Kontejnerový jeřáb / překladiště ve vel. TT

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Kontejnerový jeřáb / překladiště ve vel. TT

Příspěvekod Jarda H. » ned 30 zář, 2007 1:41 pm

Do budoucího kolejiště bych rád instaloval kontejnerový jeřáb, překladiště kontejnerů 20´, ale ve velikosti TT je nejhorší nabídka na trhu. Našel jsem stavebnice modelů ve vel. N nebo HO, našel jsem i letáček kontejner.překladiště TT (kooperace Tillig a Heljan - v přípravě ?!) s ovládáním za "pouhých" cca 650 EUR !! Ve velikosti TT už jinak nic.

Napadá mne jedině přestavět /zmenšit/ stavebnici ve vel. HO ! Jaké máte zkušenosti s tímhle problém vy ostatní TéTéčkáři ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

dodatek

Příspěvekod Jarda H. » pon 08 říj, 2007 6:48 pm

Nechce se mi věřit :? , že by nikdo v TT neřešil problém kontejnerové přepravy, konkrétně vykládku a nakládku jeřábem ?!

Zajímá mně, jak to řešili jiní ! :arrow: .............. Najdu někoho, kdo poradí ?
Jarda H.

Re: dodatek

Příspěvekod TT-maniac » pon 08 říj, 2007 7:08 pm

Jarda H. píše:Nechce se mi věřit :? , že by nikdo v TT neřešil problém kontejnerové přepravy, konkrétně vykládku a nakládku jeřábem ?!

Zajímá mně, jak to řešili jiní ! :arrow: .............. Najdu někoho, kdo poradí ?
Já budu mít (plánuju) malé kolejiště takže tenhle problém neřeším ale kdybych měl více prostoru na větší kolejiště tak bych tam určitě ten kontejnerový jeřáb chtěl, taky se mi nechce věřit že někdo nemá stejný problém :idea: . a nebo je někdo líný psát :D :lol:
TT , analog , epochou se neřídím ... dělám to co se mi líbí
TT-maniac

Příspěvekod boy.rough » pon 08 říj, 2007 7:20 pm

Čau lidi,
jo, taky už jsem se koukal všude možně na netu na jeřáby a tak mi to připadá, že na nás "téčkaře" výrobci zapomínají, ba přímo s..ou :evil: .
Ale protože teď předělávám celý panel na takové zvláštní dílové kolejiště
(okolnosti mě k tomu donutily), tak jsem jeřáb a celou kontejnerovku zatím vypustil.
Je ale jasné, že kontejnerovku tam chci.
Ahoj a ať se Vám daří.

Zkus tento odkaz:
http://www.modeltrain.cz/products.php?k ... =0&size=TT
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod Milan Kotulek » sob 13 říj, 2007 4:09 pm

Je pravda, že výrobci na TT zatím moc nemyslí a kontejnerový jeráb nikdo v TT ještě nedělal. Taky na svém kolejišti budu mít toto překladiště, ale jeřáb si asi budu muset vyrobit. Tillig nás aspoň 20-30 let zásobuje jen stále stejnýma vagónama s kontejnerama ale nějakej novej typ moderních vozů na tyto přepravy je taky asi v nedohlednu. No a ten jeřáb co je zde uveden jako připravovaná novinka je dost hrůza. A to nemluvím jen o ceně (to se asi zbláznili). Na většině našich středních i větších KP se používal portálovej jeřáb PD40. Je i u nás v Přerově a jak na to dojde čas tak si ho tam asi půjdu nafotit a proměřit. Pokud se ale nerozhodnu pro překladače, které se používají nově (např. typ Kalmar),které z hlediska prostoru na kolejišti jsou trochu lepší. Jsou to takové velké vysokozdvižné vozíky. Ty jsem ale zatím viděl pouze na fotce a pokud by jste někdo měl nějaká fota nebo snad i výkresy a nebo věděl kde se podívat třeba na netu dejte prosím vědět. Pro příznivce kontejnerové dopravy a přepravy je spousta informací pohromadě na stránkách Ing.Litomyského.
Milan Kotulek

Příspěvekod Jarda H. » pát 14 pro, 2007 8:02 pm

Nechce se mi věřit :cry: , že by nikdo v TT neřešil problém překladiště kontejnerů ?! Možná že už tohle téma zapadlo hluboko do minulého času, a teď se někdo najde :lol: ? ..... a poradí, podělí se o zkušenosti !
Jarda H.

