,na které také upozorňuji, volný trh ve vel.TT. Je to stejné,jako kdyby velkoobchod Makro,přestal dodávat vietnamským obchodníkům zboží,protože ho prodávají levně.Také to neudělají,protože potřebují prodat a za kolik to prodá vietnamec je jim jedno-oni své peníze dostanou.A co by tam asi řekli nějakému jinému obchobníkovi(obch.zástupci),který by si stěžoval,že ten který vietnamec na rohu prodává levněji než on a bylo by tedy dobré,kdyby mu Makro přerušilo dodávky.Vysmáli by se mu,až by se za břicha popadali.Prostě to je volný trh.Ovšem ve vel.TT toto neplatí.Tady milého prodejce(partičku vyvolených)zařízneme.Že se pak prodá míň modelů????Zato budou ale dražší,že.Jaký dopad do budoucnosti to bude mít v tuto chvíli nikoho nezajímá. Já opravdu nevidím jediný racionální důvod,proč by si začínající modelář měl vybrat právě toto měřítko.Přechod od TT na H0 je běžný-opačně....výjimka. Když jsem před lety dělal obch.zástupce v úplně jiném oboru,zajímalo mého obchodního ředitele pouze to,kolik výrobků jsem ten měsíc pomocí sítě svých prodejců dokázal prodat a maximálně i to,zda všichni zaplatili.Za kolik to pak prodejci prodali dál,mu bylo srdečně jedno.Problém měli naopak ti,co prodávali draho,mastili si kapsy a kazili jméno výrobce tím,že jeho zboží dodávali cejch drahoty.A takovéhoto cejchu se firma velmi těžko zbavuje,i když to pak třeba už dávno neplatí.A kdybych řediteli tehdy řekl,že jsem zastavil dodávky prodejci,který sice prodával hodně našeho zboží,ale prodával ho levně,tak by si poklepal na čelo a na hodinu bych si vyklízel stůl. Abychom nebyli jen u Tilliga. Na setkání AKTT v Lössnitz se prodávaly Herkulesy Kuehn u stolu prodejce za 44,90 Eur,při zakoupení 3ks za 39,90Eur(kolem 900,-Kč).Kdo tam byli,jistě si všimli.Kolem stolu žádná tlačenice,němce to moc nezajímalo(asi běžná cena),sem tam někdo něco koupil,většinou češi,někteří jeden,někteří 3ks.Prostě žádná tlačenice.Prodávající byl němec,slušně vypadající,nikde neběhali rozzuření obchodní zástupci,nevolali na něj ani kontrolu finančního úřadu,jak se u nás stalo národním sportem.Nápis CHARITA tam také nebyl.Kde tedy jsou výrobní náklady,ptám se,když se vyplatí za takovou cenu prodávat a podle vlažného zájmu kupujících nejde o nic mimořádného???? A jak to celé dopadlo.Nakonec ho objevili čeští překupníci podnikavci a kdo tam nebyl,může si je i za 2.000,.Kč koupit u nás.Byly noví,nepoužití,v orig.obalu,vč.dolepů a ND.Na notorickém překupování a šponování cen tím,že vyvolávají umělý nedostatek levnějšího zboží na TT-trhu,mají někteří podnikavci založenu celou svoji živnost.A to je další příčina pokřiveného trhu s modely TT v ČR. No a teď pro změnu do mě...
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod DS Model » stř 04 led, 2012 8:16 am

