Bmo v TT

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Bmo v TT

Příspěvekod user_241 » sob 06 říj, 2007 4:49 pm

Od loňska na svých stránkách Deltax inzeroval nabídku patrových vozů Bmo ČSD od německého výrobce Helge Mai. Cena 1800 Kč za kus je vysoká, byl jsem však ochoten si dva kusy pořídit. V prodeji prý měli být letos na jaře. Zajel jsem tam a na prodejně mi tvrdili, že je zrovna vyprodali. Neměli jediný kus ani do výlohy. Další prý měli přijít za měsíc. Rezervoval jsem si dva kusy e-mailem. Dodnes nemám i přes urgenci odpověď (Obecně mám špatnou zkušenost s e-mailovou komunikací s tímto prodejcem. Nikdy mi na nic neodpověděli.).

Skoro nevěřím, zda tyto vozy vůbec existují.
Podařilo se někomu z vás je v Deltaxu koupit?
Pokud ano, prosím o krátkou recenzi a případně nějakou detailnější fotografii. Předem díky.
user_241

Příspěvekod user_241 » sob 06 říj, 2007 4:54 pm

Dnes už odkaz na stránku s vozy Bmo na stránkách Deltaxu nenajdete. Nicméně se mi podařilo staré stránky pomocí Googlu najít.

http://www.deltax-bahn.cz/tit/pripravuj ... ujeme.html
http://www.deltax-bahn.cz/tit/novinka/novinka.html

Ještě doplním, že vzorek na fotografiích ASI byl jakýsi prototyp vozu ČSD. Ten jsem loni na podzim viděl a vypadal dosti nevábně (vzhledem k ceně). Připadal mi spíš jako papírový model.
Při pohledu na čiré prototypy jsem však doufal, že skutečné provedení vozu ČSD bude vypadat lépe.
user_241

Příspěvekod VoVo » stř 06 srp, 2008 8:26 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:19 pm, celkově upraveno 2
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod Donatelli » sob 09 srp, 2008 7:12 pm

Dobrý večer!

Přispěji svojí troškou do mlýna. Uvedené vozy vyráběl ( vyrábí ) výrobce Helge Mai z Drážďan. Několik cca 20 ks se jich skutečně prodalo ( jednalo se o jednu dodávku modelů od výrobce). V současné době se na trhu vyskytují modely od TT - clubu Berlín ( p. Henning Schauer ) a Khűn.
Donatelli

Příspěvekod vlastimil vašíček » sob 09 srp, 2008 7:25 pm

E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod Jarda H. » ned 10 srp, 2008 5:32 pm

Bmo ve vel. TT - možnost leptu od Kubera, 900,- Kč za stavebnici, 1.200,- Kč jako hotový model (ČSD, ČD) :

1) Bmo / - - - / stavebnice, obj.č. 22111-0 / 900,- Kč -
2) Bmo / barva modrá / kompletní model, obj.č. 22111-1 / 1200,- Kč / ČSD
3) Bmo / barva modrá-šedá / kompletní model, obj.č. 22111-2 / 1200,- Kč / ČD

Stránky na lepty Kuber : www.lepty.cz
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Srovnani

Příspěvekod jaryn » pát 17 říj, 2008 6:58 am

A mel jste nekdo moznost srovnat provedeni Kuehn vs. lept od Kubera?
jaryn

Příspěvekod maayaa » pát 17 říj, 2008 9:50 pm

To se asi porovnat nedá,viděl jsem sice jen DR verzi,ale je to prostě někde jinde(krátký spřáhla,průhled do interiéru,atd.).A navíc bude Bmo od Kuehna i levnější
maayaa

Příspěvekod VoVo » čtv 16 dub, 2009 3:08 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:47 pm, celkově upraveno 1
VoVo

Příspěvekod Jirka1 » čtv 16 dub, 2009 7:20 pm

VoVo píše:Tak Kuehn už rozeslal první várku Bmto, budu je mít doma snad v úterý tak bude hned krátká recenze :) Už se na ně těšim jak malej :twisted:

Nápodobně :D
Jirka1

Příspěvekod TTmili » pát 17 dub, 2009 4:28 pm

Už aby byli ty československý. Mám doma jeden vloženej (vánoce) a řídicí (narozeniny) a musím říct nádhera i když sou jen zelený německý. Bylo mi to jasný už na Vánoce že to je to nejlepší co mi za těch 10 let modelaření prošlo pod rukou. Máte se na co těšit, oba.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod radekkrupka » sob 18 dub, 2009 1:03 pm

Dnes byly na prodej na burze, dokonce u více stánků. Několikrát jsem mlsně prošel kolem a nakonec neodolal :)

Provedení i jízdní vlastnosti skvělé, detaily i potisky (potisky jsou i na čelech) na velmi vysoké úrovni. Už jenom podvozky a kinematika táhel stojí za to.

Několik fotek zde:
http://picasaweb.google.com/radekkrupka/VozidlaTT#
radekkrupka

Příspěvekod TTmili » sob 18 dub, 2009 1:10 pm

A když se na ně dosadí nová spřahla tak je to ještě hezčí, jízda nárazník na nárazník... jen by to chtělo nějakou mašinu s podobnou kinematikou a bylo by to úžaasný.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod VoVo » sob 18 dub, 2009 1:24 pm

Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:47 pm, celkově upraveno 1
VoVo

Příspěvekod Jarda H. » sob 18 dub, 2009 7:15 pm

TTmili píše:Už aby byli ty československý. .....

Verze ČSD je dostupná od f.TT-club Berlin (jak se zmiňoval kolega Donatelli výše v příspěvku), nevím ale, jak odpovídá realitě barevné provedení ?! Podle fotky bych já osobně upřednostnil model od Kuehna :lol: :!:

TT-club zde : http://jerry62.rajce.idnes.cz/Planky/#3 ... t-club.jpg

(cena na ww stránkách tt-club je 36,50 Euro)
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)