Internetové obchody

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Jarda H. » čtv 11 čer, 2009 9:57 am

Charlie píše: .....Nakonec tedy znovu slíbil, že ty věci vytáhne z jiné sady a zítra je pošle. Jak jsem minulý týden měl dobrý pocit z toho, že to opravdu chtějí vyřešit, tak teď už ho nemám. Z jednání bylo cítit, že se jim do toho příliš nechce. .....

No :wink: , z jeho pohledu je to tak, že když ty díly vyjme z jiné sady, budou mu chybět tam a aktuálně konkrétní sada je rázem neprodejná bez doplnění - tím se tohoto obchodníka ale nezastávám. Vyřešení problému by mělo být ctí obchodníka. Zřejmě se mu nechce do jednání a reklamace s firmou ROCO, nevím ?!

Co se týká obecně e-shopů, taky jsem některé vyřadil ze své evidence (aktuálně jde o 3 shopy), i když u jednoho třeba prvních 4 nebo 5 nákupů bylo v pohodě, komunikace, vstřícnost, ... ale pak se to zhoršilo a zavčas jsem skončil !!

Přeji, ať to všechno dopadne OK pro tebe, jako pro zákazníka !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Charlie » čtv 11 čer, 2009 10:12 am

Pro Jarda H. To cos napsal je pravda. Ale podle mě je úplně jedno, jestli ty díly chybí v jedné sadě nebo ve druhé. Stejně k jedné reklamaci musí dojít. Naopak pro prodejce i pro zákazníka by bylo výhodnější to vyřešit zasláním těch chybějících věcí a reklamování sady kterou má na prodejně, než stahovat set od zákazníka. A jinak díky, snad to dopadne.
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod petrh » čtv 11 čer, 2009 6:35 pm

ja doporucuju jedine dva, modeltrain.cz, kde delaji na 125% a i modely.biz, tam sice doslo k pomyleni diky skladovemu soft. ale po tom, co jsme se verejne ozvasl, tak se vse dalo do poradku k me nadstandarni peci a to i vcetne navyseni puvodsni objednavky. cili pokud odber osobne modely.biz, pokud posta, burza ci specialitky, nebo malo dostupne zbozi - modeltrain.cz
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod George V. » pát 12 čer, 2009 6:39 am

Pokud jsi při penězích, tak jo, jinak je modeltrain.cz dost drahý. Občas i víc jak stovka na vagón. Já momentálně preferuji spíše ben-model. Skvělé ceny, skvělá komunikace i ochota sehnat něco mimo běžnou nabídku... U modeltrainu beru jenom, když mají něco, co jinde ne (Liliput, Lima), nebo v akcích. A na sesterském Modelauto.cz autíčka, kterých mají skvělý výběr a občas i něco za velmi zajímavé ceny...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod petrh » pát 12 čer, 2009 7:10 am

no sesterske:) modelauto.cz a modeltrain.cz je vsechno jednoho amjitele:) cili bych rekl, ze to je spis jen nadkategorie typu vlacky, auta...
a k cene? ne vzdy cena je dulezita, pokud vse je a sezene mi pan Svigler, co potrebuji, tak na objednavce jsme ochoten utratit vice, pokud maji sluzby pridanou hodnotu...
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod George V. » pát 12 čer, 2009 7:18 am

...o to právě jde. Jakou máš na vagónu od Roca z běžného sortimentu (navíc skladem) od modeltrainu vyšší přidanou hodnotu než než třeba od BENa? U specialitek mimo nabídku je to jasný, tam není co řešit... Za to co ušetřím na vagonech od modeltrainu si u BENa třeba koupím o vagon víc...
George V.

Příspěvekod petrh » pát 12 čer, 2009 8:43 am

a budes mit jistotu, ze ti dojde cely? nedejboze ze dojde? ze po tobe nikdo nebude chtit platbu predem a posle ti vyzvu az kdyz to bude podle tvych predvoleb k zaslani? ze v pripade nedejboze, ze nemas a budes mit za tyden pocka? pripadne to zasle ppl, cp, dobirka a pod? to je ta pridana hodnota i u toho vagonu...
H0 se synem
petrh

Příspěvekod George V. » pát 12 čer, 2009 8:45 am

...tak tuhle přidanou hodnotu já u BENa mám také. A není to přidaná hodnota, ale samozřejmost pro seriózního obchodníka, který si váží každého zákazníka...a nenechá ho víc jak čtvrt roku bez jakékoli zprávy čekat na zboží, které bylo v době objednání u výrobce skladem (a mezitím se vyprodalo, takže se bude čekat dalšího půl roku :( ).

