T478.1 - výběr pojezdu a výrobce hotových modelů Zamračené

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

T478.1 - výběr pojezdu a výrobce hotových modelů Zamračené

Příspěvekod boy.rough » stř 11 črc, 2007 9:43 am

Zdravím všechny mašinkáře,
nevíte někdo kde sehnat pojezd na Bardotku v TT na analogový provoz?
Samozřejmě za rozumný peníz.
Píšu to sem schválně, abych na netu neobjevoval a nehledal už dávno objevené a nalezené.
Díky a ať se Vám daří
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Re: Pojezd na T478.1

Příspěvekod Tomáš » čtv 12 črc, 2007 8:18 am

boy.rough píše:Zdravím všechny mašinkáře,
nevíte někdo kde sehnat pojezd na Bardotku v TT na analogový provoz?
Samozřejmě za rozumný peníz.
Píšu to sem schválně, abych na netu neobjevoval a nehledal už dávno objevené a nalezené.
Díky a ať se Vám daří

mě ho dělal p.Willinger...jezdí velmi dobře...a sedne na odlitek od p.Číže
Tomáš

Příspěvekod boy.rough » čtv 12 črc, 2007 9:24 am

A existuje na něj nějaký kontakt (e-mail, telefon)?
boy.rough

Příspěvekod Tomáš » pát 13 črc, 2007 9:45 am

boy.rough píše:A existuje na něj nějaký kontakt (e-mail, telefon)?

737320537
Tomáš

Příspěvekod boy.rough » pát 13 črc, 2007 6:35 pm

Děkuji, ať seTi daří.
boy.rough

Příspěvekod drtikol » pát 13 črc, 2007 7:14 pm

zdravim,jestli chces uz hotovou zamracenou,tak koukni na www.Modely-TT.cz ,tam si urcite vyberes,maji mosazny pojezd,funkcni osvetleni,hodne detailu a dobre jizdni vlastnosti,mohu vrele doporucit z vlastni zkusenosti,mam od nich kocoura,mracu,brejlovce,262 a 240----naprosta spokojenost a dobre ceny
drtikol

Příspěvekod boy.rough » sob 14 črc, 2007 5:24 pm

OK, díky za tip.
Podívám se na to :D .
boy.rough

Příspěvekod 6120 » ned 15 črc, 2007 8:27 am

drtikol:Nejak tam nemaj uvedené ceny nevís jak je zjistit.A kolik chteli za tu bardotku?Dík
6120

Příspěvekod JM » pon 16 črc, 2007 8:31 am

6120 píše:drtikol:Nejak tam nemaj uvedené ceny nevís jak je zjistit.A kolik chteli za tu bardotku?Dík

Ceny tam asi nemaj uvedený, ale v jedenom podokně mají uvedeno toto:Všechny modely je možno objednat prostřednictvím internetového obchodu www.hobby-shop.cz v sekci Extra. A tam jsou ty ceny.
Ale mě se zdají uváděné lokomotivy lépe podařené tady:http://www.tillig.cz/modely.php?AnchorID=15&Lng=CZ
Ale tam jsou také dražší. Máte s nima někdo nějakou zkušenost?
JM

Příspěvekod Tomáš » pon 16 črc, 2007 9:49 am

velmi pěkné..ale ty ceny :!: ...musíme si uvědomit,že epoxidový odlitek např.od p.Číže se prodává kolem 150,- + pojezd od p.Willingera cca.1500,-...já se stavbou odlitků nemám žádné zkušenosti,koupil jsem 3ks a tvořím...možná to není zcela profesionální,ale snažím se a mám velkou radost že to aspoň nějak vypadá...nej problém mám s lakováním,nemám stříkací pistoly takže se to snažím dělat štětečky..další problém je se zasklíváním okýnek zkoušel jsem to dělat z fólie na vysvědčení ale problém nastal s vlepením do odlitků...v tomhle všem má velký + komunita H0...bohužel jsem nikde nenašel nějakej návod od lidí,kteří to umí kde by popsali přesný postup od A až do Z i s obrázky..
Tomáš

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 16 črc, 2007 1:41 pm

Sice dělám H0, ale řekl bych, že i v "téčku" bude postup podobný. Okna dělám většinou tak, že je vyříznu ostrým skalpelem nahrubo z obalu na CD, a pak jehrubými a jemnými pilníky obrousím na přesně požadovaný tvar, který buď jen zapasuju do otvoru, max. pojistím miniaturní kapičkou lepidla v rohu. Pozor aby se lepidlo nerozteklo., udělá na plexi mapy a šmohúhy, které už nejdou odstranit a okno se může dělat znovu.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod JM » pon 16 črc, 2007 3:38 pm

Tomáš píše:velmi pěkné..ale ty ceny :!: ...musíme si uvědomit,že epoxidový odlitek např.od p.Číže se prodává kolem 150,- + pojezd od p.Willingera cca.1500,-...já se stavbou odlitků nemám žádné zkušenosti,koupil jsem 3ks a tvořím...možná to není zcela profesionální,ale snažím se a mám velkou radost že to aspoň nějak vypadá...nej problém mám s lakováním,nemám stříkací pistoly takže se to snažím dělat štětečky..další problém je se zasklíváním okýnek zkoušel jsem to dělat z fólie na vysvědčení ale problém nastal s vlepením do odlitků...v tomhle všem má velký + komunita H0...bohužel jsem nikde nenašel nějakej návod od lidí,kteří to umí kde by popsali přesný postup od A až do Z i s obrázky..

No já mám takový pocit, že ten pojezd od Vilingera stojí dokonce jen 1000 Kč...
JM

Příspěvekod Tomáš » pon 16 črc, 2007 4:06 pm

JM píše:
Tomáš píše:velmi pěkné..ale ty ceny :!: ...musíme si uvědomit,že epoxidový odlitek např.od p.Číže se prodává kolem 150,- + pojezd od p.Willingera cca.1500,-...já se stavbou odlitků nemám žádné zkušenosti,koupil jsem 3ks a tvořím...možná to není zcela profesionální,ale snažím se a mám velkou radost že to aspoň nějak vypadá...nej problém mám s lakováním,nemám stříkací pistoly takže se to snažím dělat štětečky..další problém je se zasklíváním okýnek zkoušel jsem to dělat z fólie na vysvědčení ale problém nastal s vlepením do odlitků...v tomhle všem má velký + komunita H0...bohužel jsem nikde nenašel nějakej návod od lidí,kteří to umí kde by popsali přesný postup od A až do Z i s obrázky..

No já mám takový pocit, že ten pojezd od Vilingera stojí dokonce jen 1000 Kč...

jjo přesně už si to nepamatuju ..ale vím dobře,že jezdí skvěle :!:
Tomáš

Příspěvekod user_241 » sob 21 črc, 2007 10:16 am

Dovolte, abych také přispěl svým názorem. Jako snad každý téčkař modelující ČSD a téměř neschopný samovýroby toužím po kvalitním modelu Zamračené či Brejlovce. Proto pozorně sleduji dění na našem "trhu" (dál-li se tak tomu vůbec říct).

Koupil jsem na pražské burze celkem kvalitně vypadající mosazný pojezd určený pro loko T478.x. Stál 1100,- Kč. nevím zda je od p. Willingera, neznám ho. Prodávající bývá pravidelně na burze v uličce, co vede přímo od vchodu, zhruba v polovině po pravé straně. Na pojezd příjde posadit karoserie z odlitku od p. Číže. Původní pojezd dojezdil.
Na webu Lokopin recenzovaný model loko 754 je na tomto pojezdu postaven http://lokopin.wz.cz/loko/loko3_brejle.htm . Naleznete tam i pěknou fotografii holého pojezdu.
Můj se liší pouze motorem. Mám také model T478.3 od modely-tt.cz. Je postaven na shodném pojezdu. Jízdní vlastnosti jsou dobré. Mosazné převody jsou hlučné, ale to mi příliš nevadí. Zpřevodování je slušné, poměřně dost "do síly". Rozjíždí se již při nízkém napětí, kdy většina modelů ještě ani neškytne (např. ani Tillig T679.1).
Pojezd musí být dovybaven závažími, aby byla zajištěna dostatečná adheze a tažná síla. Slabinou obou mých pojezdů je motor. Je to ten nejlevnější, co se provdává na burze (Igarashi?). U Brejlovce musím příliš často mazat jeho ložisko (kov/plast). Jinak příšerně vrže. Uvažuji o výměně za hranatý motor Tillig s hřídelemi na obě strany, který je např. v T334. Svými rozměry do pojezdu sedne.
user_241

Příspěvekod user_241 » sob 21 črc, 2007 11:12 am

JM píše:
6120 píše:drtikol:Nejak tam nemaj uvedené ceny nevís jak je zjistit.A kolik chteli za tu bardotku?Dík

Ceny tam asi nemaj uvedený, ale v jedenom podokně mají uvedeno toto:Všechny modely je možno objednat prostřednictvím internetového obchodu www.hobby-shop.cz v sekci Extra. A tam jsou ty ceny.
Ale mě se zdají uváděné lokomotivy lépe podařené tady:http://www.tillig.cz/modely.php?AnchorID=15&Lng=CZ
Ale tam jsou také dražší. Máte s nima někdo nějakou zkušenost?

Model T478.3 od modely-tt.cz jsem kupoval za 3 300,- Kč. Zamračené myslím stojí stejně.

Byl jsem se podívat namodel T478.3 v Pečkách. Model T478.1 tehdy byl před dokončením. Půjčili mi Brejlovce do ruky k detailnímu prohlédnutí. Také mi ho předvedli v akci. Vypadá moc pěkně, ale vzhledem k ceně jeho vlastnosti zas tak úžasné nejsou.
Vlastnosti v bodech:
+ Kvalitní odlitek karoserie. Lepší jsem v TT u českého modelu neviděl. Přesný, nikdě nedeformovaný.
+ Pojezd vypadá téměř jako "tovární". Zdá se, že je dokonce rozebiratelný. Jízdní vlastnosti se na testovací koleji jevily slušně. Žádný velký hluk, plynulý rozjezd. K objektivnímu posouzení by však bylo potřeba vidět více.
+ 2 varianty nátěrů (viz. www.tillig.cz ).
- Pojezd nemá setrvačníky. To však nemusí vadit.
- Lak není příliš kvalitně a přesně proveden. Bohužel skvělý dojem z karoserie nalakování kazí. Nejsou dobře zvládnuté přechody barev.
- Chybí popisy. Model je vybaven pouze evidenčními a vlastnickými tabulkami. Prodávající mi na to řekl, jestli je tam potřebuju, ať si je nechám dodělat u p. Banka.
- Málo detailů. Nevadí mi, že např. madla vstupních dveří kabin jsou jen zjednodušena výstupky. Logo ČKD je také součástí odlitku. Tento celkem výrazný detail, je sice plasticky proveden, ale není pak patřičně dobarven. Zvláště u bílozelené varinaty to nevpadá dobře.
- Chybí osvětlení. To však každému nevadí.
o Věrnost předloze nedokážu posoudit.

Zamračenou z Peček jsem ještě neviděl. Vím jen, že má shodný pojezd. Celkově je prý model ve stejném duchu jako Brejlovec. Tomu také nasvědčuje fotografie na webu.

Vzhledem k ceně modelu, která se pohybuje mezi 5700 až 6000 Kč jsem pro hodnocení nasadil laťku vysoko. V současné době nám konkurenční boj německých výrobců ukázal, kam až může klesnout cena kvalině vyvedného modelu v TT.
Po sečtení všech pro a proti je pro mě model z Peček zklamáním pro nepříznivý poměr výkon/cena. V tomto ohledu mi vychází lépe modely-tt.cz.
Je to však pouze a jen můj názor. Své kupce si model z Peček už našel a jistě ještě najde. Já mezi ně patřit nebudu.
user_241

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)