Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Příspěvekod pepiknemecek » ned 12 úno, 2012 7:03 pm

Sleduji zdejší diskuzi a docela se bavím :wink: Je dobře že se najdou tací kteří dokáží poradit ostatním, možná bych také zkoušel jak model "upravit" aby mi jezdil bez problémů na mém kolejišti, ale nezapomínáte na záruku??? Pokud bych byl výrobce a někdo mi poslal mašinu do reklamace, a já bych zjistil že do ní bylo zasahováno broušením, pájením a pod. tak bych záruku automaticky odmítl. Mělo by být "povinností" výrobce aby přezkoumal funkční nedostatky a vše uvedl do bezvadného stavu. Za mě, pokud bych u zakoupeného modelu zjistil zásadní nedostatky, což jízdní vlastnosti a funkčnost kinematiky jsou, okamžitě bych reklamoval.

František Příhoda 26.1.2012 píše: Už vidím, jak si nedočkavci, kteří si nakoupili brejlovce od Roco, trhají vzteky vlasy a ti, co nakoupili brejlovce od MTB páchají sebevraždy. :-)

Opravdu??? Asi bych to malinko přehodnotil.
pepiknemecek

Příspěvekod Pavel 152 » ned 12 úno, 2012 8:09 pm

Chtěl bych se zeptat, od 2.2.2012 uběhla dost velká doba, co pan Kuehn, a pan D.S. nějak ticho.
Tady na fóru se to již opravuje a rozebírá.
Mohl by pro informovanost pan D.S. rozebrat jednu ze svých lokomotiv a zaměnit šneky do naší sériové poskakující?Nebude chyba i v ozubených kolech? Na té mé jsou i oz. kola házející a posunují nápravu do strany. Taky by mohl projet se dvěma spřaženými lokomotivami protiobloukem r 286, zda se zaklesnou nárazníky do sebe. A konečně porovnat rychlost jeho vzorků a těch 30% a zbývajících 70%. Dřív nám dával pěkné videa
A pak jak je v příspěvku výše co s opravami samo domo, jaký je časový horizont dodání vadných dílů.Nebude to jako u Pika? Další kontejner z Číny po půl roce?Tím, že si model opravíme sami ušetříme výrobci okolo 20 Euro(poštovné+opraváře) a sami ztratíme záruku.
A ještě otázka, kdo se na opravu necítí, to budou opraváři objíždět nás modeláře, co s reklamacemi náklady na poštu, bank. poplatky, náklady na jízdné do prodejen atd.
Kdysi za komunismu jsme měli na montáži obrovský nápis-nepokračuj ve zmetkové práci, to by mělo platit za všech režimů. A i pro obchodníky.
Kulisa je další problém-nahradit novou delší.Když to výrobce nebude řešit jsem ochoten kulisu prodloužit a nechat odlít z resinu.Toto jsem už udělal pro kyté vozy od Roca
Pavel 152

Příspěvekod mkcompTT » ned 12 úno, 2012 8:24 pm

Nechci se nějak DS zastávat, ale asi toho má opravdu hodně, protože na můj email odpověděl až po několika dnech (ale odpověděl a toho si cením). V emailu mi napsal, že PRAVDĚPODOBNĚ dostaneme kompletně nové podvozky (pokud se jedná o cukavou jízdu). Pokud někdo rozebírá model , je to pouze jeho věc, nicméně podle mě by měl každý, kdo má problém s modelem model reklamovat a domluvit se na způsobu reklamace. Já se domluvil, že si výměnu provedu sám, ostatní, kteří se na to necítí asi budou model muset poslat zpět prodejci. A udělat to mohou klidně hned, nic jim v tom nebrání. Reklamace modelu se řídí stejnými pravidly jako reklamace jiného zboží.
Osobně bych byl raději, než aby DS zkoušel něco, co už lze jednoznačně považovat za prokázané, aby se věnoval tomu, jak nápravu zjednat v co nejkratší době (i když chápu, že na něm to až tolik nezáleží). Prostě najít příčinu, udělat změnu, najít možný volný termín výrobce, nechat vyrobit opravu, prostě nelze udělat za 14 dní.
mkcompTT

Příspěvekod jrtrain » ned 12 úno, 2012 8:58 pm

Jarda H. píše: ..... v problémových modelech byl potvrzen po rozborce dvouchodý šnek v převodu, já se nějak nemůžu srovnat s faktem, že jestli (všechny) modely mají stejný šnek, proč někdo hlásí problémy, někdo ne ?! Sám David S. psal něco o 30% problémových kusech. ....