..to bude maratoooon :-)
ke kolegovi Strnadovi - problém je, srovnáváte nesrovnávatelné. Na čerpací stanici reagovat nebudu, protože to je ultra nesmysl...
Srovnávat MAKRO s čímkoliv je tak trošku mimo. MAKRO se etablovalo jako velkoobchod. Pseudovelkoobchod. Jeho smysl měl být v tom, že lidem s ŽL bude nabízet všechno zboží za lepší ceny než v běžných obchodech. Pak tedy lyže, které já mám na obchodě za třeba 4000 kč, oni nabízejí za 3800 a přičemž nakupují u stejného obchodního zástupce (OZ) jako já :-) Tedy velkoobchod, ale tak nějak špatně. TO je zároveň odpověď na Vaší otázku, jestli náhodou nechci vyplnit díru na trhu po zmizelých levných prodejcích. Nechci.
Mám svůj obchod s úplně jiným sortimentem a potýkám se se stejnými problémy, jako jsou vláčky. A volně navážu na váš stesk po nízkých cenách. Mám obchod, kde na ploše cca 300 m2 nabízím sportovní zboží. Lidé ke mně můžou přijít, zboží si prohlédnout, vyzkoušet a případně dokoupit nějaké další věci, které buď potřebují a nebo se jim hodí. Zaměstnávám 7 prodavaček a platím nájem. TO všechno může existovat jen díky tomu, že mám nějakou garantovanou marži od obchodního zástupce. Tedy na nové věci, co je starší, prodávám si jak chci.
A tohle je cílem většiny výrobců v rámci modelové železnice. Chtějí, aby existovali kamenné obchody, které na svých pultech vystaví zboží té které značky nebo výrobce. Ono totiž platí heslo - sejde z očí, sejde z mysli.
A ještě doplním - v mém oboru už většina OZ hlídá DMOC a trvají po určitou dobu na jejich dodržování. Existují na to prostředky.

Ve vašem příspěvku je narážka na partu okolo pana Říhy. Říkám naprosto vážně, ukončení jeho OSTT NENÍ zásluha obchodního zástupce a ani firmy Tillig (vždyť jenom Tilliga neprodával, proč by proboha zrovna on měl mít možnost ukončit tuto činnost). Důvodem ukončení OSTT je nesrovnalost v jeho účetnictví a problémy s legislativou. Tedy takovou mám alespoň informaci. Dále, to že přestává prodávat Tilliga opět NENÍ má zásluha. V tomto případě byl pan Řiha překupník a pravděpodobně ho "odříznul" jeho německý dodavatel. Já jsem nabízel panu Říhovi, že ho opět mezi obchodníky zařadím, ale on nechtěl. Měl k tomu své důvody, které jsem nepochopil. Jeho boj.
Toto jsem panu Říhovi napsal e-mailem a požádal ho, aby to uvedl ve svých "Informacích" jako mou oficiální odpověď. Odmítl to s tím, že se mu to nehodí.!!!
Mimochodem - pan Říha se chtěl před časem zbavit některých svých zákazníků a chtěl mi je "předat". Odmítl jsem to. Myslím, že je spousta věcí, o kterých jeho "ovečky" nemají ani potuchy...

No a poslední věc. Já jako obchodní zástupce nemám žádnou zákonou moc, jak obchodníky přimět k dodržování DMOC. Je jen na nich, jestli chtějí rozumně prosperovat. Ale způsob a distribuce je věc, o kterou se zajímá každý slušný výrobce. A žádný výrobce nechce, aby se jeho zboží nabízelo dehonestujícím způsobem. A burza bohužel taková je. Pokud by výrobce připustil, že se jeho zboží bude prodávat v kdejaké kůlně, bude to zboží z pohledu nově příchozích kupujících srážet na úroveň vietnamských výrobků...
Nikdo nikoho nenutí, aby nakupoval dražší stejné výrobky. Vždy budou existovat e-shopy, popř. prodejci kteří nabízejí zákaznické slevy. Já takové obchodníky znám, vím o nich. Proto přestaňte bulet a začněte hledat...!!!

A vlastně ještě jedna věc....důvod, proč v Lößnitz obchodník prodával Herkulesy za 45 € byl ten, že o ně nikdo už neměl zájem. Trh byl přesycen. A aby mu v tom neležely peníze, prodával hluboko pod nákupní cenou, jen aby se jich zbavil. To je (bohužel-pro obchodníka) přirozená věc. Ten model je na trhu už více jak tři roky. A jak to že to vím? No, byl jsem tam a zeptal se ho...

