Drážní stroje pro TT - novinka 2009

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Drážní stroje pro TT - novinka 2009

Příspěvekod Jarda H. » pon 16 úno, 2009 6:16 pm

Jako novinka roku 2009 ve 4.Q by se měl objevit od firmy MODIST model podbíječky Plasser - Theurer, i když ve verzích DR, DB pro IV. až V. epochu. To je z jedné strany dobrá zpráva, z druhé strany ta cena se mi nezdá dobrá - nemotorizovaný model (jak jsem pochopil z německého textu), plastové a kovové díly, a ta cena přes 100 Euro :cry: :

http://shop.strato.de/epages/197630.sf/ ... 704-690002
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTmili » pon 16 úno, 2009 6:27 pm

No to je určitě pěkná záležitost ale dát cca 2900Kč za dekoraci do depa... Podle mě to není ani dost možný motorizovat. Jak říká jeden známí- je to také pofidérní. Podle těch odrázků je to jen kousek plastu s podvozkama. Nic víc nic míň. A navíc se mi to moc nelíbý, vypadá strašně křehce a nereálně. To si radši postavím vlastní podle tohohle http://volny.cz/nex/podb.htm
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jarda H. » pon 16 úno, 2009 8:13 pm

TTmili píše: ..... Podle těch odrázků je to jen kousek plastu s podvozkama. Nic víc nic míň. A navíc se mi to moc nelíbí .....

Podle obrázků u MODISTu lze jen s tímhle názorem souhlasit :wink: :!:
Jarda H.

Příspěvekod VoVo » pon 16 úno, 2009 8:59 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:51 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod TTmili » pon 16 úno, 2009 9:14 pm

Tak to je bomba. Ten člověk musel mít hodně slušný nervy. Ale k motorizaci podbíječky bych se radši moc nevyjadřoval. Jako nemotorizovaná maketa to nebude vůbec uzpůsobený k namontování motoru, převodů a tak a za ty zhruba tři tisíce je to hodně drahej špás nato abych tam při motorizaci něco poku...il. Jak sem psal vypadá to víc plastově a hračkově než jako model a proto si tohle myslím. Bůhví jestli to vůbec pude otevřít...Toť můj názor
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod seven » úte 17 úno, 2009 10:16 pm

Karsei kdysi vyráběl v TT model podbíječky a pohon byl v přivěšeném pracovním voze. Viděl jsem jej kdysi ve Všestarech bratru za nějakých 6000,-Kč.
To by zas teď ta podbíječka za cenu málo přes 100 Eur a dodělat k tomu do nějakého krytého vozu podomácku pojezd nemusel být zas tak špatný kup?
- TT - ČSD - ČD - DCC -
seven

podbíječka

Příspěvekod jakdus » úte 17 úno, 2009 10:52 pm

no já nevím za 3 klacky to je katastrofa
jakdus

Příspěvekod Dan Buchtela » úte 17 úno, 2009 11:02 pm

Jen pro srovnání, pro velikost N představila letos hotovou podbíječku firma Kato (Hobbytrain), cena motorizovaného (!) modelu je pod 100€...
Dan Buchtela

Příspěvekod seven » stř 18 úno, 2009 8:19 am

Bohužel je v našem měřítku zvykem, že vše co je malosériové, díky omezené velikosti trhu oproti ostatním měřítkům, má poněkud vyšší cenu. Sám jsem zvědav jak bude podbíječka vypadat na vlastní oči.
- TT - ČSD - ČD - DCC -
seven

Příspěvekod Jarda H. » stř 18 úno, 2009 4:23 pm

Dan Buchtela píše:Jen pro srovnání, pro velikost N představila letos hotovou podbíječku firma Kato (Hobbytrain), cena motorizovaného (!) modelu je pod 100€...

Mám dojem (nebo spíš je to pravda :cry: ), že my v TéTé jsem biti nejen na sortimentu, ale i na cenách !! Před časem jsem třeba vygooglil na internetu, že stavebnice podbíječky od f.LILIPUT pro H0 - bez motoru za cca 10 Eur (to bych bral všemi deseti), s motorem cca 70 Euro ! To je pak propastný rozdíl oproti TT !!

A s tím motorizovaným modelem od f.KARSEI (jak píše výše seven) je to tak, ve Všestarech stál přes 6 tis :cry: :!:
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » pon 10 srp, 2009 7:21 am

Pro zajímavost k dříve řešené podbíječce Plasser&Theurer. Na polských stránkách je nově katalog Modistu 2009... a je tam i podbíjčka.

ObrázekObrázek

Za cenu 100 euro je to snad špatný vtip? Zvlášť pokud mají hned předtím v katalogu fotku skutečné předlohy: :evil:

Obrázek
radekkrupka

Příspěvekod mawerick » pon 10 srp, 2009 8:04 am

To není špatný vtip. To je noční můra. Odkopávám se, křičím a budím se ze spaní.
TT - analog
r.v. 1975 LD Plzeň

[url]http://www.mzalarm.cz[/url]
mawerick

Příspěvekod radekkrupka » sob 26 zář, 2009 4:30 pm

Na aukru se objevil model - podle mě podbíječky s dyamickým stabilizátorem koleje, poměrně zajímavý model - pokud platí informace v inzerátu, že jde o motorizovaný a osvětlený model

http://www.aukro.cz/show_item.php?item=750536472

Tohle už proti vraku od modistu vypadá jako model... prodejce neznám, tak ani nevím, jestli je to malosérie, nebo unikát...
radekkrupka

Příspěvekod mawerick » sob 26 zář, 2009 7:23 pm

Proti modistu to jsou nebe a dudy.
TT - analog
r.v. 1975 LD Plzeň

[url]http://www.mzalarm.cz[/url]
mawerick

Příspěvekod MAREKHO » pon 28 zář, 2009 9:22 pm

Objevil jsem podobný model na tomto pochybném webu v HO. Je zde prezentován alespoň tři roky. Téčkaři- pozor na to !
http://domaci-zeleznice.kvalitne.cz/esh ... h=22_25_51
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)