prováděl jsem test tří kusů (T478.3161, T478.3112 a 750 243), kdy 161 byla nejrychlejší, v pořadí druhá 112 a nejpomalejší 243. Zprvu se mi zdálo, že 750 243 jede o polovinu pomaleji (při počátečním zajiždění a nižším napětí - trafo cca na polovině - FZ1), a že zřejmě šnek bude mít jednočinný, nicméně po rozebrání byl zjištěn, tak jako i u ostatní dvou šnek dvoučinný. Lokomotivy jsem testoval na kruhu ze starého plechového kolejiva, kdy při plném vytočení trafa jely cca všechny stejně, rozdíly v rychlostech byly minimální.
Co se týče cukání, na samotných lokomotivách to tolik vidět není, někdy vůbec, ale je to několikanásobně znatelné na vagonech za loko připojených - z toho vyplývá, že velice záleží na tom, jak to kdo zkouší, zda samotné, či s vozy. Nejvíce mi cuká 112, kde je to znát i bez vozů, u 161 a 243 bylo cukání viditelné (znatelné) až s vozy. Zřejmě záleží na tom, jak v kterém kusu si převody sedly. Také se cukání více méně neprojevuje ihned, ale až určité době ježdění.
V každém případě cukaj všechny tři a všechny tři maj dvouchodý šnek
toliko muj postřeh k pojezdu
jrtrain

Příspěvekod busta » ned 12 úno, 2012 9:43 pm

Po nájdení chyby na mašine pošlite vyúčtovanie na p. Kuehn-a. Vaša snaha o nápravu zle jazdiacej mašiny by mala byť ocenená. ...
busta

Příspěvekod vlk30 » ned 12 úno, 2012 10:35 pm

NnODemon píše:Mám na poště brejle a vůbec nevím,jestli si je mám vyzvednout nebo je nechat vrátit zpět.Počkat,až se vše vyřeší nebo si je vzít a mít v něčem peníze a doufat 8) .Můj obchodník mě telefonicky informoval-problém s cukáním je zhruba u 10% brejlí,cuká na analogu a na DCC se jezdí v pořádku,s Rocem byl taky problém,nebojte si je vzít.Připadá mě to,jako šikovný tah prodat a potom se to nějak vyřeší.Vím,že některé prodejny zastavili prodej a některé prodávají dál.Babo rad :wink: .Davidovi věřím,ale nemá to s náma jednoduché :).Myslím,že díky němu,se nám TTečkařům plní kolejiště kvalitním zbožím,tak snad to vše dobře dopadne.

Ja jsem si je neprevzal po dohode s prodejcem az do vyreseni problemu.
vlk30

Příspěvekod MartinP » ned 12 úno, 2012 10:39 pm

[quote="Pavel 152"]Chtěl bych se zeptat, od 2.2.2012 uběhla dost velká doba, co pan Kuehn, a pan D.S. nějak ticho.
Tady na fóru se to již opravuje a rozebírá.
Milý Pavel a ostatní kteří nečtete všechny příspěvky ,
nenavážejte se zbytečnědo Davida . On ty modely nevyrabí ale prodává . Pokud vím tak není ani oficiálním zástupcem Kuehna pro ČR ( i když v tomto případě v podstatě tuto funkci supluje ). Je pouze jedním z prodejců v ČR , který má zájem na tom aby se závady na brelích odstranili . David zde před několika dny jasně napsal,že Kuehn o problému ví a že ho vyřeší . Stejně tak napsal jakým způsobem postupovat . To, že David nestačí reagovat je tím, že byl v Norimberku a teď zase na setkání Zababova a na ty stovky emailů prostě není schopen okamžitě reagovat .David určitě jakmile bude vědět něco nového tak nám to okamžitě sdělí . Jestli někdo čeká, že Kuehn odstraní problém během jednoho týdne tak čeká asi zbytečně protože to bude travat určitě déle . Spousta lidí včetně mě je zklamaná a nas.... protože jsme čekali špičkový model a ono se tak nestalo . Takže vlasy si můžou rvát všichni majitelé brejli od jakéhokoliv výrobce protože na každém se něco nepovedlo ( soudím podle reakci na tomto foru ). Další příspěvky na téma mě to taky skáče po kolejích a mě zase vyskakuje z kolejí jsou už zbytečné, protože o tom všichní víme . Přimlouval bych se aby pisatelé tyto příspěvky už nevkládali neboť nic nového již nepřinašejí . Mě osobně zajímají pouze příspěvky , které řeší příčinu problému a jejich odstranění . Tož tak .Howg .
MartinP

Příspěvekod pepiknemecek » ned 12 úno, 2012 10:48 pm

Je to prosté. Prodejcům ve vadných modelech leží "mrtvé" peníze a potřebují je prodat. Proto "kupujte, náprava bude hned ". Pokud pak přijdete s reklamací že vám model jezdí/nejezdí cukavě, máte na její vyřízení 30dnů. Jenže je otázka zda se za tuto dobu stačí vyrobit, dovést a namontovat správné díly. Po třiceti dnech vám prodejce musí vydat opravený model, nebo vrátit peníze. A kdo ví jak to dopadne???
pepiknemecek

Příspěvekod Pavel 152 » ned 12 úno, 2012 11:15 pm

Mrzí mě, že mě někteří nepochopili, nejde tady o navážení, jde tady o vyjasnění situace. Někdo dostane meily o postupu výměny podvozků, proč ne toto fórum, zamezilo by se diskusím a pochybnostem. Nemá někdo čas, tady je vidět, že spousta přispivatelů má čas na technické řešení. Já jsem položil jen otázky směrem k výrobci a D. S.
A jestli striktně reklamovat? To je problém, vždyť všichni ty modely chceme. Možná by celé toto fórum měl D.S. přeložit panu Kuehnovi, aby věděl o našem zájmu o jeho modely a možná by tu byla i jasná německy perfektní odpověď.
P.B.
Pavel 152

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 13 úno, 2012 8:15 am

pepiknemecek píše:Je to prosté. Prodejcům ve vadných modelech leží "mrtvé" peníze a potřebují je prodat. Proto "kupujte, náprava bude hned ". Pokud pak přijdete s reklamací že vám model jezdí/nejezdí cukavě, máte na její vyřízení 30dnů. Jenže je otázka zda se za tuto dobu stačí vyrobit, dovést a namontovat správné díly. Po třiceti dnech vám prodejce musí vydat opravený model, nebo vrátit peníze. A kdo ví jak to dopadne???
Poslat spatne modely zpet? Ani nahodou, nemusim uz nikdy videt ani modely ani svy prachy :!: :!: Jedine co je pro me v tuto chvili pruchodne je zaslani vadnych dilu od vyrobce a my si je vymenime sami. Vyrobce naprosto prestal komunikovat a z toho jsem velmi nervozni.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod radekkrupka » pon 13 úno, 2012 8:49 am

Tak je třeba si uvědomit, že výrobce / DavidS vyjdou s konečným řešením až tehdy, kdy budou mít jasno co je špatně a jak se to bude řešit. Nejdřív se spekulovalo o šnecích, teď yto vypadá na podvozky. Já myslím, že je celkem jasné, že chvíli to zabere. Otázka komunikace od výrobce - těžko říct. Kuehn měl také nějaké zdravotní problémy, může být časově dost vytížený. David byl zase celý týden v Zákupech a tak se fóru těžko mohl věnovat. Nikoho neomlouvám, ale nečekejte, že někdo vás tady (a kór zahraniční výrobce) bude denně zásobovat zprávami co je nového s modelem, co s ním dělá a co měl k obědu. To by toho mnoho neudělal že...
radekkrupka

Příspěvekod vafram » pon 13 úno, 2012 9:09 am

Za sebe říkám, že risknu si mašiny nechat a čekat, že se to zdárně dořeší. A těch, co věří Davidovi je nás tu dost. Mně cukají obě a moc, ale co mně mate, že jedou stejnou rychlostí a to přepočtem dost přes dvěstě. Jak to jezdí Vám, co necukají??
vafram

Příspěvekod George V. » pon 13 úno, 2012 9:36 am

...neboj, taky přes dvěstě, možná i víc :D Máme totiž lepší motor a převody...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod volda » pon 13 úno, 2012 10:02 am

Jenom dotaz.
Zkusil někdo prohodit šnek od Bastarda s Brejlovcem :?: :?: Jestli je tam tedy stejný podvozek,což by snad měl....
volda

Příspěvekod aldrin » pon 13 úno, 2012 11:26 am

Jeste k tem kinematikam. Neplette se vysunuti kinematiky a jeji drahu. Spravne by to melo byt naraznik na naraznik. Roco vagony se spatne spojuji, to je pravda, ale nikdy se mi nekously. Proste to vybrani do oblouku maji zrejme nepochybne vetsi... a jinak jsou napasovany uplne na sebe. Porovnavat, jak ma ktera lokomotiva vysunuty sprahlo, je trochu mimo problem.
aldrin

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)