Rád bych tuto depatu ukončil. Ne snad proto, že je mi nepříjemná, ale proto že stejně tento problém nevyřešíme. Je to z mého pohledu mlácení prázdné slámy. Přestože chápu, že je pro Vás otázka financí velmi důležitá. Musíme hold najít nějaký střed mezi tím, co požaduje výrobce jehož zastupuji a vašimi finančními zájmy.
Pojďme řešit důležitější věci...připomínky k modelům, návrhy co by kdyby,..můžete mi poslat nějaký podnět k nějakému obchodníkovi..prostě pojďme řešit záležitosti, které našeho koníčka posunou dál..to by měl být smysl tohoto vlákna.

David Strupp
DS Model

Příspěvekod Jarda H. » stř 04 led, 2012 10:17 am

DS Model píše: ..... Pojďme řešit důležitější věci...připomínky k modelům, návrhy co by kdyby,..můžete mi poslat nějaký podnět k nějakému obchodníkovi..prostě pojďme řešit záležitosti, které našeho koníčka posunou dál..to by měl být smysl tohoto vlákna.

David Strupp

Davide, konkrétní dotaz na 2 modely od Tilligu - snad nebude případná výroba obestřena tajemstvím :D
1) f.Tillig v r.2011 začala dělat německý chlaďák (pro ilustraci ostatním zmínka o tom zde na konci stránky ... viewtopic.php?f=16&t=3559 ), nezvažuje se jeho česká nebo spíše československá verze, která u nás jezdila jako ř. Lpc, později přeznačen na lbbhps ?!

2) nezvažuje se obnovená výroba vozů spěšných vozů ČSD ř.Ca, ať už jako kusovky nebo celý set vozů ?!
http://www.vlacky.com/katalog/menu.php? ... 0#00002540
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod DS Model » stř 04 led, 2012 10:48 am

Ibbhps.jpg
Ahoj Jardo,
ty dva vozy - podle fotek jde o jiné vozy. Ale asi ti udělám radost - ten druhý vůz bude v ČSD na Tillig TT víkendu (v Pečkách). A nebude jediný :-)
Ty Ca - no už se mně na to někdo ptal. Určitý nápad mám, uvidím, co by šlo zrealizovat..

Díky za konkrétní příspěvek. Takhle nějak si to představuju .-)

Ahoj

David Strupp
DS Model

Příspěvekod Jarda H. » stř 04 led, 2012 11:17 am

DS Model píše: ..... Ty Ca - no už se mně na to někdo ptal. Určitý nápad mám, uvidím, co by šlo zrealizovat..

Díky za odpověď, ty chlaďáky jsem tak trochu tušil, že by tam mohl být nějaký rozdíl :wink: ... A ty spěšňáky Ca, pokud by někdy vyšly, zájem z mojí strany určitě bude, po kusech nebo rovnou set !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Radek Strnad » stř 04 led, 2012 12:38 pm

