Nový Hektor (výrobce Modellbahnmanufaktur Sebnitz) - názory

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod vorisekml » čtv 02 črc, 2009 7:53 pm

Já jsem H0 ale hektoři se mě moc líbí. Mám fotku prototypu ze Sebnitz a tam ty dveře do kabiny z ochozu jako když tam jsou. Ostaní co kritizujete je pravda. Foto přikládám. http://cpavkar.rajce.net/TT_hektor
Podle mě je za tím černým zábradlím klika od dveří. Je to špatná fotka udělaná přes plexi, paní prodavačka byla "strašně" ochotná .
H0
vorisekml

Příspěvekod TTmili » čtv 02 črc, 2009 8:12 pm

Jo pravdou je že tam je klika. Ale nějak jsem nepostřehl panty a případně rantl nebo aspoň náznak těsnící gumy. Je samozřejmě možný že to bude jenom naznačený barvou, dodobně jako madla nebo okapy u Bmto od Kuehna a pokud to bude vypadat dobře tak potom je jedna chybička pryč.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod lachttan.bastr » sob 01 srp, 2009 12:30 pm

jaryn píše:Trochu zpět k tématu. Já osobně do tohoto hektora nepůjdu. Můj názor je takový, že pokud model se české (československé) předlohy drží jen v hrubých obrysech, tak nekupovat. Protože příští model bude odfláknutý stejně tak. Výrobci se musí vychovávat. Opravdu nám ttčkářům stačí cokoli, co má na sobě logo ČD/ČSD?

Já už jej mám objednaný. Ale s tím logem, oželím, že to bude německá verze, ale ať je to jedna verze, jedné konkrétní série. A né, jak často bývá, něco z toho a něco z toho. Oni soudruzy v BTTB dělali i jiné věci :shock: Zeuke udělal "Rosničce" dveře proti sobě a né v úhlopříčce jak má správně být. Zajímavé, že ani Tillig alespoň barvou nenaznačil okno vlevo dole na čele kabiny. Jsem zvědav, zda to udělá u té přepracované. Jsem odbočil, až dotanu Hektora, provedu recenzi.
Velikost středu = TT = Top Technik = vrchol techniky!
lachttan.bastr

Příspěvekod Jamamoto22 » čtv 06 srp, 2009 7:49 am

Rozumím tomu, když výrobce vydá nový katalog nebo dá jinak na srozumněnou, že chystá nějakou novinku, jako je třeba tento Hektor. Čemu ale nerozumím, je doba, která uteče a stále není v prodeji. Rok a půl a nic. Já nejsem tak trpělivý. Nevím o jiném oboru, kde by někdo avizoval nový výrobek a on po 18 měsících ještě nebyl na trhu. Naštěstí jsem byl tak prozíravý, že jsem si objednal Hektora u malovýrobce. Měl jsem ho doma za 2 měsíce v požadovanných barvách, s pensylvánskýma podvozkama, přestavbou V100 od Tilligu, takže jízdní vlastnosti skvělé, zpracování rovněž. Také čekáte a čekáte nebo jste koupili jinde, jako já?
Jamamoto22

Příspěvekod radekkrupka » stř 12 srp, 2009 12:53 pm

Tesař (zeleznicni-modelarstvi.cz) píše, že Hektor ze Sebnitze by měl jít v srpnu definitivně do výroby... do prodeje někdy v průběhu podzimu...

Tak uvidíme...jestli to nakonec dopadne a jaký bude
radekkrupka

Příspěvekod mben » stř 12 srp, 2009 5:44 pm

Jamamoto22 píše:Rozumím tomu, když výrobce vydá nový katalog nebo dá jinak na srozumněnou, že chystá nějakou novinku, jako je třeba tento Hektor. Čemu ale nerozumím, je doba, která uteče a stále není v prodeji. Rok a půl a nic. Já nejsem tak trpělivý. Nevím o jiném oboru, kde by někdo avizoval nový výrobek a on po 18 měsících ještě nebyl na trhu. Naštěstí jsem byl tak prozíravý, že jsem si objednal Hektora u malovýrobce. Měl jsem ho doma za 2 měsíce v požadovanných barvách, s pensylvánskýma podvozkama, přestavbou V100 od Tilligu, takže jízdní vlastnosti skvělé, zpracování rovněž. Také čekáte a čekáte nebo jste koupili jinde, jako já?