P.S. To není o modeltrainu, ale o jiném "uznávaném" obchodě. Zatím nebudu jmenovat.
George V.

Příspěvekod petrh » pát 12 čer, 2009 10:26 am

no jenze podle toho, co s ezde ruzne propira, neco od bena, neco od modelovezeleznice.cz ted uz teda eu a podobne, tak sice by se to dalo brat jako samozrejmost, ale bohuzel, spis to vypada jako ta pridana hodnota....
H0 se synem
petrh

Příspěvekod Charlie » pon 15 čer, 2009 11:18 am

Chybějící doplňky k lokomotivě a spřáhla mi dnes přišly domů. Takže je to v pořádku. Je jenom škoda, že to neposlali hned před týdnem tak jak slíbili, a navíc náznaky výmluvy jim u mě pokazily reputaci. Nicméně jim dám ještě jednu šanci. (Musím si mimochodem vybrat ten předplacený kredit 75,- Kč. :wink: Na to jsem docela zvědavej...) A díky všem.
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod ondras » pát 17 črc, 2009 7:49 am

Chtěl bych znát Váš názor na toto:
Objednal jsem si sergeje od Roca asi před 2 týdny.Nikde ho neměli už v nabídce jen v Hobby shopu v Ostravě.Tak jsem si řekl že si ho objednám.Přišel mi ''mejl'' že objednávka je potvrzena.Další den mi přišel opět ''mejl'' Termín dodání:Srpen 2009.Ale pak přišla změna dneska mi přišel ''majl'' (což nechápu když mi přišel termín dodání),že zboží již není dostupné.A teď ho mají stále v nabídce :shock: :shock:
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Příspěvekod George V. » pát 17 črc, 2009 7:58 am

Segej se už nevyrábí, takže jestli ho neměli skladem (což je u nich na Webu i vidět), tak už ho nedostaneš. Skladem ho měli ještě u BEN-Model a posledního mělo i Veramo v Trutnově.

Mimochodem, ROCO od srpna zase zvyšuje ceny o 2,5%, Flaischmann o 3,5%...
George V.

Hobby shop

Příspěvekod greenery » pát 17 črc, 2009 8:04 am

...hehe, zaznamenal jsem podobnou odezvu. Jednalo se o modely vozů Kleinmodellbahn. V době, kdy tato fima už nějakou dobu nefungovala a všude bylo většinou vyprodáno, Hobby shop je stále měl v nabídce. Objednávku přijali, oznámili termín dodání a asi po měsíci - světe div se - modely už se nedodávají :-). Mají asi skutečně přehled o trhu - myslel jsem, že v mém případě to byla jen náhoda, která se přiházívá max. jednou za 10 let....
greenery

Příspěvekod Jarda H. » pát 17 črc, 2009 11:02 am

ondras píše: ..... dneska mi přišel ''majl'' (což nechápu když mi přišel termín dodání),že zboží již není dostupné.A teď ho mají stále v nabídce :shock: :shock:

Bohužel, v tomto máš pravdu - na webu v nabídce lze najít řadu položek, co vlastně k dostání nejsou :cry: ! Je to tak !! Stejný "problém" jsem ale našel i jinde, hlavně oblast stavebnic budov.

Na druhou stranu mně osobně u hobby shopu vždy vyšli vstříc, komunikace vždy bez problémů i dodávky, např. sehnali mi po dohodě modely mimo nabízený sortiment nebo kdesi sehnali (nový) model vagonu od LOCO (v TT), který není už několik let ve výrobním programu LOC ?! A tak u hobby shopu jsem já osobně spokojen.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Re: Hobby shop

Příspěvekod ondras » pát 17 črc, 2009 11:39 am

greenery píše:Objednávku přijali, oznámili termín dodání a asi po měsíci - světe div se - modely už se nedodávají :-). Mají asi skutečně přehled o trhu - myslel jsem, že v mém případě to byla jen náhoda, která se přiházívá max. jednou za 10 let....

Vidím,že nejsem sám komu se toto stalo. :D
Jarda H. píše:... komunikace vždy bez problémů i dodávky

Ano pravda,ale tato objednávka mě teda opradu ''nadchla''.Měli by si udělat trochu pořádek v tom jejich internetovém obchodě ať se toto neopakuje :!: :!:
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské obchody a výrobci