Zkušenosti s e-shopem www.zeleznicni-modelarstvi.cz

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zkušenosti s e-shopem www.zeleznicni-modelarstvi.cz

Příspěvekod Brejla » stř 02 pro, 2015 1:54 pm

Ossi píše: Pokud by stálo € 21 Kč, myslím, že by nákup na Elriwě pozbýval smyslu. Ossi

To není pravda. Naši obchodníci přepočítavají kurs podobně jako ty nakoupíš €. Při lepším kurzu bude nákup v zahraničí výhodnější pro obchodníky i pro nás malonákupce. Takže se cenový rozdíl mezi nákupem u českého obchodníka a individuálním nákupem v cizině nezmění. Na lepším kurzu ale vyděláme v obou případech.
Brejla

Příspěvekod vvitty » stř 02 pro, 2015 2:30 pm

.. a k tomu jsou i firmy co si přepočítávací kurz stanovují samy podle sebe. Nemálo firem tak například používá pro stanovení cen už dlouhá léta kurz 1$ = 1€. Totéž dělají u nepodstatných lokálních měn a např. k 1.1. "vyhlásí" svůj kurz CZK vůči EUR na další obdoví (kvartál, rok, ...). Neříkám že se to nutně týká firem z oblasti modelové železnice ..

Jsem zvědavý jak s ekonomikou zahýbe ohlášené uvolnění a byl bych mnohem raději kdyby hladinu udržovaného kurzu snižovali postupně např. o 1 CZK za kvartál než hodit ručník do ringu a nechat korunu posílit skokem na který teď vypadá.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod look23 » stř 02 pro, 2015 4:00 pm

Stejně je o i u benzínu a nafty. Cena ropy zlevňuje o desítky dolarů za barel a tady se pro promítne ve slevě na halíře. Zdražení se projevuje hned. zlevnění skoro nikdy.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod Barbucha » stř 02 pro, 2015 4:08 pm

look23 píše:Stejně je o i u benzínu a nafty. Cena ropy zlevňuje o desítky dolarů za barel a tady se pro promítne ve slevě na halíře. Zdražení se projevuje hned. zlevnění skoro nikdy.

To je blbej příklad, protože od dob, kdy stál benzín 24 kaček se rapidně zvýšil kurz dolaru a navíc stoupla spotřební daň.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod trainzjohny » stř 02 pro, 2015 4:47 pm

look23 píše:Stejně je o i u benzínu a nafty. Cena ropy zlevňuje o desítky dolarů za barel a tady se pro promítne ve slevě na halíře. Zdražení se projevuje hned. zlevnění skoro nikdy.
Ona hlavně cena ropy nemá prakticky vůbec vliv na výslednou cenu, ale dobře se na ní vymlouvá při zdražování.
Jsem začátečník,mám TT ovládané z21 a mobilem.Flotila čítá 6 lokomotiv-377.0,749,750,753,754 a BR18.
trainzjohny

Příspěvekod Svratka » sob 05 pro, 2015 12:12 pm

Přidám něco pro pobavení...
Pan Tesař nabízí zajímavý model http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/p/ ... -csd-32011
Že by vůz na přepravu příborů a nádobí?

A ještě jedna roztomilá akce... Kdo by nevyužil výhodné akční ceny...?
http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/p/ ... b-cd-21658
Svratka

Příspěvekod hanibal » sob 05 pro, 2015 5:12 pm

Pan Tesař, jak se říká, "tonoucí se i stébla chytá" z žel. modelářství udělal bazarovou prodejnu pochybného zboží! Před nějakým časem jsem poslal p. Kozojedovi odkaz na Elriwu, jaké tam mají výprodeje a za jakou cenu to nabízí on, když neustále jejich obchod je nejlevnější v ČR a zde je jeho reakce !Děkujeme za pochvalu a děkujeme za tip. Pokud budete mít nějaký další,
pošlete nám jej. Každou podobnou výprodej rádi vykoupíme a s pěknou
marží ji nabídneme našim zákazníkům.
Škoda, že jste neposlal nějaký ten tip, na tu nižší cenu v ČR, jak jste
nás upozorňoval. Pořád pátráme a to i v DE! / vyjma PIKO, které se
prodává přes distribuci a je proto dražší/
Našli jsme jen výprodej v Elriwě, která za směšnou cenu skoupila u
výrobců zásoby, takže má nižší ceny než výrobci:-)
Nemůžete srovnávat výprodeje, už jsem Vám to minule vysvětloval.
Ještě jednou ale velké díky, díky Vám jsme mohli do prodeje zařadit i
vykoupené produkty a navíc nejlevněji v ČR!
Pokud si něco objednáte, nečekejte že vám to prodáme za nákupní
cenu:-))) Nejsme charita.
Tak jako nyní u Elriwy, připočítáme si alepsoň 15% :-) Nežijeme ze
vzduchu a máme pořád hlad:-)
To je ale obchod, tak to prostě je, jinak hold musíte vyrazit s batůžkem
přímo do továren. Takový lidumil je p. Kozojed!! Děkuji od něho již nic nechci a abych mu dával tipy kde se dá nakoupit levněji než u něj, za to mě neplatí !!!
hanibal

