Stavby a modely f. Šikulové - postřehy, fotky, zkušenosti

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Stavby a modely f. Šikulové - postřehy, fotky, zkušenost

Příspěvekod Střelec » pát 12 dub, 2013 11:24 am

KB má sice větší výběr staveb, ale předpracovanost i některé použité materiály dost pokulhávají, navíc je to z principu "dodo". Nelze je prostě postavit rovnou z krabičky a bez velkých dodělávek postavit do kolejiště. To u staveb od Šikulů lze, byť chybí některé drobné detaily. Na rozdíl od produkce KB se prostě Šikulové soustředili na zákazníky, kteří chtějí mít rychle hotovo (bez velkého mrcasení s barvou a doplňování dílů z vlastních zdrojů) a nechávají si za to náležitě zaplatit. Komunikace je ovšem problém, byť já osobně si nemohu stěžovat. Možná to bude tím, že jsem komunikaci zahájil obesláním snímků hotové stavby z jejich stavebnice s konkrétními připomínkami k danému typu (nutnost podložení střechy). Tyto připomínky byly obratem(!) realizovány a původní strážní domky mají v současnosti jiné složení dílů, než v původních verzích.

Pokud chce firma KB konkurovat Šikulům jinak, než sortimentem, bude muset silně vylepšit předpracovanost (barvit alespoň základní díly, nenutit zákazníka dodělávat nosníky střech a přelepovat rohy některých staveb), použité materiály (dřevěné části staveb dělat ze dřeva a ne z barevného papíru) a to se samozřejmě projeví v ceně.

Mě osobně jako zákazníka zajímají stavebnice propracované tak, aby stavba v základu proběhla rychle a k dokončení stačily jen "kosmetické" úpravy. Tedy dokonale pasující díly pro celou stavbu a minimum dobarvování.
Střelec

Příspěvekod Miramar » pát 12 dub, 2013 3:56 pm

Přesně tak,Šikulové nejsou schopni ani odpovědět na jejich stránkách na Facebooku.
Miramar

Příspěvekod olik » sob 13 dub, 2013 1:20 pm

dnes jsem koupil sypku Telc pro zajimavost.ale dily z kartonu jsou pokroucene,stalo se Vam to nekomu take.a co jste s tim delali,pokud jste to vratili,byla Vam reklamace uznana? za 1000 kc,pekna vec,ale ta kvalita......dekuji za info ....Petr
olik

Příspěvekod modelarho » sob 13 dub, 2013 2:21 pm

Asi nezvládnutá technologie barvení. Proto je asi lepší nebarvené a barvit až po sestavení.
Ovšem sestavovat ze zkroucených dílů to nezávidím. Přeji pevné nervy a nebo to hodit
výrobci na hlavu.
modelarho

Příspěvekod Miramar » sob 13 dub, 2013 8:10 pm

No jestli takhle bude vypadat výtopna Ledečko,která stojí taky skoro tisícovku,tak to si jí asi raději nekoupím...a nebo varianta hold se v obchodě podívat do krabice co je v jakém stavu
Miramar

Příspěvekod olik » sob 13 dub, 2013 9:58 pm

No ja se do toho nekoukl,a jeste jsem si nevzal uctenku,nejak mi to nedoslo.taky jsem poslal komentar Sikulum a po dvouch hodinach ho tam nekdo vymazal :oops:
nevim ale prijde mi to jako predrazena sranda,je treba jeste pouzit barvy aby to vubec nejak vypadalo,a to pri cene 1000 kc je docela masakr....
koupil jsem si neco podobneho od firmy Busch a to je jina melodie,Vse rovne nabarvene a bez problemu.No hold jestli takhle chteji pokracovat tak je to to asi zaroven konec..............
Chci se zeptat ta Baiky budou taky z lepenky a kartonu?????? nebo to bude konecne plast .....
olik

Příspěvekod chameleon » ned 14 dub, 2013 1:29 pm

olik píše:No ja se do toho nekoukl,a jeste jsem si nevzal uctenku,nejak mi to nedoslo.taky jsem poslal komentar Sikulum a po dvouch hodinach ho tam nekdo vymazal :oops:

Zatím jsem si od nich nic nekoupil, ale tenhle přístup mi přijde trapný...cenzurovat komentáře..hmm
chameleon

Příspěvekod olik » ned 14 dub, 2013 4:16 pm

Urcite jim v tydnu zavolam,pokud je cislo platne.
take jsem si koupil uzavrenou lavku,a ta je jen z preklizky a vse bylo rovne,prace cista,i s barvenim prace na 2 hodky.a spokojenost.
myslim ze kdyby vse bylo z preklizky tak se to nekrouti a je to super.........no to je muj nazor,treba to v realu nejde udelat......
jinak ta sypka je pekna stavba,ale jak je to pokroucene tak jsem z toho smutnej,rikam si dat to pod zehlicku,nebo to natrit z druhe strany taky barvou,ale kde mam jistotu ze se to nepokrouti mnohem vice....az mi Sikulove reknou co s tim dam vedet 8)
olik

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 14 dub, 2013 4:22 pm

a ze vnitř udělat konstrukci ze smrkových hranolků nebo jen to vystužit něma zevnitř ...?
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod rendo » ned 14 dub, 2013 4:58 pm

vystuhu ma len jednu (na obrazku kadial vedie)...stavba bola dobra(nastastie som musel Len spodok narovnavat,,ale spodky byvaju pokrutene na vsetkych,co som mal stavebnice,,ale za te peniaze,by to asi malo bit vsetko rovne :roll: skoda ze nastolili taku politiku,aku poslednej dobe cinia...Len aby sa nepreratali :!: moj posledny vytvor od nich :arrow:
Kópia – sypka 005.jpg
sypka2 004.jpg
rendo

