Krimpovací dutinky

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Krimpovací dutinky

Příspěvekod Zlámalík » stř 16 říj, 2024 2:28 pm

Ivane, my jako firma děláme systémy kontroly vstupu, kde se v řídící bedně sejdou desítky slaboproudých kabelů a klasický požadavek klientů (typicky velkých technologických firem) je: zásadně lanka, zásadně do dutinky. Dutinky vyřeší i otázku roztřepených konců, kdy se ti jedna žíla opře do sousední svorky (jako naschvál s opačnou polaritou).
Nepřipouštějí se ani žádné pevné vodiče (UTP ani SYKFY). Lámou se. (UTP kabel má svoje zářezové systémy, ale pod šroubek to není ideální).
Licnu necínovat, na přechodu cínu a licny se to může zlomit. Cín je taky měkký a pokud to nestočíš precizně, může to časem uhnout. U malých proudů obvykle o prd jde, u napájecích drátů už nastavá problém. Pocínovat to kvalitně taky málokdo umí. Neříkám, že ty ne, jen obecně se tomu nevěří, požadavky vždycky vycházejí ze zaručitelnosti výsledků a schopností nejtupějšího montéra :D
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Re: Krimpovací dutinky

Příspěvekod Ivan » stř 16 říj, 2024 2:39 pm

Díky oběma za odpovědi, Jizerku předělávat nebudu, ale přejdu tedy na dutinky.

Samozřejmě řeším jen slaboproud na kolejišti a cinovani mám snad ok, pravda však je, že to není na časté odpojování, u přechodu cínu lanko odložení, všiml jsem si.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Předchozí

Zpět na Modelářské obchody a výrobci