PEHO vs. DK model

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Kinematiky k. spřáhla

PEHO
22
79%
DK model
4
14%
jiné
2
7%

Celkem hlasů : 28

PEHO vs. DK model

Příspěvekod mat.mt » pon 22 zář, 2008 3:55 pm

Čau, rozhodl, jsem sem se rokounstruovat staré dvouosáky a řeším dilema jestli použít kinematiky PEHO nebo DK model. Jedná se o malé dvouosáky BTTB, vůz Grs BTTB?, Daa-k a Baafx LPH a další. Budu rád rád za Vaše rady a názory.
mat.mt

Příspěvekod VoVo » pon 22 zář, 2008 4:48 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:11 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

kompletace spřáhla PEHO

Příspěvekod zugi » úte 28 říj, 2008 9:45 pm

TT/IV-V.epocha , poslední měsíce/roky ve stavu ReadOnly :'(
zugi

Příspěvekod VoVo » stř 29 říj, 2008 9:04 am

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:05 pm, celkově upraveno 1
VoVo

vozy RAJ

Příspěvekod sli064 » ned 02 lis, 2008 12:30 am

Zdravím lidi, nevíte náhodou, jakou kinematiku do voz. RAJ od LOCO a jak na to? Na nettu jsem jen sehnal odkaz, kde psali, že do RAJek se dá dát od DKmodel jen ten s magnetem. Ale jestli tam jde dát PEHO nevím. Ještě jsem žádnou kinematiku nikde nepřidělával (asi proto, že mám jen nové modely :) ), tak prosím o radu, pokud někdo ví.
TT - Ep V a DCC (změna nicku na BaWiS)
sli064

Re: vozy RAJ

Příspěvekod VoVo » ned 02 lis, 2008 12:47 am

Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:02 pm, celkově upraveno 1
VoVo

Příspěvekod Jirka1 » ned 02 lis, 2008 8:32 am

sli064 píše:Zdravím lidi, nevíte náhodou, jakou kinematiku do voz. RAJ od LOCO a jak na to? Na nettu jsem jen sehnal odkaz, kde psali, že do RAJek se dá dát od DKmodel jen ten s magnetem. Ale jestli tam jde dát PEHO nevím. Ještě jsem žádnou kinematiku nikde nepřidělával (asi proto, že mám jen nové modely :) ), tak prosím o radu, pokud někdo ví.

DK kinematiku s magnetem nedělá!
Zde je popis, jak jsem to při novostavbě řešil já:
http://kolejiste.jbchocen.cz/index.php? ... &Itemid=82

Pokud ale máš hotové vozy od Loco, pak je nejjednodušší na spodek nalepit kinematiku Peho (na stranu s plošinou stačí s perkem, na druhou s magnetem) a odřezat čela otočných podvozků, jak psal kolega VoVo.
Naposledy upravil Jirka1 dne stř 03 pro, 2008 8:51 pm, celkově upraveno 1
Jirka1

Příspěvekod sli064 » stř 03 pro, 2008 8:47 pm

VoVo píše:
sli064 píše:Zdravím lidi, nevíte náhodou, jakou kinematiku do voz. RAJ od LOCO a jak na to? Na nettu jsem jen sehnal odkaz, kde psali, že do RAJek se dá dát od DKmodel jen ten s magnetem. Ale jestli tam jde dát PEHO nevím. Ještě jsem žádnou kinematiku nikde nepřidělával (asi proto, že mám jen nové modely :) ), tak prosím o radu, pokud někdo ví.

Já dával do LPH Rajky (nevím zda nemá Loco jiný rám) Peho 101 a jen jsem jí nalepil na spodek toho rámu a hotovo. Výstupek kinematiky na čele jsem vrazil do původního otvoru pro spřáhlo v rámu, šachta je cca milimetr pod kinematikou. Je potřeba uřezat čela podvozků a na té kratší straně je potřeba kinematiku seříznout do šikma, aby se mohly podvozky otáčet. Můžu dodat foto, ale musel bych to nafotit.

DK-model jsem taky dával (tu vnitřní, pod rakev). Ale tam je na té straně plošiny pak kinematika dost "nadoraz" aby nedrhla o rakev a zároveň dosáhla šachta až do úrovně, kam má.

Cau, no kdyby se Ti chtělo a měls čas, tak fotkou nepohrdnu; dám tam to PEHO (jak všichni radí). (jen se bojím jak upravím ten podvozek, bo ho budu muset sundat a nevím jak to tam drží, tak at něco nezničím at hopak jde nasadit zpět)

-----------------------

Kde nakupujete PEHO? Já je viděl jen u maloseriovky.patsx.com ... jestli jsou někde v kamenných obchodech v praze (nebo na burze) nevím, ale tam se zase nedostanu.
TT - Ep V a DCC (změna nicku na BaWiS)
sli064

Příspěvekod VoVo » čtv 04 pro, 2008 5:26 pm

Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:01 pm, celkově upraveno 1
VoVo

PeHo na starší vozy

Příspěvekod lachttan.bastr » čtv 06 srp, 2009 5:25 pm

Já již skoro pět let používám jen PeHo. Vystrojil jsemvšechny vozy a dokoce i loko. ex. V 36, "Rosničku", je to lepší, než to co měl Tillig na pevno, páru 81. Největší oříšek byly locácké sypáky s podvozky blízko čelníku. Tam se musel rozříznout podvozek a vybrosit spodek až skoro na plošinu. :!: Pasuje tam pouze krátká KKK s magnetem. Na většinu vozů pasuje základní s pružinkou. Výše zmiňovaný výstupek slouží právě k vystředění, :idea: a má zapadnout do mezery v čelníku. :arrow: V některých případech, zejména u českých malovýrobců je potřeba jej zúžit. :!: K tomu jsou už provedeny značky. :idea:
Velikost středu = TT = Top Technik = vrchol techniky!
lachttan.bastr

Příspěvekod Tomáš » čtv 06 srp, 2009 5:58 pm

Všichni zde mluvíte jak dáváte na vozy BTTB nové kinematiky a nahrazujete novýmy spřáhly.Nikde se ale nepíše všem jsou tyto spřáhla lepší než klasika očko.Mohl by mi to někdo objasnit :oops: díky
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod maayaa » čtv 06 srp, 2009 6:12 pm

Líp se spřahujou-teda ale jen na rovině.Líp držej pohromadě-nestává se skoro vůbec,že by se půlka vlaku někde zapomněla.No a hlavně jezdí se nárazník na nárazník a to prostě vypadá o dost líp.
maayaa

Příspěvekod Tomáš » čtv 06 srp, 2009 6:20 pm

maayaa píše:Líp se spřahujou-teda ale jen na rovině.Líp držej pohromadě-nestává se skoro vůbec,že by se půlka vlaku někde zapomněla.No a hlavně jezdí se nárazník na nárazník a to prostě vypadá o dost líp.

no tohle jsem částečně vyřešil podle tohoto návodu.Ale pravda pořád to není ono.
http://www.trainmania.info/udelatka/27- ... tillig.pdf
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod maayaa » čtv 06 srp, 2009 7:09 pm

s kinematikou ty vagony k sobě dostaneš blíž a řek bych,že to spřáhlo má menší vakl v kinematice,než na drátku.A jako bonus je NEM šachta
maayaa

Příspěvekod Patrik Novák » sob 08 srp, 2009 1:01 pm

a když už bude kinematika , nemusíš dávat všude spřáhla , vozy které budou v soupravě bez potřeby rozpojování můžeš spojit " tuhou spojkou"
Obrázek
Patrik Novák

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)