Roco - BR44 v TTčku

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Roco - BR44 v TTčku

Příspěvekod radekkrupka » stř 02 zář, 2009 7:48 pm

Tak poté, co se na stránkách Roco mihnula fotka hotového modelu bez potisku, objevila se teď i v přehledu novinek pro září...a to včetně ceny... 219 eček

http://roco.cc/index.php?id=41&tx_ttnews[tt_news]=287&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=45554897ae
radekkrupka

Příspěvekod TTmili » čtv 03 zář, 2009 8:16 am

No tak v katalogu Roca se objevuje už hodně dlouho (pokud se nepletu tak to byla podzimní novinka už v roce 2007 možná i dřív). Ale teď to vypadá že se to konečně hejblo, a musím říct že na tom obrázku vypadá dost dobře, ale zatím si nechám zajít chuť protože u ní pořád svítí modrá. No a druhá věc je že je momentálně je aktuálnější sergej, protože ten už se prodává (aspoň německá varianta), což se o BR44 nedá říct, ale myslím že to je hodně velký konkurent tilligácký BR50, asi bych se rozmýšlel hodně dlouho, mít těch cca 6 tisíc.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jarda H. » čtv 03 zář, 2009 1:50 pm

TTmili píše:No tak v katalogu Roca se objevuje už hodně dlouho (pokud se nepletu tak to byla podzimní novinka už v roce 2007 možná i dřív). ..... ale zatím si nechám zajít chuť protože u ní pořád svítí modrá.
......

Abych pravdu řekl, tak trochu mi to rozum nebere :lol: ! Lokomotiva v katalogu či spíše prospektu novinek na září = dle mého by měla být během září v prodeji :!: :!:
Faktem je, že ROCO není jediná firma, které se tohle povedlo (viz třeba podobný případ "novinky" = hektor ze Sebnitz :wink: ). V každém případě ale pro ROCO dík za čeření vod v TT velikosti !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » pát 04 zář, 2009 5:09 am

Jarda H. píše:Abych pravdu řekl, tak trochu mi to rozum nebere :lol: ! Lokomotiva v katalogu či spíše prospektu novinek na září = dle mého by měla být během září v prodeji :!: :!:

Tohle mi taky není jasné...jelikož se objevila v letáku, chápal bych, že bude každou chvíli v prodeji... sergej se taky objevil celkem náhle, alespoň pro mě
radekkrupka

Příspěvekod martin tichý » pon 07 zář, 2009 9:55 am

No, doufám, že skutečná bude vypadat lépe, než ta na tom obrázku, beru to tak, že je to jakýsi nedodělek a krom popisů ji přibyde ještě nějaké to "TO", aby to bylo skutečně "ONO".Když se podíváte na její HO verzi, tak přesně to mám na mysli.
Ciboch
martin tichý

nejmenší poloměr

Příspěvekod Jamamoto22 » ned 13 zář, 2009 3:11 pm

Zajímalo by mne, jaký nejmenší poloměr dokáže projet. Žádný omezující údaj jsem nenalezl, jako u některých parních lokomotiv u Tilliga. Píše to vůbec Roco nebo že by projela vše? U pětispřežní lokomotivy tomu nevěřím.....
Jamamoto22

Příspěvekod radekkrupka » ned 13 zář, 2009 3:24 pm

Podle tvého dotazu jsem pátral na stránkách a už jsou pro oba modely fotky modelu. Vypadá to dobře :) Model 36010 podle všeho půjde na trh co nevidět, je nově uvedený v zářijových novinkách do prodeje...

Informaci pro poloměr jsem taky neobjevil. Díval jsem se, a Roco poloměry neuvádí ani v H0...

Obrázek
Obrázek

Omlouvám se za tapetování :wink:
radekkrupka

Příspěvekod radekkrupka » stř 16 zář, 2009 5:03 am

Pro zajímavost jsem napsal na Roco - min poloměr je 310 mm.