Příspěvekod mlha » ned 14 dub, 2013 5:52 pm

Střelec píše:KB má sice větší výběr staveb, ale předpracovanost i některé použité materiály dost pokulhávají, navíc je to z principu "dodo". Nelze je prostě postavit rovnou z krabičky a bez velkých dodělávek postavit do kolejiště. To u staveb od Šikulů lze, byť chybí některé drobné detaily. Na rozdíl od produkce KB se prostě Šikulové soustředili na zákazníky, kteří chtějí mít rychle hotovo (bez velkého mrcasení s barvou a doplňování dílů z vlastních zdrojů) a nechávají si za to náležitě zaplatit. Komunikace je ovšem problém, byť já osobně si nemohu stěžovat. Možná to bude tím, že jsem komunikaci zahájil obesláním snímků hotové stavby z jejich stavebnice s konkrétními připomínkami k danému typu (nutnost podložení střechy). Tyto připomínky byly obratem(!) realizovány a původní strážní domky mají v současnosti jiné složení dílů, než v původních verzích.

Pokud chce firma KB konkurovat Šikulům jinak, než sortimentem, bude muset silně vylepšit předpracovanost (barvit alespoň základní díly, nenutit zákazníka dodělávat nosníky střech a přelepovat rohy některých staveb), použité materiály (dřevěné části staveb dělat ze dřeva a ne z barevného papíru) a to se samozřejmě projeví v ceně.

Mě osobně jako zákazníka zajímají stavebnice propracované tak, aby stavba v základu proběhla rychle a k dokončení stačily jen "kosmetické" úpravy. Tedy dokonale pasující díly pro celou stavbu a minimum dobarvování.

KB sice přelepuje rohy papírem,ale šikulové přelepují rohy taky nebo spoje přiznávají.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Miramar » ned 14 dub, 2013 7:58 pm

rendo píše:vystuhu ma len jednu (na obrazku kadial vedie)...stavba bola dobra(nastastie som musel Len spodok narovnavat,,ale spodky byvaju pokrutene na vsetkych,co som mal stavebnice,,ale za te peniaze,by to asi malo bit vsetko rovne :roll: skoda ze nastolili taku politiku,aku poslednej dobe cinia...Len aby sa nepreratali :!: moj posledny vytvor od nich :arrow:
Kópia – sypka 005.jpg
sypka2 004.jpg

Mám dotaz jaká je to velikost a zahlédl sem na střeše jako patinu a to si dělal ty nebo Šikulové
Miramar

Příspěvekod rendo » ned 14 dub, 2013 8:11 pm

je to v mierke TT ...co sa tyka strechy(to je moje maslo od vyrobcu je cervena strecha(to mi nesedelo na sypke) :wink:
rendo

Příspěvekod TomBart » pon 15 dub, 2013 9:14 am

pánové, jste všichni nějak moc rozmlsaní. Každý zlenivěl a místo domácí a "originální" stavby se vám doma stává skanzen stylu většiny modelářů z německa. Dřív by jste si stavěli domky z lepenky a řezali okna skalpelem. Pak byla možnost udělání oken, dneska laserem. To nejhorší na celé stavbě přeci je to řezání. KB model toto řeší perfektně, šikulové to dokonce i barví. Pochopitelně, když nabarvím papír, tak co udělá.... nakroutí se. tak co čekáte. Ale když si to slepím, vyztužím a pak nabarvím, tak je částečně po problému a pak má každý aspoň originální stavbu. Navíc to barvení tolik času nezabere. Můj devítiletý syn to zvládá taky a netrvá to ani tak dlouho. No a pokud chcete hotové stavby, u kterých je nevíce práce to za hodinku postavit, tak si kupujte Polu, Noch a podobné.

jde to čím dál tím víc do háje. Dřív každý čuměl jako puk na pěkné domečky (viz Praha Podbaba), na pěkné české mašinky i třeba jenom z odlitku, kdo to kdy zkusil, dokázal ocenit práci našich Pánů modelářů......... Dneska už je i každý línej si nastříkat jen obyčejného albína nevo natřít domeček vodovkama. Cožpak Vás neláká mít doma Tu svou jedinečnou stavbu, která se od ostatních liší aspon jen tou barvou. Toto musíte mít všichni jak z katalogu. Jste snad modeláři a ne sběratelé
TomBart

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 15 dub, 2013 9:28 am

Dneska už je i každý línej si nastříkat jen obyčejného albína nevo natřít domeček vodovkama. Cožpak Vás neláká mít doma Tu svou jedinečnou stavbu, která se od ostatních liší aspon jen tou barvou. Toto musíte mít všichni jak z katalogu. Jste snad modeláři a ne sběratelé[/quote]

no pokud použiješ vodovky tak se nedivím ,že se to kroutí ,lepší je použít lihové batvy kryjí dobře ,líh se hned vypaří a nic se nezkroutí nebo akryl gunze ,tamiya a podobné no já mám kombinaci samo doma, stavebnice z plastu i laser upravené pro mě tak aby se mě to líbilo viz fotky odkaz v podpisu

máte to super kolejiště
Tkadlec Jaroslav

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)