Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 17 úno, 2012 6:41 am

František Příhoda píše:Ne teď vážně a bez metafor, opravdu se pan Kuehn k danému problému vyjádřil takto, jak zde uvádíte? Je někde o tomto problému více informací, nebo výrobce imituje mrtvého brouka?
To co je uvedeno vyse je prvni oficialni zprava vyrobce, ktera zrejme hromadne prisla vcera dopoledne vsem odberatelum.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod lisacik » pát 17 úno, 2012 8:24 am

Michal Dalecký píše:
František Příhoda píše:Ne teď vážně a bez metafor, opravdu se pan Kuehn k danému problému vyjádřil takto, jak zde uvádíte? Je někde o tomto problému více informací, nebo výrobce imituje mrtvého brouka?

Nuz zatial to vyzera tak, ze mam doma 3 makety masin za doost vela penazi. Co myslite kolko treba pockat este (mesiac, alebo dva) a zacat to vracat DS, ako tomu kto dal vyrobit limitky. Priznam sa, ze velmi si rozmyslim ci ist do CSD BASTARDA/BARCI.... No neviem, ci si este v zivote spravim predobjednavku. :oops:
Hold clovek sa uci cely zivot - draha skusenost.
Jano
lisacik

Příspěvekod j p » pát 17 úno, 2012 8:46 am

Me to pripada, ze velka cast diskutujicich vubec netusi jak funguje vyroba.
Pokud ma pan Kuehn reseni problemu uz hotove (nevim jestli ma nebo na nem jeste pracuje), tak i potom to muze trvat klidne pul roku, nez se podari ty dily vyrobit.
Fabrika, ktera modely vyrabi totiz neceka s volnou kapacitou. Stroje i zamestnanci musi pracovat a vydelavat, takze ted zrovna jiste delaji na nejake jine zakazce. Nikdo si v dnesni dobe nemuze dovolit luxus prebytecne volne kapacity a nikdo nebude zamestnavat delniky jen aby tam sedeli, dloubali se v nose a cekali jestli nahodou nebude potreba vyrobit neco znova.
Pokud bude mit pan Kuehn stesti a vyroba bude mit volne okno na tech par dilu, tak to klidne muze byt za dva mesice, pokud okno nebude, tak to muze taky trvat pul roku nebo dele.
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod milan ferdián » pát 17 úno, 2012 9:10 am

To "j p" :
To je sice hezké ,jak jsi vše vysvětlil,ale pochybuji,že by kluky-modeláři/zákaznici/odběratelé právě toto řešení zajímalo.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Radek Strnad » pát 17 úno, 2012 10:16 am

Samozřejmě.Koupím si např.vysavač,který sice pěkně řve a má 18.000ot/sec,nevysává sice-má špatné filtry a při používání hrozí možná i jeho zničení,ale výrobce mi vzkáže,abych počkal,že až bude mít volnou kapacitu,tak vyrobí správné filtry,či regulaci otáček a řevu motoru a pak prý už bude milý vysavačík fungovat,jak má.Ale musím počkat-teď vyrábí jiné vysavačíky pro jiné zákazníky,takže za půl,za rok,až se kapacita uvolní,tak mi snad pošle díly a já si to ,když budu šikovný můžu doma povyměńovat.No tedy soudruzi ten pan Kuehn,to je ale taškář,že.A že ti němečtí soudruzi kolegové modeláři toužili po vyšší rychlosti zrovna u ryze českého brejlovce????Že si nepřáli třeba herkulesa s rychlostí TGV,který se neumí normálně rozjet????Ještě,že žádného splašeného skákajícího brejlovce nemám,mám je jen objednané.Radši to zruším a až to tedy za půl či za rok pan Kuehn opravdu vyřeší,tak si možná nějakého koupím.Do té doby si za ušetřené peníze radši koupím mráču,protože tam alespoň vím,co kupuju.Abych to shrnul:Pokud je toto opravdu oficiální vyjádření firmy Kuehn k vyvstalému průseru,tak se nemohu ubránit pocitu,že si z nás někdo dělá pr..l.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod František Příhoda » pát 17 úno, 2012 10:21 am

to j p - Tady ani nejde o čas potřebný k nápravě, ale o vyjádření výrobce, který napsal, že to takto bylo vyrobeno na přání jistých modelářů. Připadá mi to, jako snaha chybu zamést někam jinam a ospravedlnit se. Když kvůli někomu bude model vyroben jinak, než má, musí to být větší část potencionálních kupců. A ukažte mi tu kupu modelářů, kteří výrobce žádali o to, aby jim brejlovec lítal jako Pendolino.
František Příhoda

