Jak jistě všichni víte ,tak jsem členem sekce N-scale v klubu ZABABOV.Dokud jsem jezdil bez modulu na setkání v naší republice nebo v zahraničí,tak nějak šul nul se finanční náklady dali unést.Během ledna jsem zprovoznil odbočku ODRY a stavím žst.TŘEMEŠNOU.Objevili se problémy rázu dopravy a její finanční únosnosti.Defacto jsem jediný (sirotek

1)Kolik vlastně je v našem kraji N-kařu?Mohli by jste se ozvat?
2)Jste stejně postiženi nedostatkem dopravní obslužnosti neboli přepravou svých modulů na setkání stejně postižených?
3)Jak jistě víte vznikla zde nová sekce SLOVÁCKO a v Ostravě existuje samostaný klub OSTRAMO ,obě dvě pro modelovou velikost H0.
Kdyby jsme se teoreticky dali nějak dohromady my N-kaři ,byl by to podnět pro vznik klubu nebo spolku s názvem Scale_N_REGION,kde by jsme si mohli setkávat z našeho respektive třeba v Ostravě nebo v dosažitelném dostupném místě ne moc finančně nákladný pro přepravu našich modulů tam i zpět ?
4)Našla by se vůdči osobnost,protože já pro svoji výtiženost,nejsem schopen uřidít vše okolo.Ale to už budu mít dobrou dostupnost k místu našich budoucích setkání
5)V případě shody bych doporučil kompabilitu rozhraní FREMO,elektro digitál LENZ ,normy N-scale a to z důvodu rozvoje v budoucnu.
6)Protože je mi jasné, že parní lokomotivy z vás bude mít určitě jen málo kdo z vás,doporučil bych epochu IV, kdy parní provoz končí a vládu převzala motorová trakce odpovídající tomuto období.
7)Samozřejmě by to chtěla i určitá pravidla na těchto setkáních

9)Samozřejmě by jsme začli velmi prvním skromným setkáním,protože i pronájmy místnosti něco stojí na setkáních a to by šlo z našich kapes.
10)Jako základ by jsme měli moji žst.TŘEMEŠNOU_II,která je lokálního rázu a tím by byli stavebně přístupné pro ostatní další moduly.Nejde mi o hlavní tratě ,ale jen o lokální,kdy pro případného zájemce modulu bude stavebně i finančně únosnější.
(Hlavní tahy,vysoké vstupní náklady při realizaci případných stanic,poloměry dvojkolejných tratí musí být minimálně o poloměru R1875mm,kdežto u lokální tratě nám bohatě stačí minimální poloměr R1000,layouty hlavních tahů již vyžadují větší místnosti tím větší finanční taxy,všimněte si že mimo klubu z LUHAČOVIC,si málokdo troufne na tyto tratě z výše uvedených důvodů)
11)A ještě něco,neplatným pravidlem by mohlo být nejdříve postav ,ukaž než hodinové kibicování o tom, jaké moduly by jsme měli postavit,tím stylem ,že realizaci našeho nápadu by byl ten druhý.Tak tedy tímto způsobem né.Takových realizátorů znám stovky.
12)Tímto způsobem ,by to bylo dostupné i pro případné kolegy ze SLOVENSKA,stejně postiženými.

Jestli se máte své nápady ,příspěvky,ozvěte se .Aspoň budu vědět zda tato myšlenka je reálná nebo ne.Předem děkuji za ohlasy.