Tak Čmelák dnes dorazil. Nechci tu psát nějakou velkou recenzi, ale jen pár poznámek.
Dobrá zpráva je, že skutečně existuje. Nedopadlo to s ním jako s dlouho slibovanou Hydrou.
Druhá dobrá zpráva je, že nevypadá špatně, ale je stále poznat, že se nejedná o současný model renomovaného výrobce.
Třetí dobrá zpráva je, že jezdí.
To je asi tak vše hezké, co bych našel.
Teď ty horší zprávy. Zdůrazňuji, že hodnotím jen ten můj model a někdo mohl mít více štěstí.
Při vyndání z krabičky měl upadlý nárazník a spřáhlo, ale oboje jen stačilo nacvaknout zpět.
Zábradlí ochozu je přibaleno samostatně, takže dodělej si doma.
Kastle tradičně prosvítá a koncová světla jsou řešena jako jiné modely MTB (F1 a F2, mně to tak ale vyhovuje).
Mezi kastlí a rámem je ve střední části mezera cca ⅓mm.
V krabičce vůbec nebyl návod. Tedy pokud chcete tomu, co MTB přibaluje do krabiček, vůbec říkat návod.
Model neprojede poloměr R1 (výrobce uvádí že minimum je 200mm).
Já mám bohužel většinou poloměry R1, takže jsem model rozebral a pustil se do podobné úpravy rámu, jaká se dělala u Brejlovce
http://www.honzikovyvlacky.cz/2017/05/2 ... meritku-n/ . Sice to pomohlo (tak pro R2), ale pořád to pro mé kolejiště nestačilo. Zjistil jsem, že uložení spřáhla naráží do výřezu v pluhu a nedovolí podvozku vytočit se víc. Pluhy jsem tedy prozatím odšrouboval a už zvládne i ten R1.
Prostě takový standard MTB. Jak s tím vším naložíte, je na vás. Lze předpokládat, že se jedná o něco jako předprodukční sérii a třeba to u MTB ještě trochu poladí. Každopádně bych nespoléhal na na podobný model od jiného výrobce, takže kdo chce mít doma tuhle krásnou mašinu sto šedesát krát menší, asi jinou možnost dlouho mít nebude. Tedy pokud nezvládáte práci s plechem či odlitky a seženete si vhodný pojezd.