Příspěvekod aldrin » pát 17 úno, 2012 10:37 am

No na digitalu je docela pouzitelnej... S prihmourenyma ocima. Jen nevim na ci prani byly udelany ty kratky kulisy. To me osobne stve vic, ze za nej nic nezaprahnu. A uz vubec ne jinou masinu. Coz Roco + MTB klidne lze....
aldrin

Příspěvekod radekkrupka » pát 17 úno, 2012 10:54 am

Chlapi, přiznám se, že nerozumím co tady řešíte. Máte 2 možnosti:

1) okamžitě reklamovat, případně i požadovat prachy zpět (zákon to umožňuje)
2) počkat, zda výrobce zajistí nápravu (potrvá to)

Jaká možnost vám chybí?
radekkrupka

Příspěvekod George V. » pát 17 úno, 2012 11:00 am

František Příhoda píše:Tady ani nejde o čas potřebný k nápravě, ale o vyjádření výrobce, který napsal, že to takto bylo vyrobeno na přání jistých modelářů.

...ono nemusí jít ani tak o přání modelářů přímo k tomuto modelu. Čím dál víc si myslím, že se jedná o "outsorcing" převodovek od jiného modelu s rozvorem podvozku 20mm a ten požadavek se týkal něj (G1206?) :D .

ad Aldrin:

Jezdili jsem s kolegovo T478.3187 ve dvojčeti a žádný problém se spojením mezi mašinama nebyl.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod aldrin » pát 17 úno, 2012 11:10 am

Tak to snad bude kus od kusu... Jak jsem psal nekde vys, prijde mi, ze kazda strana masiny se jeste chovala jinak. Jinak k zeleno sedy 750 160-4 jsem nezapojil skoro nic. Nejlip me se mi chova cerveno zluta 750 243-8. Ta tak nejak relativne funguje z tech tri masin nejlip.
Naposledy upravil aldrin dne pát 17 úno, 2012 11:13 am, celkově upraveno 1
aldrin

Příspěvekod male zvire » pát 17 úno, 2012 3:44 pm

Michal Dalecký píše:Pan Kuehn na veletrhu rikal ze rychlost byla upravena na prani nemeckych modelaru :o

To je super. Tak až bude pan Kuehn dělat ryze německý model tak by ho mohl zkonzultovat s někým z Austrálie... když už, tak ať to stojí za to. (proč tu není zvracející smajlík?)
Nejvyšší forma života je člověk. Nejnižší formou života je člověk který si hraje s vláčky.Holly
male zvire

Příspěvekod jrtrain » pát 17 úno, 2012 4:00 pm

už se to tu psalo několikrát - pokud se vám zboží nelíbí, či nefunguje jak by mělo, tak jej reklamujte, stejně jako třeba ten vysavač. záruka je ze zákona 2 roky, pokud zboží nebude do 30 dnů opraveno, máte nárok na vrácení peněz.
O problému se ví, a řeší se a kdo očekává, že výrobce bude denně informovat, k čemu došel, tak nevím kde žije, to nedělá žádný výrobce, ani u modelů, ani u vysavačů ani u aut a už vubec to neprezentuje na svých oficiálních firemních stránkách. Navíc, neboť se problém týká celé série modelů, náprava nebude hned a prostě si budeme muset počkat
komu se to nelíbí a čekat nechce, platí výše uvedené - reklamujte
záleží na každém, co je pro něj výhodnější
osobně si počkám jak se věci vyvinou, byť to bude třeba půl roku, na řešení reklamace mám 2 roky,
jrtrain

Příspěvekod airwar » pát 17 úno, 2012 4:03 pm

lisacik píše:Nuz zatial to vyzera tak, ze mam doma 3 makety masin za doost vela penazi. Co myslite kolko treba pockat este (mesiac, alebo dva) a zacat to vracat DS, ako tomu kto dal vyrobit limitky. Priznam sa, ze velmi si rozmyslim ci ist do CSD BASTARDA/BARCI.... No neviem, ci si este v zivote spravim predobjednavku. :oops: Hold clovek sa uci cely zivot - draha skusenost. Jano

