Firma MTB a velikost TT

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Firma MTB a velikost TT

Příspěvekod Jarda H. » pát 04 říj, 2013 8:10 am

Donatelli píše:MTB v Lipsku žádnou novinku neukázalo ....

Což je (zřejmě) situaci odpovídající výraz :wink: ....
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Sedli-CB » úte 17 pro, 2013 7:59 am

Tak máme týden do štědrého dne a ta předvánoční zde avizovaná žhavá novinka pro TT nikde. Nechci být skeptik, ale začínám mít dojem, že nebude nic...
https://www.facebook.com/zubackanovahut
S*x je zábava chudých. My bohatí máme modelovou železnici :D
Sedli-CB

Příspěvekod vvitty » úte 17 pro, 2013 11:05 am

Jestli to nebude tim ze to ze se neco chysta tu avizovali lide co nemaji s MTB nic spolecneho. Takovy informacni sum... :)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod TTmili » úte 17 pro, 2013 11:36 am

No informace byly podané přímo od lidí z MTB, možná to mohla být dezinformace, to nevylučuji. Ale spíš bych to viděl na celkovou nečinost u MTB, stačí se podívat do H0 na Zaz, už před víc jak 14 dny p. Dalecký psal, že do konce týdne má první kousky Zaz na nafocení na stole, a ono nic. Takže teď kdoví jak to tedy je.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod vvitty » úte 17 pro, 2013 12:20 pm

To je jednoduche, dokoncovaly se hlavne rozdelane modely aby byly pod stromeckem :lol: Viz hotova reedice 1003, Kocouri, Hektori, v TT pak treba 021, 013.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod petrha » stř 18 pro, 2013 9:21 am

Sedli-CB píše:Tak máme týden do štědrého dne a ta předvánoční zde avizovaná žhavá novinka pro TT nikde. Nechci být skeptik, ale začínám mít dojem, že nebude nic...

zřejmě Amerika je v popředí :| a nebo bude os. vůz se středními vstupy s certifikátem na podporu Brejlovců :roll:
petrha

Re: DISKUZE - Novinky TT 2014

Příspěvekod Colonel32 » sob 01 úno, 2014 12:17 pm

psv píše:Pan Bana, ste to Vy? :shock:

:D

Ne, nejsem pan Báňa, jen se s ním znám a také se snažím chápat i jeho pohled na věc (a ne jen řvaní "já chci tohle a takhle"). Ale vzhledem k úrovni reakcí se nedivím, že se zařekl na tohle fórum nechodit a nepsat vůbec.
Colonel32

Příspěvekod radula63 » sob 01 úno, 2014 1:48 pm

Pokud je mi známo, tak pan Báňa se tu "ukazuje" pouze pod jedním nickem , tj. V_Báňa . Jiný nepoužívá.
Kolego (myšleno modelářsky) Colonel32 , plně se shoduji s tvým názorem.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod petrha » sob 01 úno, 2014 1:56 pm

Colonel32 píše:
psv píše:Pan Bana, ste to Vy? :shock:

:D

Ne, nejsem pan Báňa, jen se s ním znám a také se snažím chápat i jeho pohled na věc (a ne jen řvaní "já chci tohle a takhle"). Ale vzhledem k úrovni reakcí se nedivím, že se zařekl na tohle fórum nechodit a nepsat vůbec.

V H0, jak jsem četl, je daleko větší kritika, takže je otázka času než se p. Báňa vykašle i na H0 a po té i na zbytek světa a vrátí se k elektronice, jelikož ta , pokud dobře funguje, tak se zadělá pod kolejiště nebo zavře do ovládacího pultu a nikdo ji nevidí. Tedy pokud p.Báňa chce fungovat dál, tak by měl být otevřený jako šikulové, a ne se tvářit způsobem " buďte rádi, že vám udělám ty české modely". Tudy, podle mě, vede cesta akorát ke zdárnému konci, neb je pořád ještě dost modelářů kteří si dokáží udělat kvalitnější model z leptu.
petrha

Příspěvekod Adam96 » sob 01 úno, 2014 2:20 pm

Vidím to jinak. Protože drtivá většina lidí kupující modely za a) nechodí na DF za b) nejsou to modeláři, ale jen "vláčkaři". Táta se synkem, co se jim líbí vlaky, hlavně ty modelové. Znají brejlovce, bardotku a tauruse popř. kocoura a tím to končí. Model MTB koupí, protože to je brejlovec. To, že tvary jsou mimo, chybí detaily a že třeba na 750 346 jsou z poloviny jiné barvy, tito lidé chyby nevidí a netrápí je to. My, kteří se pohybujeme na dráze každý den, pracujeme na ní nebo se prostě o ní intenzivně zajímáme, tak tvoříme zhruba jen 10%tní skupinku zákazníků pro tuto firmu názorově nepohodlných.
Takže MTB dělá převážně modely v Hobby provedení a zákazníky si spolehlivě najde, akorát to není pro tu "menšinu". Ale třeba Kuehn je schopný udělat model tak, aby vyhovoval představám modelářů, vláčkařům je to už potom jedno. A jestli někdo zas vytasí problémy pojezdu od 750, tak kuehn to aktivně řešil. MTB by nám maximálně vzkázalo, že to tak je správně, jinak to udělat nejde, nebo že náprava není možná.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod BohousP » sob 01 úno, 2014 5:04 pm

