Radek Strnad píše:a) No,...tak dopadlo to přesně,jak říkali Jürgen s Helmutem:Češi se jeko vždycky pohádají mezi sebou.....Takže ono to zase tak mimo mísu není,že pane D.S.Nebylo by lepší,kdybyste si s panem Báňou třeba zatelefonovali nebo šli spolu na pivo a vše si nějak vyříkali-jsme přeci chlapi,ne????
b)A neřešili na půdě fóra vaše vzájemné dohady.Nejsem si jist,jestli je na to někdo zvědavý.Jinak každý má kus své pravdy a podle mě i nepravdy.
c)Byl psán pro zábavu a s cílem,aby se ten,kdo chce, trochu zamyslel,jak hloupě a trapně by asi mohly působit naše věčné žabomyší války a věčné napadání někoho někým, na někoho nezávislého a jako ti nezávislí mě napadli právě ti cizinci modeláři.
d)S tou podporou NAŠEHO výrobce jsem to myslel tak,že by bylo lepší,pokud mám na výběr ze tří vcelku vydařených modelů,podpořit toho NAŠEHO,protože u něj je v takovém případě(v případě jeho přežití v modelářskoekonomické džungli) daleko větší šance na další český model a určitě s ním bude lepší komunikace o českých modelech,než např.s Tilligem nebo Roco.
e)Podpora spočívá třeba i v tom,že když už nic od něj nekoupím,tak na něj alespoň nehážu špínu(a už vůbec ne měsíce dopředu),protože ten model prostě špatný není.
f)Ale s panem D.S.souhlasím v tom,že to dublování modelů je na škodu věci a je to zbytečné plýtvání silami duševními i finančními.Ještě si dovolím použít takový příměr o podpoře domácího podnikání.Před krátkým časem,ještě před průšvihy posledního období,bylo všeobecně známo,že Toyota je značkou nejspolehlivějších aut.Jezdili kvůli tomu všichni němci v Toyotách???
a) ...a budu jak malej Jarin...je to mimo mísu. Já tedy pivo nepiju, ale jak jsem psal a co jste asi přehlédl, já jsem panu MTB naznačil, když se u mně omylem zastavil,

kudy se může ubírat budoucí vývoj. Je zcela v jeho režii, jakým směrem se vydá. Je to prostě jeho volba. Hádám se kvůli tomu?? Nikoliv. Já se snažil pomoct právě tomu českému výrobci. Já jsem především modelář a násobení výroby mi je proti srsti. Ne z hlediska ekonomického, ale z hlediska modelářského. Proč mít brejlovce tři, když mohou být dva a k tomu M240. Stejně to bude i s dalšími projekty. Je mi to líto, ale já nejsem ten, kdo neslyší..

Kdo na to doplatí? My všichni. Protože po dalším a dalším projektu, který bude zdvojený, prostě na jedné straně dojdou síly.
b) naopak...tohle bývá nejzábavnější...nějaké ladění dekodéru nebo barvy. To je nuda..!!

. Ale já to nemusím a pokud to nebude vadit, po tomhle příspěvku, který stejně nepřinese nic nového, se opět odmlčím..
c) já osobně jsem na pana MTB nenapsal ani jedno křivé slovo. Naopak, v soukromém e-mailu jsem mu složil poklonu, úctu a obdiv.
d) to přeci nemůžete myslet vážně. Jste ekonom!!! Možná je škoda, že takovýhle fan klub neměli všichni výrobci bot na moravě, všichni výrobci textïlu v severních čechách a další mnozí čeští výrobci, které položilo levnější a srovnatelné (ano..., někdy ne) zboží z jiných destinací. Záměrně píšu srovnatelné, nikoliv lepší..
e) viz c ... a ostatní nebudu komentovat...
f) ...a kupující si u nás všichni ETU? Nebo chodí v botách od Baťi? Nebo nosí oblečení od ryze českých firem? Kupují si všichni české lyže??
Ale jinak ano, zdvojování je na prd. I když,... v našem případě nám to pomohlo donutit Kuehna k tomu, že nám udělal detaily, které jsme chtěli. Prostě proto, abychom předběhli konkurenci. Tento trend chceme do budoucna zachovat.
..a kdyby něco, pište mi už prosím soukromě. Odpovím.
pěkný den a všechno dobré
David Strupp