Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
Petr Barchánek píše:...a poměrně nedávno jsem je viděl nabízené k prodeji.
colt274 píše:Tak letos tuzemští modeláři u Tilliga ušetří... ...
colt274 píše:Tak letos tuzemští modeláři u Tilliga ušetří... V ČSD pouze jedna cisterna (aspoň nová forma) a reedice T334 (V36, ne rosňa), ...
Zippich píše:Colonel32 píše:Překvapuje mne, že doposud nepadlo ani slovo o tom uhláku k.k.St.B.
...až na ty trubkové nárazníky a standardní ložiskové domky, na Tilliga celkem dobrý. Nárazníky se dají vyměnit a nad rozsochami lze v tomhle měřítku přimhouřit oko. Vůz bude objednán.
Radek Strnad píše:No já tedy nevím, ale tu Tilligovu obchodní politiku stále nějak nechápu. Vagón řady E DSB nebo kotel APC Esso NS, to budou určitě marketingové hity. Předpokládám, že v roce 26 nejpozději 27 se budou válet ve výprodejích, podobně jako v minulosti různé ty Bulharské, Slovinské a Chorvatské vozy a pošty a také Řecké, Italské, Jugoslávské či Turecké osobní vozy. BR78 stále nikde, ale zato bude Ragulin, který už dělá léta Piko a Roco(pravda, jsou to trochu jiné stroje). Když už tedy T334.0/V36, tak proč zrovna muzejní loko, zvlášť když už taková mašinka byla? Trochu inovace, by to chtělo. Koukám, že BR50 má psán ESU lok sound. Že by zase nějaká změna dodavatele digitálních technologií? Tak zatím pamatuji Lenz, po něm bylo ESU, pak zase Lenz a nakonec následoval Uhlenbrock a mezi tím se mihly dekodéry Train O Matic doporučované do nových verzí BR50/555.1(ty, u kterých díky jedné z mála inovací, bez lupy a šikovných rukou nejde zacvaknout tendr do mašiny), ovšem věčně nedostupné. Ne, že bych byl nějaký žebrák, ale ceny...to už jsou docela rakety. Za poslední 3 roky je to doslova fičák. Desiro s technologií starou 15 let za 380€....no, nekup to! Vloni nám Tillig nevyrobil jedinou novou lokomotivu ČD/ČSD. Ani ta Rosnička pořád není(Maďarská už ano). Z původních 50€ jsme na 115€, přičemž inovace nula a mašina bez osvětlení, to už je fakt těžký retro. Ještě že máme alespoň to Mein ZOO. Vloni jsem si koupil ten s chobotnicí. Bomba!!!
Tillig vesele plýtvá energií a financemi na projekty a výrobu neprodejných nesmyslů, namísto toho, aby dotáhli do finále to, co slíbili. Ani toho přiblblého angličana DKW nejsou schopní vyrobit s kovovou srdcovkou. Zvláštní je, že u toho s podložím to jde, zatímco klasika je stále v plastu. Že ta firma doposud funguje je rovno téměř ekonomickému zázraku. Podle posledního Tilligova průzkumu se nejpočetnější skupina modelářů cca za dva roky přehoupne z kategorie 51-60 let do kategorie 61-70 let. Nejsem si jist, jestli důchodci budou ochotni/schopni strmě stoupající ceny akceptovat.
Keďul píše:Vidím to dost podobně, nechápu třeba, že tam není kocour ve IV. epoše, nebo, že nepředělají zelený patra. Po rajkách ve IV. epoše se jen zaprášilo, i když je dělá Loco, tak snad se u Tilliga " chytnou za nos" a příští rok něco udělají pro český trh.
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: brudr, carter88, Gulda, Jacek a 9 návštevníků