Také uvažuji stejně jako vy, z předobjednávky jsem na dlouho valéčený, Dokonce uvažuji že modečly vrátím, protože z toho začínám mít pocit, že Brejlovec byl vědomě ošizen, a očekávalo se že to český zákazník zkousne. Já prostě nevěřím tomu, že je Kuehn tak mizerný výrobce, že by za prvé nebyl schopen ohlídat si u modelu aby jezdil modelovou rychlostí a nikoli dvakrát tak rychle, a za druhé že by nebyl schopen si uhlídat kvalitu, brejlovec přece není první model tohoto výrobce. Vidí mto tak že posečkám ještě tak týden, maximálně 14 dní a pak to odpískám a budu modely reklamovat.

j p píše:Me to pripada, ze velka cast diskutujicich vubec netusi jak funguje vyroba.
Pokud ma pan Kuehn reseni problemu uz hotove (nevim jestli ma nebo na nem jeste pracuje), tak i potom to muze trvat klidne pul roku, nez se podari ty dily vyrobit.
Fabrika, ktera modely vyrabi totiz neceka s volnou kapacitou. Stroje i zamestnanci musi pracovat a vydelavat, takze ted zrovna jiste delaji na nejake jine zakazce. Nikdo si v dnesni dobe nemuze dovolit luxus prebytecne volne kapacity a nikdo nebude zamestnavat delniky jen aby tam sedeli, dloubali se v nose a cekali jestli nahodou nebude potreba vyrobit neco znova.
Pokud bude mit pan Kuehn stesti a vyroba bude mit volne okno na tech par dilu, tak to klidne muze byt za dva mesice, pokud okno nebude, tak to muze taky trvat pul roku nebo dele.

Ale to není problém zákazníka, zákazník si koupil model a chce ho funkční a pokud možno hned. Mě například pomalu dochází trpělivost.

radekkrupka píše:Chlapi, přiznám se, že nerozumím co tady řešíte. Máte 2 možnosti:

1) okamžitě reklamovat, případně i požadovat prachy zpět (zákon to umožňuje)
2) počkat, zda výrobce zajistí nápravu (potrvá to)

Jaká možnost vám chybí?

Chybí nám třetí možnost, chceme ten model a chceme ho kvalitní a chceme ho kvalitní teď.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod George V. » pát 17 úno, 2012 4:22 pm

airwar píše: ...začínám mít pocit, že Brejlovec byl vědomě ošizen, a očekávalo se že to český zákazník zkousne. Já prostě nevěřím tomu, že je Kuehn tak mizerný výrobce, že by za prvé nebyl schopen ohlídat si u modelu aby jezdil modelovou rychlostí a nikoli dvakrát tak rychle, a za druhé že by nebyl schopen si uhlídat kvalitu...

...já mám ten pocit také. Pan Kuehn je především podnikatel, tak chce zákonitě také vydělat. A jestliže mu bylo "vnuceno" udělat model takřka v H0 kvalitě, co se detailů týče, musel ušetřit na něčem jiném. Určitě se se mnou shodnete, že se co se týká detailů (např. množství drátěných madel), se brejlovec silně vymyká běžnému standardu Kuehnových mašin (např. Hercules, tam je to maximálně patrné), přesto je cena obdobná...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod radekkrupka » pát 17 úno, 2012 4:23 pm

Bohužel, tohle vlákno je opět zahaleno stránkami povzdechů a výkřiků. Fakticky je vlastně k ničemu. Poslední smysluplný příspěvek je už hluboko v historii... Je nás tady 100 téčkařů, 40 si jich model koupilo tak si tady navzájem sdělujme své frustrace. Zbylí se pak buď smějí, že se nenechali napálit a nebo že si model nekoupí. Ti, kteří před měsícem Kuehna dávali za vzor jiným výrobcům a vyzdvihovali jej do nebes, ho dnes kamenují. Sláva je pomíjivá :)

Přejmenujme toto vlákno na pokec, tohle nemá cenu... stokrát se tady řeší jak se má a nemá reklamovat, jak kdo co ošulil a jak nás všechny výrobce (opět) napálil. Já nevím jak vy, ale já jdu na pivo. Na tohle nemám :)
radekkrupka

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)