Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
olik píše:No ja se do toho nekoukl,a jeste jsem si nevzal uctenku,nejak mi to nedoslo.taky jsem poslal komentar Sikulum a po dvouch hodinach ho tam nekdo vymazal![]()
Střelec píše:KB má sice větší výběr staveb, ale předpracovanost i některé použité materiály dost pokulhávají, navíc je to z principu "dodo". Nelze je prostě postavit rovnou z krabičky a bez velkých dodělávek postavit do kolejiště. To u staveb od Šikulů lze, byť chybí některé drobné detaily. Na rozdíl od produkce KB se prostě Šikulové soustředili na zákazníky, kteří chtějí mít rychle hotovo (bez velkého mrcasení s barvou a doplňování dílů z vlastních zdrojů) a nechávají si za to náležitě zaplatit. Komunikace je ovšem problém, byť já osobně si nemohu stěžovat. Možná to bude tím, že jsem komunikaci zahájil obesláním snímků hotové stavby z jejich stavebnice s konkrétními připomínkami k danému typu (nutnost podložení střechy). Tyto připomínky byly obratem(!) realizovány a původní strážní domky mají v současnosti jiné složení dílů, než v původních verzích.
Pokud chce firma KB konkurovat Šikulům jinak, než sortimentem, bude muset silně vylepšit předpracovanost (barvit alespoň základní díly, nenutit zákazníka dodělávat nosníky střech a přelepovat rohy některých staveb), použité materiály (dřevěné části staveb dělat ze dřeva a ne z barevného papíru) a to se samozřejmě projeví v ceně.
Mě osobně jako zákazníka zajímají stavebnice propracované tak, aby stavba v základu proběhla rychle a k dokončení stačily jen "kosmetické" úpravy. Tedy dokonale pasující díly pro celou stavbu a minimum dobarvování.
rendo píše:vystuhu ma len jednu (na obrazku kadial vedie)...stavba bola dobra(nastastie som musel Len spodok narovnavat,,ale spodky byvaju pokrutene na vsetkych,co som mal stavebnice,,ale za te peniaze,by to asi malo bit vsetko rovneskoda ze nastolili taku politiku,aku poslednej dobe cinia...Len aby sa nepreratali
moj posledny vytvor od nich
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Jacek, MkTT a 6 návštevníků