Falls (Wap) - ČD nové barevné mutace od malovýrobců

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Falls (Wap) - ČD nové barevné mutace od malovýrobců

Příspěvekod Mirek Moc » ned 17 kvě, 2009 10:00 am

Poslední týden se ke mě dostalo několik informací o výrobě nových barevných mutací vozů Falls ( Wap) u malovýrobců. Na burze a v prodejně Pragomodelu jsem viděl tento vůz v provedení žlutozelené s logem Mosteckouhelné společnosti MUS. Minulý týden jsem dostal nabídku na zakoupení vozů v šedém nebo šedo-černém provedení provozovalete VIAMONT. Obrázek
Poslední mutací je provedení v tmavě modré a logem LOSTR. Výrobcem by měla být ZERBA.http://www.ben-model.cz/e-shop/cz/detail/vlaky/tt-1-120/6578-vysypny-ctyrnapravovy-vuz-fall-wap-cd.html. Myslím, že jsou to všechno celkem slušné provední -popisy tamponprint.
Mirek Moc

Příspěvekod lukas325 » čtv 21 kvě, 2009 4:47 pm

Jestli si chcete koupit pořádné vozy Falls, tak si kupte ČESKÝ Falls !!!!!!!!!. Nechápu, proč pořád říkáte Falls splácanině z německého vozu s českými popisy.
lukas325

Příspěvekod Jarda H. » čtv 28 kvě, 2009 7:46 pm

AKTUÁLNĚ - nová limitovaná série Tilligu pro ostravský Hobby shop (dopravce - OKD Doprava) :
http://www.hobby-shop.cz/sh/hled2.php?k ... &li=tillig
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTBlecha » sob 30 kvě, 2009 12:47 pm

lukas325 píše:Jestli si chcete koupit pořádné vozy Falls, tak si kupte ČESKÝ Falls !!!!!!!!!. Nechápu, proč pořád říkáte Falls splácanině z německého vozu s českými popisy.

Co se rozčiluješ? Né každý je počítač nýtů a pokud víš kde sehnat za rozumnou cenu kvalitní jak říkáš "český Falls" v různých mutacích tak se poděl s ostatními modeláři velikosti TT, ale jen někdo je schopen a ochoten si je vyrábět z odlitků nebo leptů. Od Tilliga těžko můžeš čekat vyloženě přesné vozidlo našich drah. Skoro vždy musíš přivřít aspoň jedno oko. A co máš proti označení Falls, dle mne to v zásadě odpovídá. Možná mě a ostatní ale poučíš o odlišnostech.
A ještě k výše uváděným "novinkám". Tyto uváděné mutace již byly před několika lety v prodeji některé přímo od Tilliga jiné u některých našich maloprodejců. Pouze OKD je myslím nové, ale i cena je dost vyšší.
TTBlecha

BZ-6578 TT Výsypný čtyřnápravový vůz Fall (wap), ČD

Příspěvekod BaWiS » ned 31 kvě, 2009 10:51 am

Tak ten VIAMONT jsem nikde neviděl, ale mám doma jeden nový kus vozu Lounských strojíren.

Srovnal bych to s lepenými vozy Faccs od KPA - provedení stejné (podvozky, spřáhlo se strunkou), cena cca stejná, ale popisky rozhodně lepší - u KPA jich plno chybí, u Zebry jsou i barevné.

Mě se vůz líbí, ale upravím si spřáhlo na Peho. A i když třeba neodpovídá českému vzoru, tak je to pro mě lepší než bych si měl takový vyrobit sám, nebo kdokoliv. Každý nepozná že to není "český Falls" (a ani já ne :D ), ale amatérské potisky každý. Taxem si pořídil jeden kus :)
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod TTmili » ned 31 kvě, 2009 12:33 pm

Co se týče vozu ze Zerby tak ten odpovídá české předloze, ale nevím jestli jsou dnes vozy Fall v provozu. Jinak dříve jezdili převážně jako šedé. Co se ale týče toho Falls od Tilliga tak to je úplně mimo mísu. To je vůz výhradně německé konstrukce (dokonce nikde jinde ani nejezdil) a mezi hlavní odlišnosti patří menší délka, jiné podvozky a jiná korba. Naše korby na Falls jsou víc vystrčené a sešikmené ale tady jsou skoro rovné.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod jamik22 » ned 31 kvě, 2009 5:11 pm

Modely Zerba byly vyrobeny v roce 200-2001, take jeden v německé mutaci byl v katalogu Tillig. Modelu Viamont je cela řada mutaci, většinou maloseriovky Tillig, přetisky německých Falls. Celkem existuje více než 20 mutací ČD a ČSD udělaných z Tillig vozu..
Obrazky modelu Zerba a Viamont na
http://jamik22.rajce.idnes.cz/Wa_a_Falls/

:) [/img]
jamik22

Příspěvekod VoVo » ned 31 kvě, 2009 5:40 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:40 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod TTmili » ned 31 kvě, 2009 6:08 pm

Mě by docela zajímalo odkud pochází ten Fall. Myslím si že Zerba si kvůli němu nenechala dělat formu a co se týče odlitku od Molaty tak ten je i s uhlím takže ten to taky být nemůže. A u Tlliga o tom voze není taky ani zmínka. Že by fantom?
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod lukas325 » ned 31 kvě, 2009 6:23 pm

Ty formy tehdy vyrobil nynější majitel firmy VDV modely. Spolupracoval se Zerbou asi 2 roky, potom se nepohodli a tehdejší majitel Zerby ty formy začal považovat za svůj majetek, i když jeho ve skutečnosti nebyly.
lukas325

Příspěvekod lukas325 » ned 31 kvě, 2009 6:25 pm

Když se Tillig dozvěděl jak to ve skutečnosti bylo, ty vozy okamžitě stáhnul z nabídky.
lukas325

Příspěvekod lukas325 » ned 31 kvě, 2009 6:31 pm

Páč by z toho v německu mohl mít dost velké nepříjemnosti. U nás to zatím prochází hladce.
lukas325

Příspěvekod TTmili » ned 31 kvě, 2009 6:47 pm

Já si myslel že v tom bude zakopanej pes, protože Zerba byla kdysi dávno snad jediným dodavatelem Fleischmanna a zaměřovali se právě na něj. Takže mi bylo hned divný že by si nechali udělat formy na téčkovej vagón.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod lukas325 » ned 31 kvě, 2009 6:55 pm

Ve hře byly i formy na jiné vagony, např. služebák Ds-k v H0, potom nějaký dvounápravový vagon na cukr atd.
lukas325

OKD

Příspěvekod Mirek Moc » pon 03 srp, 2009 1:53 pm

Tak jsou ode dneška v prodeji na Hobby shopu OKD mutace. Budou nabízeny i u jiných prodejců za jednotnou cenu 699 Kč.
http://www.hobby-shop.cz/sh/hled2.php?kat=katalog&retez=500801/11&jazyk=cz&search=1&firma=tillig&li=tillig
Mirek Moc

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)