Elriwa

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Elriwa

Příspěvekod Jindra Charvat » čtv 13 dub, 2023 3:11 pm

DPH u Elriva - nepříjemné překvapení po registraci při objednávce (popsané již víše). A je to opravdu jen politikou?
Zatím jsem se krom Elriwa s českou DPH (v německém eshopu) setkal jen u Amazonu a ten to má proto, že je plátcem DPH i v ČR.
Není náhodou Elriwa také plátcem i v ČR? Nebo nás to opravdu čeká všude? Nechce se mi věřit, že by němci odváděli dobrovolně DPH do české kasy... :)
p.s. jinak velmi drahé poštovné (druhé nejdražší 15E, to první má bessere 22E), po celém německu samo zadara :(
Jindra Charvat

Příspěvekod vvitty » čtv 13 dub, 2023 5:05 pm

Nastane to pro vsechny prodejce z EU kteri prodaji do jineho statu EU za vic nez 10 000 EUR. Automaticky jim vznika povinnost fakturovat s DPH platnou ve state kupujiciho a tamtez odvest DPH. Realne DPH odvedou svemu prislusnemu financnimu uradu a nasledne si to jednotlive zeme vzajemne zuctuji.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod nadkachna » sob 15 dub, 2023 1:10 pm

Nech si to přeposílat přes mailbox.cz a máš po starostech. Tuto firmu využívám už několik let hlavně pro nákupy na ebay a kromě toho, že tak můžeš nakupovat položky, které se neposílají mimo Německo, to i vychází cenově výhodněji (většinou 6€ + 170 Kč), než s mezinárodním poštovným. Za ten den “zdržení” to tak rozhodně stojí a pokud je to říši zdarma, není co řešit ;-)
G
TT
nadkachna

Příspěvekod vorisekml » ned 16 dub, 2023 7:38 am

Mimochodem...

I v modellbahnshop Lippe fakturují při zaslaní do CZ 21% DPH... Takže ty dvě procenta rozdílu mezi 19% DE daní a 21% CZ daní v podstatě dotují čechačky.....
H0
vorisekml

Příspěvekod Jindra Charvat » pon 17 dub, 2023 4:58 pm

člověk se učí celej život...
Opravdu je to tak. Ačkoli jsem v předchzím příspěvku tvrdil, že jsem se s 21% DPH v Německu na e-shopu nesetkal, tak opak byl většinou pravda. Nejenom lippe, ale i Modellbahn Union a besserepreise účtují 21% a rozdíl opravdu cálují ze svého. Proto mne Elriwa (a zjevně nikoli jen mne) překvapila po přihlášení automatickým přepočtem z 19 na 21%.
Takže nikoli do německého rozpočtu DPH, ale do českého přispívám, i když kupuji za čarou :D :D :D (jak zde někdo v předchozích přispěvcích klamně naznačoval...)

mailbox.cz budiž pochválen a třikráte běda nám, co jsme ho dříve neznali :x a tím používati nemohli :) (těch zbytečně prošustrovanejch prašulí)

Doprava Elriva cca 170 Kč do Česka a k tomu ta hnusná německá daň 19% (pri využití mailbox.cz), no prostě fuj :D ... a moc děkuji za dobrou radu.
Jindra Charvat

Příspěvekod Dusan » pon 17 dub, 2023 6:01 pm

Jindra Charvat píše:mailbox.cz budiž pochválen a třikráte běda nám, co jsme ho dříve neznali :x a tím používati nemohli :) (těch zbytečně prošustrovanejch prašulí)

Doprava Elriva cca 170 Kč do Česka a k tomu ta hnusná německá daň 19% (pri využití mailbox.cz), no prostě fuj :D ... a moc děkuji za dobrou radu.