Příspěvekod MiG » sob 05 pro, 2015 6:21 pm

Ježišimarijá, vás to furt drží? Však nekupujte, a on přijde na buben.
Nebo z druhé strany skupte mu na Elriwě všechno a pak to prodávejte s pořádnou přirážkou a budete v balíku.
MiG

Příspěvekod Brejla » ned 06 pro, 2015 10:57 am

Ten Kozojed je genius. Nakoupit u obchodníka, přirazit si na to svojí marži a snažit se to prodat českým neználkům. Proč nenakoupí přímo od výrobců jejich "nadnormativní" zásoby stejně jako Elriwa? V Elriwě nakupuji přímo a i s poštovným (které ale většinou díky předchozím větším nákupům neplatím) to mám mnohem levnější. Kalkulace je jednoduchá. Poštovné z Elriwy je 12,90, tj.cca 350Kč. Marže Kozojeda je minimálně 15%, což u lokomotivy za 4000 Kč je 600Kč. K tomu poštovné cca 150 Kč, takže model vyjde o cca 400 Kč dráž. Dodací lhůta je stejná, reklamace u Kozojeda prakticky nemožná, v Elriwě bez problému s poštovným zdarma. Ještě někdo pochybuje, co je výhodnější?
Jak píše MiG, nechte ho padnout na hubu.
Brejla

Příspěvekod hummus » ned 06 pro, 2015 5:18 pm

Brejla píše: ...reklamace u Kozojeda prakticky nemožná, v Elriwě bez problému s poštovným zdarma...

Na IT vlaky jsem zatím nenakupoval, tak nedokážu posoudit, ale zatím jsem reklamoval jen jednou na modely.biz a naprosto bez problémů.
To že je reklamace na IT vlaky prakticky nemožná, víte z vlastní zkušenosti nebo JPP?
Brejla píše:Ještě někdo pochybuje, co je výhodnější?

Jak pro koho a jak u kterých modelů.
Už několikrát jsem při nákupu modelů srovnával i s Elriwou, ale vždy to vyšlo dráž než nakoupit v ČR (a mnohokrát to bylo dražší, i v případě, že bych měl poštovné zdrama). Rozhodně se vyplatí kupovat na Elriwe to co mají ve výprodeji, ale to jsou většinou modely, které mě nazajímají :wink:
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod Brejla » ned 06 pro, 2015 6:32 pm

hummus píše:Na IT vlaky jsem zatím nenakupoval, tak nedokážu posoudit, ale zatím jsem reklamoval jen jednou na modely.biz a naprosto bez problémů.
To že je reklamace na IT vlaky prakticky nemožná, víte z vlastní zkušenosti nebo JPP?

O reklamaci u modely.biz jsem nikde nepsal a co vám JPP nevím. Já posuzuji dle zkušeností svých a příspěvků na fóru, kterých je dost a při troše snahy není problém je najít.
hummus píše:Jak pro koho a jak u kterých modelů.
Už několikrát jsem při nákupu modelů srovnával i s Elriwou, ale vždy to vyšlo dráž než nakoupit v ČR (a mnohokrát to bylo dražší, i v případě, že bych měl poštovné zdrama). Rozhodně se vyplatí kupovat na Elriwe to co mají ve výprodeji, ale to jsou většinou modely, které mě nazajímají :wink:

Já kupoval modely, co mně zajímají. Zvukové Bardotky za necelých 5000 Kč byl dobrý nákup. Za to u nás nejsou někdy ani analogové. K tomu různé příslušenství a doplňky za ceny až o 40% nižší než u nás.
Brejla

