TT víkend

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

TT víkend

Příspěvekod lachttan.bastr » čtv 17 čer, 2010 4:38 pm

Nevíte, kdy, pokud vůbec, se letos uskuteční TT VÍKEND ve Všestarech? Webové stránky říkají, že termín bude ještě upřesněn. I dnes, 17.VI. 18:40.
Velikost středu = TT = Top Technik = vrchol techniky!
lachttan.bastr

Re: TT víkend

Příspěvekod radekkrupka » čtv 17 čer, 2010 4:40 pm

Pokud vím, TT víkend bude určitě. Termín dosud neznámý - hektora mají vyrábět snad v Hongkongu a prozatím nesdělili termín dodání. Odhady hovoří prozatím o srpnu. Je to ale nepodložený odhad.
radekkrupka

Příspěvekod Mirek Moc » čtv 17 čer, 2010 7:10 pm

Jedna z neoficiálních informací hovoří o termínu 14.-15.8.2010. Termín je opravdu závislý na výrobě hektora v nové barevné mutaci s pensylvánskými podvozky.
Mirek Moc

Příspěvekod Scoot » pát 18 čer, 2010 9:00 am

Myslím si, že je poněkud nečestné a nesportovní od organizátora TT víkendu.
Upozorňovat na to, že váš model na tt víkend nemá ještě zaplacenou zálohu.
Ale v momentě, kdy se ptáte kdy cca. bude TT víkend (z důvodu prázdnin dovolených apod.)
Pan organizátor mlčí. Zkuste mu napsat a uvidíte (mrtvej brouk)

Co vím o TT víkendu (a ne ze Všestar)
1.Podklady pro výrobu na TT víkend byli dány poněkud později než je zvykem ( již se počítalo, že ani podobná akce nebude)
2.Země původu Čína...kdy to přijde nikdo neví ani u Tilliga v Německu (možná se to někde ztratilo na cestě)
3.Letošní ne-organizace a ne-komunikace, ze strany pořádajícího my přijde velice nešťastná a vzbuzuje ve mě nedůvěru.
Scoot
Scoot

Příspěvekod lachttan.bastr » ned 20 čer, 2010 5:19 pm

No právě. systém mrtvého brouka. Podstatné je přece vybrat peníze na zálohách. Že se má něco organizovat? Zákazníci požadují model, nebo vrácení zálohy :!: , ta drzost :mrgreen: , nechtějí čekat.
Když při cestách do Němec zakoupím, což je nepsaná povinnost, TT Kurier, je uvedeno, co a hlavně kdy vyjde příští číslo. A skutečně, v sobotu ráno, po uvedeném datumu je v trafikách. :idea: Jak to, že tam to jde :?: I termíny mají pomalu rok předem a dodržují je. Inu "...němci jsou pořádnější!"
Velikost středu = TT = Top Technik = vrchol techniky!
lachttan.bastr

Příspěvekod badliner » ned 20 čer, 2010 6:21 pm

lachttan.bastr píše:No právě. systém mrtvého brouka. Podstatné je přece vybrat peníze na zálohách. Že se má něco organizovat? Zákazníci požadují model, nebo vrácení zálohy :!: , ta drzost :mrgreen: , nechtějí čekat.
Když při cestách do Němec zakoupím, což je nepsaná povinnost, TT Kurier, je uvedeno, co a hlavně kdy vyjde příští číslo. A skutečně, v sobotu ráno, po uvedeném datumu je v trafikách. :idea: Jak to, že tam to jde :?: I termíny mají pomalu rok předem a dodržují je. Inu "...němci jsou pořádnější!"

Zase bych je nepřeceňoval.... 8) viz třeba Tillig a jejich termíny...
badliner

Příspěvekod Donatelli » ned 20 čer, 2010 9:06 pm

Nerad bych se pouštěl do spekulací, ale vezměte do hrsti zdravej rozum. Work shop měl být s kejvačkama. Zvedla se bouře nevole ( a oprávněně ) stačí jak je špatný ten modrý. Tak se "povedlo " donutit Tilliga vytvořit pensylvány. Jenomže to někdo musí nakreslit, někdo tu formu musí vytvořit, A pak to taky někdo musí vyrobit. A to nějaký čas zabere. Zvlášť u Tilliga. A protože nikdo netuší kdy to bude ( údajně na konci července ) ale ze Sebnitz to nikdo nechce potvrdit, tak ani z Deltaxu nikdo neřekne nic určitýho. Jak už někdo psal, zatím se počítá s tím, že TT víkend bude ve druhé polovině srpna. Mimochodem, pokud vím, tak tam nikdy nebránili nikomu vzít si svoji zálohu zpět. Ale třeba se někdo najde.
Donatelli

Příspěvekod maayaa » ned 20 čer, 2010 10:01 pm

Vypadá to,že nabídka modelů na minulej workshop se uplně nevydařila a pořád je jich dost na skladě.No a teď jsou v Deltaxu sakra opatrný,aby se zbavili všeho co si objednaj od Tilliga.Takže nejdřív všechno prodat a pak teprv objednat.Ale i při tomhle přístupu by nebylo od věci komunikovat,taky jsem se pokoušel se dozvědět termín a chtěl jsem vědět jestli objednávka na další věci platí a žádná odpověď.
TTe moduly,TT,polní dráhy
maayaa

Příspěvekod Jacek » pon 21 čer, 2010 1:45 pm

maayaa píše:Vypadá to,že nabídka modelů na minulej workshop se uplně nevydařila a pořád je jich dost na skladě.No a teď jsou v Deltaxu sakra opatrný,aby se zbavili všeho co si objednaj od Tilliga....

Když jsem se před rokem asi měsíc před TT víkendem ptal p. Rejla jestli je pravda, že pro workshop chystají modrého sergeje Cargo, takový pasvil..., napsal mi mimo jiné, že už teď (duben 2009) je víc než polovina sergejů prodaná.
Takže asi na základě tohoto naštěstí letos není jednotka ICE v nátěru pendolina :D
Jacek

Příspěvekod Donatelli » pon 21 čer, 2010 8:12 pm

Modely, které se momentálně prodávají v Deltaxu z minulých TT víkendů, jsou ze zásob vyrobených pro Německo. Není žádným tajemstvím, že současně s work-shopem se vyrábí i serie pro Tillig Club. Vždycky jsou inzeráty v Club Actuellu následujícím po TT víkendu. A protože Němci nechtějí ČD/ČSD modely tak je nakonec možnost je prodat v Čechách. Jinak z minulého TT víkendu zbylo cca 30 lok ČD Cargo, které se doprodaly do vánoc a polská verze byla vyprodána ještě před TT víkendem. To jen tak na vysvětlenou. Mimochodem že se jedná o jinou serii je poznat i podle ceny, která je o 300 ( v případě stavebnice ) a 400 v případě hotového modelu nižší.
Donatelli

Příspěvekod Scoot » stř 15 zář, 2010 6:08 am

Pěkný den.

V sobotu jsem byl na pražské burze. V chlumu modelářů, jsem se dozvěděl, že modely na TT víkend jsou již vyrobené (jsou ve skladu v Sebnitz). Ten modelář osobně mluvil s panem Rejlem (pořadatelem TT víkendu). Tento týden jede p. Rejl do Sebnitz vyjednat termín TT víkendu.

Kdy to bude?

Co poradit?...ptát se....psát...volat atd.

Snad snad již po půl roce..."konkrétní termín bude ještě upřesněn".
Scoot

Příspěvekod radekkrupka » stř 15 zář, 2010 6:28 am

Také jsem zaslechl, že hektorové se už vyrábí/jsou vyrobení...
radekkrupka

Příspěvekod Scoot » stř 15 zář, 2010 8:07 am

Ano.
Modely jsou vyrobené.... nějaký ten pátek.
Scoot

Příspěvekod radekkrupka » stř 15 zář, 2010 8:11 am

Bohužel stránky deltaxu mi hlásí prohlížeč jako nebezpečné...
radekkrupka

Příspěvekod pavel » stř 15 zář, 2010 8:56 am

radekkrupka píše:Bohužel stránky deltaxu mi hlásí prohlížeč jako nebezpečné...

Mně také, mají tam asi nějakého vira
pavel

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)