No, já bych jen doplnil, že správně to je mailboxde.cz
mailbox.cz je webovka seznamky :mrgreen:
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Jindra Charvat » pon 17 dub, 2023 6:31 pm

Má oči a nevidí, má uši a neslyší.
Ano je to tak. Faktem je, když jsem zadal tu "seznamku" do mého Qwant vyhledavače, nabídlo mi to rovnou mailboxde.cz a tak jsem v klamu neúmyslně šířil nepravdivou adresu :D, ale i tak super tip.
Jindra Charvat

Příspěvekod vvitty » pon 17 dub, 2023 7:13 pm

Jindra Charvat píše:Takže nikoli do německého rozpočtu DPH, ale do českého přispívám, i když kupuji za čarou :D :D :D (jak zde někdo v předchozích přispěvcích klamně naznačoval...)

No pokud si to naznacovani prectes dukladne tak zjistis ze tam je pouzit minuly cas.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod nadkachna » úte 18 dub, 2023 4:46 am

Dusan píše:No, já bych jen doplnil, že správně to je mailboxde.cz
mailbox.cz je webovka seznamky :mrgreen:

Jejda, sorry za překlep :-)
G
TT
nadkachna

Příspěvekod Jindra Charvat » pát 21 dub, 2023 3:33 pm

Tak jen shrnutí:
Neděle - objednáno a zaplaceno (kartou_19%DPH) na eshopu Elriwa s použitím doručovací adresy mailboxde.cz.
Pondělí - zdarma (objednávka více než 99EUR) odesláno z Elriwa do mailboxde.cz.
Úterý - na mailboxde.cz zaplaceno 140Kč a přesměrováno do CZ.
Středa - vyzvednuto v balíkovně (po 11 hodině) a odpoledne nasazeno na trať.
Chválím a doporučuji :)
Jindra Charvat

Příspěvekod hank » ned 01 pro, 2024 5:11 pm

Tady vystavila elriwa svůj adventní kalendář. První okýnko už je otevřené... :mrgreen:
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod hank » ned 15 pro, 2024 7:39 am

Někde se stala chyba. Adventní kalendář Elriwa se mi zakousl na 13. okýnku s tímto chybovým hlášením
Fehler beim laden der Blog Detail Ansicht
Vielleicht hast du das Blog Detail CMS Element auf derselben Seite wie das CMS Listing Element?

a nechce mě pustit dál. Bohužel nerozumím tomu chybovému hlášení - ne kvůli němčině, ale protože nevím, co je to CMS Element - , takže mi není jasné, co bych s tím měl dělat... :? Umíte prosím někdo poradit?
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Radek Strnad » ned 15 pro, 2024 7:51 am

Zkus jít na Elriwě do základu kliknutím na domeček a nahoře se pak pohybuje lišta, kde mj. běhá i adventní kalendář. Alespoň u mě na notebooku. CMS element by možná mohl skoro jistě být nějaký prvek Centrálního Mozku Světa. :lol: :lol: :lol:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod fulda » ned 15 pro, 2024 8:08 am

hank píše:Bohužel nerozumím tomu chybovému hlášení - ne kvůli němčině, ale protože nevím, co je to CMS Element - , takže mi není jasné, co bych s tím měl dělat... :? Umíte prosím někdo poradit?

Umím ti říci, co je CMS element, ale to neznamená, že ti umím poradit co s tím.
CMS je zkratka od Content Management System - tedy systém na správu obsahu stránky. A element bude nějaký obrazový doplněk, tedy obrázek, nebo font nebo něco takového.
Při troše štěstí používají hloupou variantu která má různé elementy pro různá rozlišení, takže bude stačit změnit rozlišení (z pohledu stránky). Tak třeba na polovinu ho změníš klávesovou zkratkou ⊞ + → (klávesa windows a šipka do strany).
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Radek Strnad » ned 15 pro, 2024 12:39 pm

Když najedeš kliknutím na domeček na úvodní stránku Elriwy, tak nahoře pomalu běží ve vodorovné různé upoutávky na sortiment a jednou z nich je i onen kalendář. Tak to jde u mně na notebooku. Jinak CMS element bude jisto jistě Centrální Mozek Světa, resp. jeden z jeho dílů...... :lol: :lol: :lol: :lol:
KYKLOP68
Radek Strnad

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské obchody a výrobci