V novinkách TT se nedávno mihla upoutávka na "muvku" MPV 22 od AG Model. Zaujalo mne to, stavebnici jsem objednal a musím říct, že provedení je precizní - klobouk dolů. Cena stavebnice je 1700 Kč, což se dá zaplatit. Stavebnici dostanete v precizním balení v "bublinách" a pevné kartonové krabici.
Stavebnice je vyhotovena metodou 3D tisku z resinu (SLA). Jednotlivé díly jsou dokonale zpracovány, povrcha a naznačené spáry či výstupky jsou jemné a pokud mohu posoudit, tak věrné. Součástí jsou i nárazníky, šroubovky hadice, pracovní nářadí... Ve stavebnici jsou obsaženy i dvojkolí 7,7 mm, fólie na zasklení a obtisky (ty mi dorazí později). Mělo by jít o verzi MPV 22.2, nicméně verze a různé kusy se od sebe trochu liší, takže vypátrám a zvolím vhodné řešení.
Něco o předloze je na stránkách výrobce, TSS, dále na webu tratovestroje.net a jinde. Stroje vznikly rekonstrukcí původních "degešů", řady DGKu 5.
Těším se na stavbu, model chci mít samozřejmě jako pojízdný, osvětlený a pokud možno ozvučený. Už jsme bádal, coreless motorek 6x15 mm (možná i 7x16) se dospod vejde, převodovka ALS racing taky a v kabině je fůra místa