kolejivo N

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti N (1:160).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: kolejivo N

Příspěvekod HonzaM » pon 12 srp, 2024 6:34 am

Šířka kolejiště 600 mm problém není, otočení dvojkolejky pŕi této šířce (celé schované v tunelu) na kolejišti mám. Spirálu na těto šířce jsem měl a zbavil jsem se ji po řadě vykolejování a rozpojování vozů. Problém způsobovalo spojení flexi kolejí, asi by bylo možně ho udělat lěpe. Délka toho prvního kolejiště byla 230 cm, aby se do nádraží vešla osmivozová souprava ICE, sedmivozový RailJet se vejde s rezervou.
Kolejivo KATO se na modelové kolejiště nehodí, je vhodné nejvýš do skryťáku.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod Ivan » pon 12 srp, 2024 12:51 pm

Honzo, díky za odpovědi, teď vím vše, co potřebuji. Tak nějak jsem dospěl k minimální délce kolejiště 230 cm, což na zamyšlené místo bude problém. Chtěl jsem dělat závěs nad dětské stoly. Aspoň by je to donutilo si je uklidit, když budou chtít jezdit :D. Ještě je varianta, že otočka bude sundavací díl, viz Zlamalikovo video. Tímto děkuji Jirkovi za odkaz, budu zkoumat dál. Možná to bude muset být na dva díly s ježděním na zemi.
Spirále se budu snažit vyhnout, říkal jsem si, že v N to bude problém. Na netu jsem viděl spiralu prodlouženou rovinou, tedy jako oval, vyjde pak lepší stoupání, ale na to nebude místo.

Budu dal přemýšlet a kdyžtak založím vlákno. Děkuji všem za cenné rady.

Ivan
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod HonzaM » pon 19 srp, 2024 8:28 am

Ivane, poďívej se tady v diskuzi na vlákno Kolejivo N - návrh dvojkolejky, které tady má chphoto, má kolejiště na závěsu a pokud se nepletu, provozuje na něm i RailJet. Mohla by to být dobrá inspirace.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod Ivan » pon 19 srp, 2024 7:01 pm

HonzaM píše:Ivane, poďívej se tady v diskuzi na vlákno Kolejivo N - návrh dvojkolejky, které tady má chphoto, má kolejiště na závěsu a pokud se nepletu, provozuje na něm i RailJet. Mohla by to být dobrá inspirace.

Díky za tip, vlákno však znám a preferuji trochu jiné pojetí. Samozřejmě nic proti gustu kolegy :wink:.

Představy se vyvíjí, už mám i motiv, a to stanice Zadní Třebáň ve stavu po budoucí rekonstrukci (a trochu zjednodušená). Jen teď nemám čas na kreslení... Až něco budu mít, založím vlákno, ať to tu už neplevelíme. Kolejivo Peco55, případně flm piccolo.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod milan ferdián » pát 27 pro, 2024 11:35 am

Je to tisková chyba v katalogu 2024 PECO (23.12.2024) nebo se skutečně dlouhé výhybky zkrátily o 4 mm :?: V prodeji délka 164 mm, v katalogu je uváděná délka 160 mm.
-m-
Přílohy
2024-12-27 12_31_17-Window.png
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Stanin » čtv 02 led, 2025 9:00 am

To bude chyba viz zde. Pokud by je zkrátili, tak by dostali jiný číslo.
Stanin

Předchozí

Zpět na Velikost N (komunita N)