No, je vidět,že David Strupp a já máme naprosto odlišný pohled na vývoj velikosti TT ve vztahu k volnému trhu a jeho fungování.Ovšem abych nevyvolával pocity nějaké zaujatosti,chci věřit,že nám oběma jde v podstatě o stejnou věc-tedy životaschopné TT-čko.Zrovna tak věřím,že tato někdy ostrá diskuze nás někam posunula,minimálně v tom,že víme o svých názorech.Pan Říha se bohužel diskuze neúčastní a není členem tohoto fóra,tak asi nějaké zprůhlednění jeho vztahů k firmě Tillig nenastane.Můj názor je ten,že trh s velikostí TT trpí v ČR nemocemi,které ho pokřivují.Pokud se s tím nějak vypořádá a bude to ku prospěchu modelářů-budu velmi šťastný člověk,protože na nich ten trh stojí.Pokud nebude komu prodávat,zhyne tato velikost na úbytě,což mě,coby TT-skalňáka asi definitivně skolí.V minulém příspěvku jsem se zmínil o Herkulesech Kuehn.Připouštím,že D.S. má snad i pravdu-asi šlo o totální výprodej.O to víc mne mrzí,že takovéto zboží za tuto cenu se do ČR vůbec nedostane(zase jedině od překupníků s přirážkou 70-100%).Přitom si myslím,že by se po něm jen zaprášilo,zatímco z němců to nikdo nekupuje.Tady by byla šance zaujmout potenciální nové modeláře a něčím je k naší velikosti nalákat.Jinak bohužel moc není čím. Ale dost,..nemám chuť zabředávat do dalších modelově-makroekonomických debat,snad vše bylo řečeno,postoje jsou známy,je třeba modelařit(konečně). Tedy otázky z toho správného soudku.Pára 455.2 která se vyráběla na přelomu tisíciletí s hranatým motorem(už jako Tillig) se už léta nevyrábí.V aukcích cena leze ke 4.000,-Kč Jako nový model už s motorem Mashima byly verze DR,DB,ÖBB a na ČSD se jaksi zapomělo.Není na čase tuto mašinku oprášit a nějakou sérii vyrobit.Podklady podle kterých se vyráběla ta poslední,s černým pojezdem,jsou tuším od p.Berana(455.219)a tedy předpokládám asi věrohodné.Mohlo by se něco málo poupravit,třeba místo ČSD dát lvíčka nebo obojí,nějakou jinou hvězdu,nedávat tam pořád dokola ten mosazný zvon.K této mašince se dělá i spousta leptů od malovýrobců na dokrášlení...Mašina této velikosti na trhu chybí a těch pár kousků 365.4 od Schirmera asi moc nepomohlo. Jsou vlastně jen velké páry a jinak jen domácí bastlení z kovových modelů (312.8500 a 335).A co třeba oprášit motorák VT137/VS145.Ten červený všestarský je velmi ceněným artiklem,má ho jen pár lidí,jeho cena na aukcích šplhá k 5.000,-/ks(jen hnací vůz).Co udělat novou sérii,třeba trochu něco změnit v popisu a možnost dát k tomu i ten přívěs,který kdysi sliboval p.Rejl-blahé paměti.Přívěs by byl fikce,i když ten hnací vůz byl později na přívěs přestavěn,ale spolu se to tedy potkat nemohlo.Kdo dodával tehdy podklady nevím.Možná,že po válce chvíli jezdil i v červeno-krémovém provedení.Třeba to někdo z kolegů ví.Jinak abych jen nekritizoval,tento výrobek,ten se Tilligovi velmi zdařil.Pěkně to vypadá,špičkové jízdní vlastnosti-zde tedy pochvala.
Naposledy upravil Radek Strnad dne stř 04 led, 2012 4:42 pm, celkově upraveno 1
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod DS Model » stř 04 led, 2012 1:16 pm

Radek Strnad píše:No, je vidět,že David Strupp a já máme naprosto odlišný pohled na vývoj velikosti TT ve vztahu k volnému trhu a jeho fungování.Ovšem abych nevyvolával pocity nějaké zaujatosti,chci věřit,že nám oběma jde v podstatě o stejnou věc-tedy životaschopné TT-čko.Zrovna tak věřím,že tato někdy ostrá diskuze nás někam posunula,minimálně v tom,že víme o svých názorech.Můj názor je ten,že trh s velikostí TT trpí v ČR nemocemi,které ho pokřivují.Pokud se s tím nějak vypořádá a bude to ku prospěchu modelářů-budu velmi šťastný člověk,protože na nich ten trh stojí.Pokud nebude komu prodávat,zhyne tato velikost na úbytě,což mě,coby TT-skalňáka asi definitivně skolí.