O tpělivosti mi nemluv viz "Bastard"
mben

Příspěvekod Jarda H. » stř 12 srp, 2009 7:25 pm

radekkrupka píše: .....že Hektor ze Sebnitze by měl jít v srpnu definitivně do výroby... do prodeje někdy v průběhu podzimu. ........

"hektor" ze Sebnitz mi připadá jako YETTI - všichni o něm mluví, ale nikdo ho na vlastní oči neviděl :lol: :!: Na to, kdy se o něm objevila první zmínka, je to čekání pro modeláře a sběratele trapné a hloupé (pro výrobce !). Třeba na malosériovkách je od druhé dekády června informace, že "hektoři" budou naskladněni ve druhé půlce srpna - někde tu informaci museli vzít ! - ale ani bych se nedivil, kdyby se do vánoc (opět) neobjevil ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod badliner » čtv 13 srp, 2009 6:06 pm

Jarda H. píše:
radekkrupka píše: .....že Hektor ze Sebnitze by měl jít v srpnu definitivně do výroby... do prodeje někdy v průběhu podzimu. ........

"hektor" ze Sebnitz mi připadá jako YETTI - všichni o něm mluví, ale nikdo ho na vlastní oči neviděl :lol: :!: Na to, kdy se o něm objevila první zmínka, je to čekání pro modeláře a sběratele trapné a hloupé (pro výrobce !). Třeba na malosériovkách je od druhé dekády června informace, že "hektoři" budou naskladněni ve druhé půlce srpna - někde tu informaci museli vzít ! - ale ani bych se nedivil, kdyby se do vánoc (opět) neobjevil ?!

nevadí aspoň si zatím za ulité peníze pořídím SERGEJE Roco :D
badliner

Příspěvekod Jirka A. » ned 06 zář, 2009 9:05 am

Tak mám správu že červená verze se žlutým pruhem se vyrábět nebude, výrobu přebírá fyTillig, která uvádí Hektora v novinkovým katalogu v modré verzi http://www.tillig.com/deutsch/downloads/HNH2009.pdf
Výroba možná do konce roku. :wink:
TT - DCC, ČD
Jirka A.

Příspěvekod radekkrupka » ned 06 zář, 2009 11:26 am

Taky mě zarazilo, že se hektor objevil v novinkách. Viděl jsem to na nějakou spolupráci vzhledem k času, který už na modelu "strávili". Pokud je to pravda, škoda. Červeneé barevné provedení s pruhem se mi líbilo víc...
radekkrupka

Příspěvekod Jirka A. » ned 06 zář, 2009 2:28 pm

Bohužel červený model zmizel z nabídky fy Modellbahnshop Sebnitz :cry:, je tam uvedená jenom modrá verze.
TT - DCC, ČD
Jirka A.

Příspěvekod Jarda H. » ned 06 zář, 2009 2:56 pm

Jirka A. píše:Bohužel červený model zmizel z nabídky fy Modellbahnshop Sebnitz :cry:, je tam uvedená jenom modrá verze.

Tak, tak :cry: :!: Navíc je tam ta poznámka, o které psal Jirka A, že to přebírá Tillig :cry: Asi došly v "manufaktuře" síly, lidi, finance, ...... ?! Bohužel jsem skeptický, co s tím Tillig vyvede !! Původně jsem přemýšlel, zda nového hekttora koupit či nekoupit, ale po téhle zprávě mám vcelku jasno - NE :!:

Nejvíce mne rozesmála (nezměněná) poznámka u hektora, že k dodání je 1.-2.Q / 2009 :lol: :lol: V létě avízoval e-shop "maloseriovky", že v srpnu budou hektoři naskladněny, a za pár týdnů se manufaktura rozhodne předat akci Tilligu. Holt je tam užší spojení, než si asi dokážeme představit ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTmili » ned 06 zář, 2009 7:00 pm

No tak když Manufaktura předala Hektora Tilligovi, tak to prakticky znamená že si dokumentaci a všechno okolo uložil na disk člověk o dveře dál a forma přešla z jedný haly do druhý protože pokud se nepletu, tak oba sídlej v Sebnitzi a na skoro stejný adrese.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod JBr » ned 06 zář, 2009 7:58 pm

A majitelem je prekvapive Tillig junior :)
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Radek(T) » pon 07 zář, 2009 10:41 am

Pánové, můžete mě někdo poučit ? Na stránkách Tilligu je jako rozhraní pro dekodér uvedeno Elektrische Schnittstelle nach NEM 658 (Decoder PluX 12). To je nějaká novinka ?
TT digitál, doba mého dětství (končící parní trakce) + 2. svět.válka 1:35
Radek(T)

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)