Souhlasím s tím, že MTB (ostatně jako každý výrobce) dělá své výrobky proto, aby se prodávaly. A samozřejmě přizpůsobí se většinové poptávce. Kuehn je na trhu už nějaký ten pátek a také se mu občas něco nepovede. Má však také daleko větší sílu tlačit na své subdodavatele. Ale myslím si, že označit výrobky MTB za Hobby provedení není ani pravdivé, ani slušné. U Hobby provedení častokrát neodpovídají skutečnosti úplně základní věci.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod Colonel32 » sob 01 úno, 2014 5:06 pm

petrha píše:Tedy pokud p.Báňa chce fungovat dál, tak by měl být otevřený...

Otevřený názorům jako "jak si to vůbec dovolujete udělat model, na kterém je nějaká chyba???" a "jak si to vůbec dovolujete nestíhat ohlášené termíny???" ? Ta forma kritiky tady byla často hodně nechutná.
Colonel32

Příspěvekod Adam96 » sob 01 úno, 2014 5:16 pm

BohousP píše: U Hobby provedení častokrát neodpovídají skutečnosti úplně základní věci.

Právě proto :(
Ohledně Kuehna, ten je na trhu od roku 2006, takže taky to není hráč s dlouholetou tradicí a taky to není kdoví jak velká firma, pouze pár lidí. A dá se s MTB srovnat. Přesto jeho výrobky jsou o několik tříd výš, dovolím si tvrdit, že jemností a detaily si nic nezadají s H0 modely.

Jinak nejsem kuehnův přitakávač, pokud je model hezký, tak je mi jedno co je na něm za logo. Třeba Roco u vozů Zaes ukázalo, jak má vypadat model.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod Tomáš » sob 01 úno, 2014 5:40 pm

Colonel32 píše:
petrha píše:Tedy pokud p.Báňa chce fungovat dál, tak by měl být otevřený...

Otevřený názorům jako "jak si to vůbec dovolujete udělat model, na kterém je nějaká chyba???" a "jak si to vůbec dovolujete nestíhat ohlášené termíny???" ? Ta forma kritiky tady byla často hodně nechutná.

Takhle černě bych to neviděl. :shock: Já vlastním od MTB, několik modelů a jsem "zatím" spokojen. Plně se ztotožňuji s názorem, že ne každý zná ty lokomotivy do puntíků, jako zde znají někteří odborníci. Já ty mašiny znám zběžně, jako řadový pozorovatel a nepoznám jestli je zábradlí jiného tvaru, než na originálu. Vím, že tam je, ale tím to končí. Z mé profese znám i experty, kteří se přijdou zeptat co kde má mít můj autobus a proč to jako nemá... nevím :D a to do toho denně sedám.
Pro mě, jako provozovatele modelu by spíš byly užitečné informace, na co se kouknout, když máte ty a ty problémy. jestliže je p. Báňa Čech a mluví tedy řečí mého kmenu, nebylo by nic jednodušší napsat, třeba na svých stránkách, může se stát toto a toto a dá se to odstranit tak a tak.... uvědomme si, že 2roky záruky nám uběhnou jako voda a co dál, když se něco stane. A stát se může, protože to je věc jako každá jiná. Já bych nerad dopadl, že budu muset stylem pokus omyl odstraňovat nějakou závadu, nebo přemlouvat někoho, kdo to dokáže opravit. No a kdo jinej, než konstruktér by měl vědět co se může po..t a jak se to dá vyladit, případně opravit. Tyto informace mi tu zásadně chybí a na mě třeba toto působí trochu odpudivě. Kuehen měl problém s podvozky, řekl vyměnit. U MTB se objevují informace, že se zadírají (zapékají) pouzdra uložení. Oficiální zpráva ovšem žádná.. stačilo by jen napsat u pojezdů s tímto typem uložení se může stát toto.. a pomůže když se použije tento díl, který už se nyní standardně montuje. A mít ten díl v nabídce.. Náhradní díly MTB oficiálně neexistují?
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod lesanek » sob 01 úno, 2014 8:06 pm

Když se tady pořád řeší kvalita a Kuehn, tak MTB má již hotovou 754 049. Asi budu jen vláčkař, protože aspoň podle fotky na ITvlaky vypadá pěkně :)
A k těm cenám: Jak je možné, že 049 nebo Najbrt stojí přes 3000 a "jen" 2800?
lesanek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)