T 478.3/4 - Brejlovec v TT (hlavní téma, dotazy sem)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod Tomáš » pon 07 led, 2008 9:31 am

já bych se chtěl zeptat kde jsi sehnal ty cedulky? já na velikost TT nikde nemůžu sehnat
Tomáš

Příspěvekod badliner » pon 07 led, 2008 8:18 pm

Tomáš píše:já bych se chtěl zeptat kde jsi sehnal ty cedulky? já na velikost TT nikde nemůžu sehnat

http://detail.vyrobce.cz/produkty/index.php?vel=TT 8)
badliner

Příspěvekod Tomáš » pát 11 led, 2008 12:51 pm

JBr" mohl bych se tě zeptat jak jsi nainstaloval do modelu to spřáhlo...to mě není zatím jasný?
Tomáš

Příspěvekod JBr » pát 11 led, 2008 1:52 pm

Tomáš píše:JBr" mohl bych se tě zeptat jak jsi nainstaloval do modelu to spřáhlo...to mě není zatím jasný?

Jestli narazis na obrazek ktery mam jako avatara, tak to je brejlovec, ktereho jsem si udelal za odpoledne z kriveho odlitku jako dekoraci nad pracovni stul do kancelare, takze tam zadne sprahlo nemam :)

Na jezdicich modelech ho mam uchycene na pojezdu a protazene pod pluhem ven. Nemam tu ted pri ruce zadne vlastni fotky, ale vypada to nejak takhle: http://www.modely-tt.cz/obrazky/754-typ3.jpg

Jen se mi to zatim nikdy nepodarilo takhle pekne zohybat. Ale v planu mam jeste ctyri pet masin, takze se to snad casem taky zlepsi :D Jinak sprahlo, ktere pouzivam, je od Hekttora - http://www.hekttor.biz/index.php?lng=CZ ... &kod=12044
JBr

Příspěvekod Citrus » čtv 17 led, 2008 1:29 pm

Našel jsem doma knížku brejlovců a tam je asi 10 různejch barevnejch mutací T478 3001
Citrus

Příspěvekod JBr » čtv 17 led, 2008 3:21 pm

Citrus píše:Našel jsem doma knížku brejlovců a tam je asi 10 různejch barevnejch mutací T478 3001

Mohl bys o te knizce napsat neco vic (nazev, vydavatel, rok)? Neco takoveho shanim :) Zatim jsem videl jen nejakou fotografickou, uzil bych klidne i nejake to povidani. Neco ve stylu monografickych knizek o letadlech.
JBr

Příspěvekod Citrus » čtv 17 led, 2008 4:11 pm

Je to fotografická knížka tak že tam není žádné povídání akorát popisky fotek kde kým a kdy byli vyfoceny a vydáváto Gradis Bohemia za 749 korun jsem to koupil v Havlíčkově Brodě na náměstí.
Citrus

Příspěvekod Pája » čtv 17 led, 2008 5:22 pm

Já jim měl dnes v ruce v knihkupectví v Lounech,povídání je na začátku asi 4 stránky a pak jsou fotky.Ty jsou rozdělený něco jako původní,dnešní podoba a soukromé.Možná sem se překouknul a je to trošku jinak,ale ne o moc.Zajímavej kousek,žel neměl jsem tolik peněz u sebe.
Pája

Příspěvekod JBr » čtv 17 led, 2008 7:57 pm

Tak to je presne ta knizka, na kterou mam taky zalusk, diky :)

Jinak kdyz uz jsme u knizek, tak pred Vanoci v Hybernske pasazi (naproti Masarykovu nadrazi) otevreli specialku s knizkama o zeleznici, autech, letadlech + military, maji toho tam spoustu.
JBr

Příspěvekod Pavel Rydlo » čtv 17 led, 2008 9:17 pm

JBr píše:Jinak kdyz uz jsme u knizek, tak pred Vanoci v Hybernske pasazi (naproti Masarykovu nadrazi) otevreli specialku s knizkama o zeleznici, autech, letadlech + military, maji toho tam spoustu.

Nejsou to ti sami, co byli puvodne v ulici Na Florenci a tak jakoby trosku zastrceni?
Pavel Rydlo

Příspěvekod JBr » pát 18 led, 2008 7:41 am

Pavel Rydlo píše:Nejsou to ti sami, co byli puvodne v ulici Na Florenci a tak jakoby trosku zastrceni?

Tak to popravde nevim, ja ten kramek objevil nahodou, chodime tam vedle obcas z firmy na obed. Bylo to celkem prijemne prekvapeni najit tam neco takoveho misto puvodniho obchodu :) Jinak je to knihkupectvi a antikvariat provozovany nakladatelstvim Corona.
JBr

Příspěvekod VoVo » ned 13 črc, 2008 11:20 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:29 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod JBr » pon 14 črc, 2008 8:02 am

Asi nejjednodussi budes mit se podivat na odlitek nadrze. 750/753 by mela mit nesymetricky tvar, 754 symetricky a mensi velikost. Jinak ty vyfuky na tvem odlitku mi prijdou relativne ctvercove.

viz
http://www.prototypy.cz/753/obr/753nakres.jpg
vs
http://www.prototypy.cz/754/obr/754nakres.jpg
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod TT-maniac » pon 14 črc, 2008 8:09 am

VoVo píše:Ať nezakládám nový téma na každej můj trapnej dotaz :lol: tak se zeptám tady.

Mám v TT odlitek Brejlovce (zřejmě Číž, ale ruku do ohně za to nedám, je z druhý ruky) a chystám se na stavbu, ale pořad laboruju, co z toho mám vlastně udělat.

Přidávám pár fotek, projel jsem už desítky skutečných strojů, ale buďto jsem našel výfuky vysoké hranaté, nebo nízké, tady jsou vysoké a kulaté.

ObrázekObrázekObrázek

Potřeboval bych radu, co je to vlastně zač (řeším pátou epochu), jestli 750/3/4? Nechci z toho udělat nějakej mega paskvil, podle toho se bude řidit i nátěr (můj favorit je zatím zřejmě tenhle http://www.prototypy.cz/754/obr/754077a.jpg).

Nemá někdo nějaké rychlé info o rozdílech mezi 750/3/4? Alespoň co se týče vzhledu? Ať v tom mám konečně jasno?
Čau VoVo je to 754. Vzhledem k tomu že brejlovce dělám (taky z odlitku od číže - ano toto je číž) a ty výfuky - ty měly být hranaté já to tak na mojem odlitku mám tak to něják dotmeluj a ještě něco ten co sis vybral nemá rizsochy.Tady máš dost fotek 754 - http://www.cztrain.com/sdruz/ dej foto a pak řada 754. A na fotkách se ještě podívej jestli má brejlovec kterého si vybereš na maskách toto http://tt-vlaky.xf.cz/modelbrejlovec/br ... -masky.jpg . a tady je můj odlitek brejlove je vidět ,že komínky jsou hranaté. Ještě můžu zaslat více fotek jestli budeš chcít .
TT , analog , epochou se neřídím ... dělám to co se mi líbí
TT-maniac

Příspěvekod VoVo » pon 14 črc, 2008 8:23 am

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:29 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)