DS Model píše:Scoot píše:Ano ano, vláčky jsou opravdu jen pro dospělé a hlavně cenou...kolik malých a mladých kluků si bude šetřit, aby si koupili svou vysněnou lokomotivu? Tušíme věkový průměr modelářů...a vymíráme. Dnešní děti mají spoustu jiných lákadel a chtějí mít všechno pokud možno hned, kdo by čekal na model lokomotivy "ROK" asi jen "Blázen". Většina znás se k železničním modelům v dospělosti vrací, protože jsme je měli v dětství.
Ano, tady jednoznačně hraje velkou roli rodičovský přístup. Pokud je pro tatínka (maminku) jednodušší dítko upíchnout k počítači, není to asi ta pravá cesta, jak dítko přivést k našemu milovanému koníčku a mít svého následníka. Sám mám malé děti. Rostu z toho, když si berou do ruky vše na co narazí. Ale měli by jste vidět tu malou žábu, který ještě nejsou 2 roky, jak se dožaduje mašinek. O klukovi ani nemluvím...tomu jsou tři a je to hotový nádražák
![]()
Jak píšu - je to o přístupu rodičů, na prodejce a ani výrobce tuto vinu házet nemůžete.
David Strupp
No tak to asi nebude, mám s tím čerstvou zkušenost. Několik let k nám chodí na návštěvu sousedi s malým klukem, nikdy se to neobešlo bez ježdění na mém kolejišti TT. Letos má synek 6 roků, ovladače už se chopil sám, takže se rodiče rozhodli, že by mu na vánoce něco koupili. A koupili. Ale pochopitelně začátečnický set HO, protože v tom TT jaksi nic neměli

Kdybych je chtěl nějak dotlačit k TT, čím bych je mohl přesvědčit? Že mají něco radši předobjednat a na příští vánoce to možná budou mít??
K těm doporučeným cenám bych se nerad vyjadřoval nebo do toho nevidím. Ale jak může být pro mě jako zákazníka výhodné kupovat něco dráž?? Teď např. mám v plánu vybudovat skryté nádraží z kolejí na plastovém podloží kvůli snadné montáži. U svého prodejce jsem zrovna zjistil, že již nejde koupit výhybka s přestavníkem jako celek, ale jako dva samostatné výrobky. Rozdíl cca 50 Kč vyšší cena. Na celé skryté nádraží přes 2000 rozdíl. Děkuji, budu hledat jinde. Včem má být ta výhoda? Že to koupím v kamenné prodejně? Mám si připlatit tisíce navíc, aby mě "odborný" personál obeznámil s výrobkem jako ty mé sousedy?
Bohužel teď se zdražuje úplně všechno a modely jsou u většiny lidí až na konci nějakého seznamu potřebných věcí.