já si nemyslím, že naprosto odlišný. Spíš je rozdíl v tom, jaké kdo máme informace a jak s nimi nakládáme. Zatím ze všech příspěvků jsem četl jen "vysoké ceny a chudák ten obchodník, který chce prodávat levně" a to je všechno. To ale neřeší problémy tohoto trhu..
V minulém příspěvku jsem se zmínil o Herkulesech Kuehn.Připouštím,že D.S. má snad i pravdu-asi šlo o totální výprodej.O to víc mne mrzí,že takovéto zboží za tuto cenu se do ČR vůbec nedostane(zase jedině od překupníků s přirážkou 70-100%).

Ale tenhle výprodej dělal ten konkrétní jeden obchodník. To nebyla nabídka výrobce. Prostě jeden z obchodníků to přehnal s objednávkou Herkulů, tak je takhle vyprodával..
Pára 455.2 která se vyráběla na přelomu tisíciletí s hranatým motorem(už jako Tillig) se už léta nevyrábí.V aukcích cena leze ke 4.000,-Kč Jako nový model už s motorem Mashima byly verze DR,DB,ÖBB a na ČSD se jaksi zapomělo.Není na čase tuto mašinku oprášit a nějakou sérii vyrobit.Podklady podle kterých se vyráběla ta poslední,s černým pojezdem,jsou tuším od p.Berana(455.219)a tedy předpokládám asi věrohodné.Mohlo by se něco málo poupravit,třeba místo ČSD dát lvíčka nebo obojí,nějakou jinou hvězdu,nedávat tam pořád dokola ten mosazný zvon.

Bohužel nejsou černá kola, jen červený. Ale do výroby by se znovu dát mohla. Jen to neudělat stejně, jako novou T334.
A co třeba oprášit motorák VT137/VS135.Ten červený všestarský je velmi ceněným artiklem,má ho jen pár lidí,jeho cena na aukcích šplhá k 5.000,-/ks(jen hnací vůz).Co udělat novou sérii,třeba trochu něco změnit v popisu a možnost dát k tomu i ten přívěs,který kdysi sliboval p.Rejl-blahé paměti.Přívěs by byl fikce,i když ten hnací vůz byl později na přívěs přestavěn,ale spolu se to tedy potkat nemohlo.Kdo dodával tehdy podklady nevím.Možná,že po válce chvíli jezdil i v červeno-krémovém provedení.Třeba to někdo z kolegů ví.Jinak abych jen nekritizoval,tento výrobek,ten se Tilligovi velmi zdařil.Pěkně to vypadá,špičkové jízdní vlastnosti-zde tedy pochvala.

Díky. Podklady jsem dělal já.:-) Dalo to tenkrát dost práce a Rejl mi za to neřekl ani dík. To je mimochodem jeden z důvodů, proč není přívěsný vůz. Druhý jste už popsal sám. S oprášením tohoto motoráku bude asi problém. Všiml jste si, že úplně zmizel z nabídky, ale přívěšák tam je?? Byla povodeň ...a jestli forma zůstala pod vodou...

David Strupp
DS Model

Příspěvekod Scoot » stř 04 led, 2012 4:25 pm

Co dodat? asi už nic...současná nadílka modelů f.tillig mě neláká (rychlíkáče nee, raději lokálku)
Jen prosím nedělejte 455 s červeným pojezdem (jako u BTTB, jiné číslo, nebo jiná budka s okny?) a ty červený kola dejte do černého rámu (jako u 555). A v digitálu ten nový pojezd moc dobře nejezdí a to nemám plechové kolejivo (jo a dekodér mám KUHEN)
Scoot

Příspěvekod boy.rough » stř 04 led, 2012 7:39 pm

Ano, motorák VT 137/ VS 135 by byl dobrý počin :D .
Olda.
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod kolík » stř 04 led, 2012 11:06 pm

Dobrý den.
Dlouho sleduji tuto diskuzi a nejprve jsem se smál, ale nějak mně ten smích přechází. Začínám mít pocit, že ta diskuze se posouvá do totalitního období. Takže se přidám.
Od oveček, kolem jiného vůdce, na burze slyším, že u něj se dá koupit skoro stejně výhodně jako u p. Říhy, všimněte si, že nepíšu OSTT což někteří lidé neznalí věcí spojují. Akorát že u něj dostanu ke každému modelu i stvrzenku, což se ne vždy děje jinde (tím myslím prodej na burze, aby si to někdo nevykládal špatně) a nemám problém se domluvit na reklamaci a jejím odstranění. Ale taky tam najdu prodejce, který všude všechno skupuje ve velkým .......Na burze najdu dost obchodníků z kamenných obchodů, kteří vyrazí mezi ten správně naladěný dav a myslím si že je to uplně v pořádku, takže jsem pro prodej i nových věcí a nejen Tilliga na burze.
A teď něco pro DS občas jezdím do německa služebně a mám tedy vytipovaný okruh obchodníků kam jezdím. Známe se leta a můžu Vám garantovat, že DMOC nedodržují a mnoho i nových modelů se tam koupilo při kurzu kolem 25,- Kč/euro laciněji než u nás i dokonce než u p.Říhy
A ještě jeden postřeh z Německa mám, ty menší obchodníci začínají silně pozorovat nekvalitu u Tilliga a špatné dodávky, nebo spíš nedodávky zboží. Začíná to prý vypadat jako v NDR plánovité hospodářství....Někdo chce holt mít jistotu. V jednom nemecké městě místo 3 obchodníků se zbožím Tilliga je už jen jeden. Jeden držel zuby nehty DMOC a nějak to zbohatnutí nevyšlo, druhý Tiliga vyprodává a další už brát nebude, nemá prý čas stále někam telefonovat a reklamovat, zboží i dodávky.
Řeklo by se teď ten třetí bude tvrdě dodržovat DMOC a bude bohatnout. Prd raději nabídne slevu, aby prodal. Mám pocit, že v době krize, asi nutit obchodníky dodržovat ceny a mít třeba 30% marži ovšem neprodávat, je docela dobrá cesta do pekel.
Možná, že pro někoho je tržní hospodářství spojeno se slovem zbohatnu a to za jakoukoliv cenu.

Zdeněk,který není ovečkou žádného spolku....
kolík

Příspěvekod kolík » stř 04 led, 2012 11:20 pm

Cituji:
"Mimochodem - pan Říha se chtěl před časem zbavit některých svých zákazníků a chtěl mi je "předat". Odmítl jsem to. Myslím, že je spousta věcí, o kterých jeho "ovečky" nemají ani potuchy..."

Koukám, že nejen p. Říha má klub....Protože prodejnu DS jsem hledal, ale nenašel....

Zdeněk
kolík

Příspěvekod DS Model » čtv 05 led, 2012 7:43 am

kolík píše:Cituji:
"Mimochodem - pan Říha se chtěl před časem zbavit některých svých zákazníků a chtěl mi je "předat". Odmítl jsem to. Myslím, že je spousta věcí, o kterých jeho "ovečky" nemají ani potuchy..."

Koukám, že nejen p. Říha má klub....Protože prodejnu DS jsem hledal, ale nenašel....

Zdeněk

Ano, to je v pořádku. Však já taky žádný obchod s modelařinou nemám. Můj způsob fungování pro modeláře je zaměřený trošku jinak. Ale to, pokud budete chtít a budete trošku vnímavý, najdete na mých www stránkách. :-)

David Strupp
DS Model

Příspěvekod Dan Buchtela » čtv 05 led, 2012 7:56 am

kolík píše:Protože prodejnu DS jsem hledal, ale nenašel....
Zdeněk

Hledal špatně:
http://www.modelyasport.cz/
Dan Buchtela

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské obchody a výrobci