Příspěvekod PaMi » ned 06 pro, 2015 7:04 pm

Na základě zdejší diskuze jsem si tedy udělal srovnání vychvalované a velebené Elwiry se zatracovanými IT Vlaky.
Ve výprodeji TT jsem tam našel jedinou lokomotivu ČD - Brejloval od Roco 36264 https://www.elriwa.de/produkte/loks/spu ... v-rot-gelb . Cena je 127,99 EUR plus doprava cca 12 EUR. Celkem tedy 140 EUR. Podle dnešních kurzovních lístků se prodávají EUR Devizy v průměru za 27.55 Kč/EUR. Celková cena tedy vyjde na 3.857,- Kč.
Podíval jsem se na IT vlaky https://www.itvlaky.cz/36264 kde mají stejnou lokomotivu skladem za 3.390,-Kč plus cca 100,-Kč za poštovné, tak se dostávám na výslednou cenu 3.490,-Kč tj. o 400 korun levněji.
Chci tím říct, že nic není černobílé a byl bych na místě tvrdých kritiků českých e-shopů potažmo ITVlaky ve svých nekompromisních vyjádřeních trochu opatrnější.
P.S. kupuji jak na Elriwě, tak na ITVlaky podle aktuální situace.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod Barbucha » ned 06 pro, 2015 7:23 pm

Elriwa patří, aspoň podle mého srovnání, k dražším obchodům a zatím jsem tam nic nekoupil. Z výprodejí mě nic nenadchlo. V základních cenách je levnější třeba Kieskemper nebo Lippe, kde už jsem "něco" kupoval. Nicméně pro svoje nákupy upřednostňuju eBay. Dost obchodníků tam dělá výprodeje od Eura a lehce ojeté věci jsou za bezkonkurenční ceny, pokud to člověk trochu sleduje a má trpělivost. Na druhou stranu to není nic moc pro takovou exotiku jako je ČSD nebo ČD. Platby na eBay jsou v pohodě, platím zásadně převodem na účet ke spokojenosti prodávajících (nemusí platit poplatky Paypal a já mám lepší kurz), peníze chodí někdy i odpoledne z ranních příkazů k úhradě. Poštovné se pohybuje od 5€ do 18€. Běžné je kolem 12€. Takže letos jsem koupil u nás jen jedno vozidlo: lokomotivu. Kupodivu to jednou vyšlo levněji, než jinde.
Nenávist nahrnutá na IT vlaky je mi trochu záhadou. Nakupoval jsem tam asi 3x nějaké náhradní díly a maličkosti a pokaždé proběhla akce velice rychle a zcela bez problémů. Pokud bylo napsáno, že je zboží skladem, tak opravdu bylo. Už to je v našich končinách menší zázrak. Vykládat, že je někdo zloděj, jen proto, že je třeba dražší, mi přijde divné. Za zloděje mám třeba Tesaře, který rozesílá co se mu hodí a ne co zákazník objedná, jen aby zadržel peníze zákazníků. Reklamace jsou pak noční můrou.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod hummus » ned 06 pro, 2015 7:33 pm

Brejla píše:O reklamaci u modely.biz jsem nikde nepsal a co vám JPP nevím. Já posuzuji dle zkušeností svých a příspěvků na fóru, kterých je dost a při troše snahy není problém je najít.

Ano to vím. Já jsem to uvedl jen z toho důvodu, že bezproblémové reklamace fungují i v ČR, ne jen v Německu. Nabyl jsem z některých příspěvků jiných uživatelů dojem, že reklamace fungují jen na západ od našich hranic.

Brejla píše:Já kupoval modely, co mně zajímají. Zvukové Bardotky za necelých 5000 Kč byl dobrý nákup. Za to u nás nejsou někdy ani analogové. K tomu různé příslušenství a doplňky za ceny až o 40% nižší než u nás.

To určitě byl, o tom žádná. Nicméně v poslední ROCO akci také nebyl problém sehnat zvukové bardotky za ceny kolem těch 5. tisíc. A já jsem si například koupil zvukovou bardotku v českém e-shopu v prosinci 2013 za 4990,- kč :wink:

Chci jen upozornit na to, že rozhodně neplatí to, že nákup v Německu je vždy výhodnější než v ČR (viz příspěvek od PaMi). Toť vše.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod Jeff Hopper » stř 09 pro, 2015 10:52 pm

Po zkušenostech za 300,- se zeptám na Vaší zkušenost s e-shopem - https://www.itvlaky.cz/ - nakupovat - nenakupovat???? Díkes.
Jeff Hopper

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské obchody a výrobci