"The minimum radius (also by factoring of S-curves) for BR 44 TT-steamer-loco is 310mm! "
radekkrupka

Příspěvekod Jarda H. » stř 16 zář, 2009 12:41 pm

ROCO má u mne dva velké plusy :lol: - jednak začala čeřit vody v TT, jednak (a to je snad důležitější), že komunikují a odpovídají na maily nás, "drobných" tazatelů !!
To třeba naše e-shopy je jiná kapitola = :oops:
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » stř 16 zář, 2009 2:23 pm

Jarda H. píše:ROCO má u mne dva velké plusy :lol: - jednak začala čeřit vody v TT, jednak (a to je snad důležitější), že komunikují a odpovídají na maily nás, "drobných" tazatelů !!
To třeba naše e-shopy je jiná kapitola = :oops:

Jo, přesně :) Musím říct, že už jsem se u nich ptal mailem 2x a odpověď přišla během 1-2 dnů a ve velmi příjemném duchu :wink:
radekkrupka

Příspěvekod Jarda H. » stř 16 zář, 2009 3:09 pm

radekkrupka píše: .....už jsou pro oba modely fotky modelu. Vypadá to dobře :) Model 36010 podle všeho půjde na trh co nevidět, je nově uvedený v zářijových novinkách do prodeje ..........

Pokud je tím číslem myšlena BR44 s "velkýma ušima" :lol: , tak tenhle model už je v nabídce některých e-shopů s poznámkou, že jsou naskladněny !! Namátkově uvádím třeba Ben-model, Hobby-shop, určitě se najdou další .... V tom případě se firmě ROCO omlouvám - novinka na září je taky v září v prodeji :shock: :!:
Jarda H.

BR 44

Příspěvekod jamik22 » čtv 17 zář, 2009 6:00 pm

Tak už dorazila do obchodů v Praze. Je hezká, Tilligova BR50 je v detailu horší, Beckmanova BR38 lepší. Ale za ty peníze vypadá pěkně.. Jizdní vlastnosti jsem zatím neporovnal.
jamik22

Příspěvekod martin tichý » pát 18 zář, 2009 6:52 am

Tak to se musím jít honem mrknout, rozhoduji se mezi Tillig BR 50 a touhle, nejsem párař, tedy neposoudím jak moc detailně jsou lokotky provedené, tím spíš, že Tillig na tuhle notu moc nehraje a není pak zřejmé co "tam" být má a na co "zapomněli". Ale už teď je skoro jisté, že dám přednost ROCO, tak jaképak porovnávání, že:-)
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod martin tichý » pát 18 zář, 2009 9:08 pm

Tak dneska jsem ji viděl "naživo", no...není špatná, ale dech mi nevzala, je srovnatelná s tou 50kou od Tilliga, i jízdní vlastnosti mi z krátké ukázky přišly stejné jako u 50ky, tedy velmi dobré. Jsem rád, že je zase něco nového, ale přecijen..., k dokonalosti mi něco chybí, myslím, že Fleischmann dělá v N-ku lepší věci..Co vy na to??
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod jamik22 » pát 18 zář, 2009 10:53 pm

Dnes jsem do ní dal dekodér a udělal malou zkoušku proti Tilllikově 50.Dekodér má konektor na svislo a piny dekodéru se musí ohnout o 90 stupňů. BR 44 má klidnější jízdu, je výrazně těžší, rozdíl je nikoliv ve váze tendru, ale u vlastní lokomotivy. Roco má na páté spřažené nápravě bandáž i když je klasicky sunutá tendrem. Nemá moc ráda EW1, tam zpomalí, zde jeBR 50 lepší. Kdybych si měl vybrat tak zvolím BR 44 je o něco lepší. A pokud jde o absulutní kvalitu, kdo po ní touží ať zvolí Beckamanna. Jeho páry jsou lepší, ale také o třetinu dražší.
jamik22

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)