Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
Já budu mít (plánuju) malé kolejiště takže tenhle problém neřeším ale kdybych měl více prostoru na větší kolejiště tak bych tam určitě ten kontejnerový jeřáb chtěl, taky se mi nechce věřit že někdo nemá stejný problémJarda H. píše:Nechce se mi věřit, že by nikdo v TT neřešil problém kontejnerové přepravy, konkrétně vykládku a nakládku jeřábem ?!
Zajímá mně, jak to řešili jiní !.............. Najdu někoho, kdo poradí ?
krakora píše:Mam pro vas mozna dobrou zpravu
Letos zacne kontejnerovz terminal vyrabet v TT firma Heljan.
A ted ta asi spatna, cena v HO je okolo 11.500Kc
k videni treba tady http://www.modelovazeleznice.cz/cs/prod ... nal-11523/
Tomáš píše:
... mám dojem že před hodně lety dělali jeřáb výrobci v NDR..pochopitelně nevím kdo,ale vím že kámoš ho měl..pojízdnej na kolejnicích...nevím přesně jestli to byl jeřáb možná to taky byl nakladač na nakládku uhlí .....
Jarda H. píše:Tomáš píše:
... mám dojem že před hodně lety dělali jeřáb výrobci v NDR..pochopitelně nevím kdo,ale vím že kámoš ho měl..pojízdnej na kolejnicích...nevím přesně jestli to byl jeřáb možná to taky byl nakladač na nakládku uhlí .....
Asi vím, co máš na mysli![]()
![]()
Tu samou stavebnici mi nabízel gigi301, ale to je jeřáb (barva růžová, oranž nebo něco na ten způsob, ne ?) s jednou jeřábovou kočkou a pojezdem na kolejích (na bocích) ! Ale tenhle jeřáb dle mého sloužil ke klasické vykládce kusového zboží ! Taky jsem tenhle jeřáb zahlédl
během cca roka 2 - 3x na Aukru !
Pro kontejnery si myslím jsou jeřáby se zvláštním uchopením kontejnerů (viz stavebnice v H0 nebo N) nebo jeřáb se systémem dvou pojízdných koček ?! Jedna kočka i svázacími lany by nemohla nést kontejner (?!), zvláště ten velký, 40´
![]()
Přesto díky za tip a informaci !
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků