Stavby a modely f. Šikulové - postřehy, fotky, zkušenosti

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Stavby a modely f. Šikulové - postřehy, fotky, zkušenost

Příspěvekod Houmr » stř 10 dub, 2013 12:38 pm

No ono by se takto dali nařknout nakonec skoro všichni, protože všichni dělají vlastně totéž a to doplňky k vláčkům, ale to je celkem jedno, myslím si že čím více výrobců to bude dělat tím lépe, aspoń má modelář z čeho vybírat, navíc je jen otázkou času co se objeví u Šikulů opravdové novinky, navíc starší stavebnice budou časem taky inovovány a to nejen cenově, navíc si myslím, že i u těch zdražených už je něco předěláno, ale to budu moci potvrdit až to uvidím na vlastní oči, ono pořád je na čem se učit, myslím si, že Ledečko je už zase s detaily někde jinde než konkurence (placatá střecha tam tedy rozhodně nehrozí). Nakonec to známe všichni, něco na kolejišti uděláme a pak už víme jak to příště udělat lépe a to platí i u výrobců. Pokud si po přiměřené kritice z toho vezme výrobce ponaučení je to jen další krok k ještě lepším výrobkům pro nás. Takže jednoduše řečeno, po bitvě je každý generál, hlavně v čechách. :P
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Ferda » stř 10 dub, 2013 2:20 pm

Houmr píše:No ono by se takto dali nařknout nakonec skoro všichni, protože všichni dělají vlastně totéž a to doplňky k vláčkům, ale to je celkem jedno, myslím si že čím více výrobců to bude dělat tím lépe, aspoń má modelář z čeho vybírat,..

Honzo promiň, ale doteď jsem tě měl za solidního člověka. Ale pokud zastáváš názor, že je celkem jedno jestliže někdo něco ukrade a pak to dál prodává, tak si svůj názor rychle opravím. Já tedy u čórkařů nenakupuju.
... navíc je jen otázkou času co se objeví u Šikulů opravdové novinky,..

Doufejme, že ten čas nebude na pětiletky. Doposud nenabídli ani jedinou! Pouze samé sliby a obšlehnuté modely jiných výrobců.
navíc starší stavebnice budou časem taky inovovány a to nejen cenově, navíc si myslím, že i u těch zdražených už je něco předěláno, ale to budu moci potvrdit až to uvidím na vlastní oči,..

Taky bych to chtěl vidět na vlastní oči.
ono pořád je na čem se učit, myslím si, že Ledečko je už zase s detaily někde jinde než konkurence (placatá střecha tam tedy rozhodně nehrozí). ...

Že by to už obšlehli pořádně? Zatím se to jevilo jak za komunistů. Ti taky všechno ukradli, ale nikdy né celé. Pak se divili, že to nefunguje.
Nakonec to známe všichni, něco na kolejišti uděláme a pak už víme jak to příště udělat lépe a to platí i u výrobců. ...

Jo, jo to máš pravdu. Jen s tím rozdílem, že my si to na kolejišti testujeme za své vlastní peníze! Už tě vidím jak jsi odvázaný ze Škodovky za půl mega, která nefunguje a na reklamaci ti výrobce odpoví, že příště to za třičtvrtě milionu už snad bude lepší.
Pokud si po přiměřené kritice z toho vezme výrobce ponaučení je to jen další krok k ještě lepším výrobkům pro nás. ...

Už aby to bylo! Jen se obávám, že v tomto případě to moc nehrozí.
Takže jednoduše řečeno, po bitvě je každý generál, hlavně v čechách. :P

No, před bitvou se nás nikdo na názor moc neptal, a tzv. "Modelářská pohotovost" mi zatím připadá taky jako systém pro vykrádání nápadů.
Nicméně tohle mě přivedlo na myšlenku, že bych rád věděl, zda existuje někdo, kdo může potvrdit, že na nějaký požadavekv rubrice "Modelářská pohotovost" bylo reagováno a byl zpětně kontaktován, případně opravdu bylo někde prováděno nějaké místní šetření zaměstnanců firmy k zajištění podkladů pro výrobu. Kontakt typu "pošlete nám podklady a my se na to podíváme" není ten správný případ.

Omlouvám se za trochu sáhodlouhý rozbor, ale tohle už mě opravdu zvedlo ze židle natolik, že jsem to celé psal 10 cm nad sedákem.

Je mi z toho smutno :cry:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Houmr » stř 10 dub, 2013 2:45 pm

To já tebe taky, ale jestli si myslíš, že si něco stačí koupit a pak to oskenovat a dá se to výrabět tak jsi dost mimo.
Osobně už jsem dost podkladů poslal, první bylo skladiště Metuje a rozhodně nebude poslední, to myslím zatím nikdo nikdy nedělal takže můžeš být v klidu a to si můžeš koupit :P , vím že zajímavé novinky budou a pokud se někdy sejdou nějaké stejné, tak co naděláme, nic.
Myslím, že to ostatní ukáže čas a modeláři si udělají úsudek sami. Není důvod tady propadat nějaké histerii, nebo ano :mrgreen:
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Jacek » stř 10 dub, 2013 3:37 pm

Ferda píše:Nicméně tohle mě přivedlo na myšlenku, že bych rád věděl, zda existuje někdo, kdo může potvrdit, že na nějaký požadavekv rubrice "Modelářská pohotovost" bylo reagováno a byl zpětně kontaktován, případně opravdu bylo někde prováděno nějaké místní šetření zaměstnanců firmy k zajištění podkladů pro výrobu. Kontakt typu "pošlete nám podklady a my se na to podíváme" není ten správný případ.

Já jsem psal někdy minulý rok. Nic ve stylu "přijeďte a udělejte" jak to popisují v té výzvě. Nabídl jsem obsáhlou fotodokumentaci objektů z trati 310. Stavím do trati v Train Simulátoru objekty, každý domek je třeba pro tyto účely nafotit ze všech stran kolmo a pak teprve tvořit 3D model. Staniční budovy, stavědla, sklady, vodárny, atd. Ideální materiál pro "normální" modelařinu. Nabídl jsem i zdrojové soubory 3D modelů, takže jsem očekával, že na to určitě bude nějaká odezva. Nebyla žádná. Takže pochybuji, že se vůbec někde konalo nějaké místní šetření a měření, tomu nevěřím.
Jacek

Příspěvekod milan ferdián » stř 10 dub, 2013 4:44 pm

Podklady jsem také zasílal.Jednalo se o dvoumístnou remízu a stavědlo.Stavědlo jsem viděl "připravujeme".Upřímně jsem též trochu v rozpacích,protože některé stavby budou na mé doporučení.Předpokladám,že u fa pracuje stavební železniční historik,který kontroluje stavební slohy daných budov.Proč,ale od Jacka jeho doporučené podklady a jejich vizualizace nevzali,to je mi trochu též záhada.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Pavel Čáp » stř 10 dub, 2013 5:37 pm

Plánky Malé železnice A4 jsou nesmrtelným podkladem, ale autoři stavebnice se přeci jen mohli obtěžovat podívat na skutečnou stavbu, kde si mohli všimnout, že ve vodárenské věži na straně odvrácené od kolejí je jen jednoduché okno. Je určitě potěšitelné, že tu máme výrobce budov podle českých předloh a kolejiště českých modelářů snad pomalu začnou připomínat více vnitrozemí než Sudety. Jen nechápu proč při tom množství předloh Šikulové stále opakují to, s čím vyjde KB model.
Pavel Čáp

Příspěvekod milan ferdián » stř 10 dub, 2013 5:58 pm

Pavel Čáp píše: Jen nechápu proč při tom množství předloh Šikulové stále opakují to, s čím vyjde KB model.

Buď to konkurenční boj nebo nám samotný Karel sdělí proč se tak děje.Ale všechno nemají,například strážní domky od Karla jsou richtig. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Pavel Čáp » stř 10 dub, 2013 6:05 pm

Mám přesvědčení hraničící s jistotou, že se u KB model časem objeví stavby podle předloh, jejichž výkresy dosud dosud nebyly nikde veřejně prezentovány. A přiznám, že se na ně těším jak malý dítě.
Pavel Čáp

Příspěvekod milan ferdián » stř 10 dub, 2013 6:07 pm

Pavel Čáp píše:Mám přesvědčení hraničící s jistotou, že se u KB model časem objeví stavby podle předloh, jejichž výkresy dosud dosud nebyly nikde veřejně prezentovány. A přiznám, že se na ně těším jak malý dítě.

No jó,vy šťastlivcí a my můžeme se zase utřít nos :|
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 10 dub, 2013 7:35 pm

Pavel Čáp píše:Mám přesvědčení hraničící s jistotou, že se u KB model časem objeví stavby podle předloh, jejichž výkresy dosud dosud nebyly nikde veřejně prezentovány. A přiznám, že se na ně těším jak malý dítě.

Ani nemohli být publikované,tyto výkresy podléhájí autorským právům.Ten zdroj známe všichni.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Adam96 » čtv 11 dub, 2013 4:15 pm

Já jsem šikulům zasílal tip na dvojmístnou výtopnu v koncové žst. Moldava i s pár fotografiemi a odezva se nekonala....
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod mlha » čtv 11 dub, 2013 5:06 pm

Že se Šikulové neobtěžují odpovědět na mail je i můj případ,na dotaz jestli by bylo možno koupit Baiky bez potisku dosud nikdo neodpověděl,čekám asi rok,jinak kvalita strážního domku od Šikulů a KB model se srovnávat vůbec nedá,Karel vyhrává tak asi s padesátimetrovým náskokem na stovce v cíli.Půjdu cestou nákupu u jiných výrobců a vlastní tvorbou.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Houmr » čtv 11 dub, 2013 5:26 pm

No ptát se na model jestli bude bez potisku, když ještě není ani ve výrobě, mi přijde jako dost předčasný dotaz ------------- :D
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 11 dub, 2013 6:29 pm

Houmr píše:No ptát se na model jestli bude bez potisku, když ještě není ani ve výrobě, mi přijde jako dost předčasný dotaz ------------- :D

Nicméně elementární slušnost je na mejl "aspoň" odpovědět!!! Mejlový kontakt má sloužit především ke komunikaci. Když ta komunikace nebo ochota k ní chybí, nemá žádný smysl ho na ty webovky dávat!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod mlha » čtv 11 dub, 2013 7:10 pm

Houmr píše:No ptát se na model jestli bude bez potisku, když ještě není ani ve výrobě, mi přijde jako dost předčasný dotaz ------------- :D

Ptal jsem se už před termínem prvního uvedení na trh,myslím,že pokud Šikulové avizovali uvedení na trh do konce roku 2012 tak už v létě museli vědèt co vůbec budou na vozy tisknout.Pochybuju Houmre,že toto budou řešit poslední týden před expedicí.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)