Příspěvekod vlastimil vašíček » pát 14 pro, 2007 9:02 pm

asi tak. ve velikosti zlatého středu ti nezbude nic jiného než použít systém : urob si sám :D :D
vlastimil vašíček

Příspěvekod krakora » stř 13 úno, 2008 4:49 pm

Mam pro vas mozna dobrou zpravu
Letos zacne kontejnerovz terminal vyrabet v TT firma Heljan.
A ted ta asi spatna, cena v HO je okolo 11.500Kc
k videni treba tady http://www.modelovazeleznice.cz/cs/prod ... nal-11523/
krakora

Příspěvekod Jarda H. » stř 13 úno, 2008 5:31 pm

krakora píše:Mam pro vas mozna dobrou zpravu
Letos zacne kontejnerovz terminal vyrabet v TT firma Heljan.
A ted ta asi spatna, cena v HO je okolo 11.500Kc
k videni treba tady http://www.modelovazeleznice.cz/cs/prod ... nal-11523/

Jo informace je informace, bohužel tohle řešení pro TT jsem zahlédl v letáčku už v září 2007 (píšu o tom v prvním příspěvku tohoto fóra), tam tehdy byla cena cca 650 EUR. Takže zase zbydou jen ty ZČR (zlaté české ručičky ?!)
Jarda H.

Příspěvekod gigi301 » pát 29 úno, 2008 2:36 pm

mám jeden doma nevyužitý je na obalu psáno pro HO i TT
gigi301

Příspěvekod Tomáš » pát 07 bře, 2008 7:27 am

nevím jestli se nepletu,ale mám dojem že před hodně lety dělali jeřáb výrobci v NDR..pochopitelně nevím kdo,ale vím že kámoš ho měl..pojízdnej na kolejnicích...nevím přesně jestli to byl jeřáb možná to taky byl nakladač na nakládku uhlí...ale vypadalo to obstojně
Tomáš

Příspěvekod Jarda H. » pát 07 bře, 2008 2:51 pm

Tomáš píše:
... mám dojem že před hodně lety dělali jeřáb výrobci v NDR..pochopitelně nevím kdo,ale vím že kámoš ho měl..pojízdnej na kolejnicích...nevím přesně jestli to byl jeřáb možná to taky byl nakladač na nakládku uhlí .....

Asi vím, co máš na mysli :lol: :lol: :!: Tu samou stavebnici mi nabízel gigi301, ale to je jeřáb (barva růžová, oranž nebo něco na ten způsob, ne ?) s jednou jeřábovou kočkou a pojezdem na kolejích (na bocích) ! Ale tenhle jeřáb dle mého sloužil ke klasické vykládce kusového zboží ! Taky jsem tenhle jeřáb zahlédl :roll: během cca roka 2 - 3x na Aukru !

Pro kontejnery si myslím jsou jeřáby se zvláštním uchopením kontejnerů (viz stavebnice v H0 nebo N :shock: ) nebo jeřáb se systémem dvou pojízdných koček ?! Jedna kočka i svázacími lany by nemohla nést kontejner (?!), zvláště ten velký, 40´ :!:

Přesto díky za tip a informaci !
Jarda H.

Příspěvekod Tomáš » pát 07 bře, 2008 8:10 pm

Jarda H. píše:
Tomáš píše:
... mám dojem že před hodně lety dělali jeřáb výrobci v NDR..pochopitelně nevím kdo,ale vím že kámoš ho měl..pojízdnej na kolejnicích...nevím přesně jestli to byl jeřáb možná to taky byl nakladač na nakládku uhlí .....

Asi vím, co máš na mysli :lol: :lol: :!: Tu samou stavebnici mi nabízel gigi301, ale to je jeřáb (barva růžová, oranž nebo něco na ten způsob, ne ?) s jednou jeřábovou kočkou a pojezdem na kolejích (na bocích) ! Ale tenhle jeřáb dle mého sloužil ke klasické vykládce kusového zboží ! Taky jsem tenhle jeřáb zahlédl :roll: během cca roka 2 - 3x na Aukru !

Pro kontejnery si myslím jsou jeřáby se zvláštním uchopením kontejnerů (viz stavebnice v H0 nebo N :shock: ) nebo jeřáb se systémem dvou pojízdných koček ?! Jedna kočka i svázacími lany by nemohla nést kontejner (?!), zvláště ten velký, 40´ :!:

Přesto díky za tip a informaci !

jjo to by mohlo být ono ,říkám jsou to roky co jsem to viděl naposledy...no ale technicky vzato,možná by nebylo od věci toto zařízení pořídit a potom ho předělat doupravit z něj to co požaduješ,možná míň pracné,třeba zkloubit dva tyto jeřáby dohromady......ono je víc věcí u kterých my TTčkaři si můžem jen povzdechnout....stále je typycky český modelář dáván výrobci do pozadí
Tomáš

Příspěvekod stitch » pon 10 bře, 2008 8:42 pm

Ono by to mozna slo. Iba jak by to drzelo po hromade kdyz to bude vsechno prestaveny.
stitch

Příspěvekod xxvojtikxx » pon 24 bře, 2008 9:07 pm

aniž bych chtěl dělat reklamu, vypadá to, že překladiště připravuje tillig (http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/s/cs/761/novinky.aspx) za cca 5500 Kč (což je půlka toho odkazu viz výše a vypadá to stejně...), ale když už bych do toho chtěl, to bych si radši vyrobil něco doma no, přeci jen bezpečnostní tabulka stojí pár desetikorun a při troše snahy... kontejnery jsou ke stažení na netu papírové :)
xxvojtikxx

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)