Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
Pája píše:Ahoj,asi to budeš dělat ty,kluku ušatá,co?
Jde o vytáčení nových kol a nebo úpravu/přetáčení těch stávajících,jde mi hl. jak na to s velkejma párama?
A ještě jak to ovlivní jízdní vlastnosti,tj. projedu malé poloměry na domácím kolejišti?
TTmili píše:No o RP se mi jen zdálo, ale teď to může být skutečností. Určitě říkam ano, protože to zase vnese trochu realističnosti. Jinak jen drobnej dotázek, projevuje se jejich odlišnost nějak v provozu, nebo je to čistě estetická záležitost.
A to o tom že TT je RP nedotčená není pravda, stačí se mrknout k Jurovi na kola MUVky a možná i ty jiný má taky v RP25.
TTmili píše:No o RP se mi jen zdálo, ale teď to může být skutečností. Určitě říkam ano, protože to zase vnese trochu realističnosti. Jinak jen drobnej dotázek, projevuje se jejich odlišnost nějak v provozu, nebo je to čistě estetická záležitost.
A to o tom že TT je RP nedotčená není pravda, stačí se mrknout k Jurovi na kola MUVky a možná i ty jiný má taky v RP25.
Pája píše:A jaká by byla orientačně cena ?
PS:náhodou průměr 7,3 aspoň 2 dvojkolí by nebylo?
V_Báňa píše:Nad koly RP25/TT jsem taky uvažoval , ale měl jsem obavu jak to přijme veřejnost, sám s nimi taky nemám zkušenost.
Je možnost udělat sérii dvojkolí,využít již oveřené CNC produkce kol se standardním okolkem a udělat jiný tvar okolku dle RP25. Vizte obrázek pro porovnání s dvojkolím od Detailu/Žitný z burzy, bere je tuším od Luckfeine. Průměr prozatím 8.3mm .
Cena hotového dvojkolí by vyšla asi 14-16kč = kolečka, hřídel s hroty 18.5mm, 2x izolace, pochrchová uprava dle obrázku. Pro zkoušku je jednoduší udělat dvojkolí s dvojí izolací kvuli zjednodušení počtu dílů (obě strany stejné), když by se to osvědčio může se udělat i později větší série jednostranných, jiné průměry.
Podmínkou je odběr po pytlíkách 100 ks a aby se sešel alespon zájem o 20 pytlíků. (RP25, 8.3mm, 18.5mm, dvoustranná izolace)
rexel píše:Já jsem si kola 8,3 RP25 objednal v prosinci, ale zatím jsem je neobdržel, tak nevím, jak s nima budu spokojen. Chci je použít na vagony od BTTB, na modelových angličanech při přejezdu přes "srdcovky" poskakují, mají moc vysoké okolky. Dám vědět.
Zdenek Valter píše:
To co dělá Luck pro TT je dle NEM 311 - disk 2,4 mm výška okolku cca 0,9
To co potřebujete je PR25 code 88 disk 2,2 mm výška okolku 0,55-0,6
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků