Má zkušenost s novými modely:
První T466 v červené verzi byla OK až na vaklající nápravy, což jsem vyřešil a super.
Trochu zklamání v jízdnich vlastnostech byly DS provedení této řády. Šel jsem do toho stylem, aby to nějak obstojně jelo a nápravy neházely.
Jednu jsem směnil hned na místě a ta dopadla nejlépe a vlastně spokojenost.
Další jsem ladil doma, a vyladil jsem ji celkem rychle, jen jsem zjistil, že soudružky v NDR nalomily a ulomily roh tišťáku na spoji čelní desky, jak to tam prostě narvaly při sesazení (nejspíše to nešlo ani na podruhé), takže nesvítím na jednu stranu červeně (klidně to přežiju případně), protože je tam spoj na červená světla a ten kousech propojení chybí. Bohužel se to nedá jen tak pájet, deska nic nevydrží, tak řeším jak to případně udělám. Tohle nevyreklamuju, protože by mi bylo tvrzeno, že jsem si to udělal sám. No on ten úlomek z toho ani nevypadl.... A nejsem takový amatér, že bych si sakra nedával pozor. Podstatné je že mašinka mi po doladění jezdí celkem hezky podle mých asi v tilligových intencích neskromných nároků na jízdu.

Případně nová deska, kdyby mi to hodně vadilo a to mašinka vzroste na ceně.
A zvlášť veselá je cargo. Jedna lehce zdechla v přímém přenosu, tak jsem si vybral další s tím, že má snad problematické díly OK a jen kdesi vrní v oblouku. Takže rozebrat, vytřepal jsem z ní třeba hromadu špon ze závaží a namazal vše mou bezva vazelinou na závodní kola, která překonává všechny maziva jiných vláčkových výrobců (mechanika řazení a pod vyžaduje také své, takže neplést si to s vazelinou třeba na auta) - mimochodem dělá dobře MTB, takže mi jezdí tišeji. Takže se to dostalo do obstojného stavu. K vynikajícímu stavu ještě rozeberu (stejně musím usadit schůdky, které tady usazeny nejsou), mrknu se do podvozků a na hřídele kardanu v oblouku jak se chovají, tedy mrknu se na to případně pilníčkem upravím díru do závaží.
A je třeba tuto sérii modelů nechat alespoň půl hodiny jezdit, což jsem v drtivé většině nepotřeboval, aby se to nějak usadilo.
DS tuhle dávku nepřesností nezávidím a chápu, že ne každý má na to rozebrat vše a hledat chyby. Já na to sice mám, ale jaksi nemám čas, ikdyž je to někdy taková večerní relaksace k práci hlavou, jen bych ji skutečně raději trávil prací na kolejišti.... Takže jsem se teď nudil v Košičanu a napsal jsem svou zkušenost a lehké rozčarování.
Mašinky jsou hezké, jen tyhle řady si půjdu zkusit raději na prodejnu (až budu případně doplňovat do páru), abych se s tím nemořil, tohle mají udělat při sestavení... asi by soudružky neplnily normy jak se tvrdí, že vše testují a kontrolují

Takže dle mých měřítek to dělají minimálně zvláštně, asi u tak jemného strojku na přesnosti nezáleží, hlavně že se pohne a tím také nevyvracím nepřesnosti v jejich výrobě.