prestavníky PECO

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

prestavníky PECO

Příspěvekod drlo » ned 18 led, 2009 2:02 pm

Má niekto skúsenosti s prestavníkmi PECO spolu s adaptérom PL-10 /uchyenie pod doskou/, ktoré by používal na ovládanie výhybiek EW1, EW2 a flexi. Raz som dostal odpoveď, že použiť idú, ale nedozvedel som sa, akého priemeru je prestavovacia ihla. Zaujímajú ma Vaše postrehy, ak niekto tieto prestavníky používa
drlo

Příspěvekod Vladimír » ned 18 led, 2009 2:17 pm

Průměr jehly je cca 1 mm, snad to takto postačí.
HO, DCC
Vladimír

Příspěvekod drlo » ned 18 led, 2009 6:05 pm

a má prestavník dostatočnú silu na prehadzovanie pružných jazykov výhybiek EW2, predpokladám, že ti ich používaš, ale zrejme pre výhybky HO
drlo

Příspěvekod Jarda H. » ned 18 led, 2009 6:20 pm

Přestavníky PECO můžeš použít na tilligovské výhybky EW2, přestavník PL-10 s adaptérem PL-12, informace zde :

http://magazin.modely.biz/view.php?cisl ... 2007010009
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTmili » ned 18 led, 2009 7:05 pm

Tam to je ohledně HO Tilligových výhybek. Mě to taky zajímá protože by to bylo nejlevnější řešení (po paměťovým drátku). Mě by spíš zajímalo jestli to někdo už použil a jaký s tím má zkušenosti? Samozřejmě síla by mě taky zajímala.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jarda H. » ned 18 led, 2009 7:35 pm

TTmili píše:Tam to je ohledně HO Tilligových výhybek. ....

Asi neumím číst :wink: , ale v úvodu článku Michal D. doslova píše :

Po přečtení tohoto článku můzete přestavníky vyuzít pro libovolné výhybky HO, TT a N od libovolných výrobců.
Jarda H.

Příspěvekod TTmili » ned 18 led, 2009 7:52 pm

Jarda H. píše:

Po přečtení tohoto článku můzete přestavníky vyuzít pro libovolné výhybky HO, TT a N od libovolných výrobců.

Jo tak to neumím číst já. Já sem tušil že to tam někde je protože sem to dřív četl ale nějak jsem to zapoměl. :lol:
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Dusan » pon 19 led, 2009 10:02 am

Jarda H. píše:

S tím čtením bude platit určitě 2x čti a pak piš. Rozhodně nebude možno využít přestavníky PECO pro výhybky s pružnými jazyky ! Už v úvodu zmiňovaného článku je jasně uvedeno, že přestavník PECO nemá žádnou aretaci ! Přestavník má sílu dostatečnou téměř na cokoliv,ale jen v okamžiku přehození.Pak se jehla normálně volná,takže se jazyk vrátí zpět. Proto PECO vyhýbky mají tu vlastní pružinovou aretaci,takže výkon přestavníku je jen na překonání síly aretační pružiny z jedné polohy do druhé. :)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod JBr » pon 19 led, 2009 10:13 am

Na druhou stranu ale v tom clanku je dale uvedeno, ze s patricnym adapterem, ktery tu aretaci pridava, je pouzit lze.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Jarda H. » pon 19 led, 2009 11:21 am

JBr píše:Na druhou stranu ale v tom clanku je dale uvedeno, ze s patricnym adapterem, ktery tu aretaci pridava, je pouzit lze.

Adaptér PL-12 má pružinku, která fixuje polohu, je to tak jak se zmiňuje JBr ! Pokud se použije pouze přestavník PECO (PL-10), pak je to tak, jak píše Dušan, ale s PL-12 díky pružince je zajištěna koncová poloha !
Jarda H.

Příspěvekod Dusan » pon 19 led, 2009 12:47 pm

Jarda H. píše:
JBr píše:Na druhou stranu ale v tom clanku je dale uvedeno, ze s patricnym adapterem, ktery tu aretaci pridava, je pouzit lze.

Adaptér PL-12 má pružinku, která fixuje polohu, je to tak jak se zmiňuje JBr ! Pokud se použije pouze přestavník PECO (PL-10), pak je to tak, jak píše Dušan, ale s PL-12 díky pružince je zajištěna koncová poloha !

Jo jo je to tak,taky sem málo četl :D . Ale i tak osobně vidím trochu problém tím pádem v nemožnosti nastavení "délky kroku" přehození u toho PL12. Pro vel. TT a pružné jazyky bude asi kratší dráha z jedné polohy do druhé než u peca v HO. Chce to vyzkoušet.
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod michalkomarek » pon 02 úno, 2009 1:37 pm

Zdravím vás kolegové.já si vyrábím svoje vlastní motorické přestavníky.bez problémů si poradí i z pružnými jazyky a je možno je použít jak pro TT tak pro HO nebo N.Viz foto:
http://michalkomarek.rajce.net/prestavnik
michalkomarek

Příspěvekod Tesiset » pon 02 úno, 2009 2:38 pm

Zdravím vás kolegové.já si vyrábím svoje vlastní motorické přestavníky.bez problémů si poradí i z pružnými jazyky a je možno je použít jak pro TT tak pro HO nebo N.Viz foto:
http://michalkomarek.rajce.net/prestavnik

Neměl by jste nějaký návod na stavbu přestavníku?
TT 115*150, analog, začátečník, IV. a V epocha
Tesiset

Příspěvekod michalkomarek » pon 02 úno, 2009 2:51 pm

Mám to doma někde nakreslené,tak to pohledám a dám to na rajče.Jinak cenově to vychází cca 200,-kč/kus./servo+spínače+přepínač/Servo je na 6V ale já tomu dávám 1.5V.Chod je pomalejší a tižší,síla naprosto dostačující..
michalkomarek

Příspěvekod PatMat55 » pon 22 čer, 2009 4:56 pm

Mám přestavníky PECO a PL 10, když nejsou zapojené na vyhybku tak jedou na 100%, žádná chyba nic, perfěkně reagují an ovládají pult, ale jakmile je napojim an vyhybky PECO, tak přestavník nemá sílu vyhybku přehodit, když přepnu vypínač tak zabzučí, jehla trochu škubne, ale vyhybka se ani nehne, nevíte někdo co s tím?? kde je chyba?? Docela mě to štve, protože jak říkám bez vyhybky se mi ještě nestalo aby "nepřehodil" Děkuji az odpověď
PatMat55

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)