ragulin

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: ragulin

Příspěvekod olik » čtv 11 srp, 2011 11:22 am

Tak jsem prohledl ty digitalni sety ze spoluprace Tillig Roco a vsude je vytistene jen Roco akorat v digitalnim setu je elektronika od Lenze,jinak v tom analogovem je zase od Roca.....
Zaver tedy zni ; nove BR 130 ,132 patri cele Rocu a Tillig je mel jen pujcene......
A ty stare BTTB jsou majetkem Tillig ale nikdo uz je nedela protoze nejsou modelove..........
Myslim ze je to konec diskuze....

Jo kdyby nekdo chtel tak tu mam TRI kompletni kastle Brno -Malomerice jeste z dob BTTB prenecham kus za 300 KC,a jeste tu jsou kardany a prevody.....
olik

Příspěvekod Jacek » čtv 11 srp, 2011 12:00 pm

Jarda H. píše:Nějak postrádám smysl a účel téhle diskuze :oops: ?! Vysvětlí to někdo rozumně ?

Ono je zajímavé, že čím blbější téma, tím bohatší diskuze se kolem toho rozvine. Ragulin BTTB je zřejmě modelem roku 2011 :D

olik píše:Jo kdyby nekdo chtel tak tu mam TRI kompletni kastle Brno -Malomerice jeste z dob BTTB prenecham kus za 300 KC,a jeste tu jsou kardany a prevody.....

No děkuji, za 300 Kč už člověk na správných místech koupí spíš celého ragulina BTTB...
Jacek

Příspěvekod radula63 » čtv 11 srp, 2011 9:15 pm

Jarda H. píše:... Ragulin BTTB je zřejmě modelem roku 2011 :D

Jardo, plně s tebou souhlasím :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1) Ale na Ragulina BTTB musím pět i chválu. Řekl bych - nejspolehlivější mašina od BTTB co jsem kdy měl. Prodal jsem ji před týdnem, jelikož jsem koupil "Ragulina" od Roca. Ten můj BTTB Ragul... byl poupraven - světla na každém čele žlutá/červená (LEDky), brzdové hadice, vylepšené stupačky a madla, stěrače na oknech, po vysazení spřáhla jsem na pérko nasadil šroubovku (dělanou doma z drátků). Na jednu stranu mi ho bylo líto, na druhou stranu - Co s ním? I když jezdil suprově (na svou dobu vzniku).
2) Ragulina od Roca už jsem taky měl na rozborce - dosazení mašinfíry a demontáž žárovek a dosazení LEDek s tím, že v režimu vlakové loko můžu červené vypnout. Vzhledem k zapojení centrální desky a analogové propojky, se tato přestavba (výměna žárovek za LEDky) neobejde bez značných zásahů do el.zapojení v desce. Žárovkám je jedno kam dáš + a kam - . Ale u diod to jedno není. Můj požadavek byl, aby to fungovalo jak v analogu, tak v digitálu. Pokud by někdo chtěl vyměnit žárovky v novém Ragulinu od ROCA, mohu poradit.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Jarda H. » pát 12 srp, 2011 5:52 am

radula63 píše:
Jarda H. píše:... Ragulin BTTB je zřejmě modelem roku 2011 :D

Jardo, plně s tebou souhlasím :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .....

Chybička se vloudí :lol: .... tuhle vtipnou poznámku o "modelu roku 2011" utrousil Jacek v reakci na můj příspěvek či dotaz !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod radula63 » pát 12 srp, 2011 1:16 pm

No jo no, :lol: chybička se vloudila, tímto se omlouvám i JACKOVI :lol: Chybička se vloudila při citaci části věty o modelu 2011. SMÍCH :lol:
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod olik » ned 14 srp, 2011 8:01 pm

Clovece Ty asi nectes
Nova Ludmila je dilem ROCO,mam od nich skoro prvni model Ludmily a koupil jsem ho v roce 1997,Roco zacalo experimentovat s TT nekdy kolem tohoto roku.
Jenze nemelo distribuci pro vychodni blok a tak se spojilo s Tilligem.....po 3-4 letech spoluprace prislo nove vedeni a formy stahlo do Rakouska a od te doby si to delaji sami...........Lenz dodal jen digital ,a jestli Te mate ze jsou jeste nektere nahradni dily u Tilliga k mani tak ver ze jsou to jenom zbytky......
olik

Příspěvekod jakdus » ned 14 srp, 2011 8:06 pm

Tady do něj prodávají o zanovní motorek, ať je repase Ragulina BTTB komplet. Prosím brát s rezervou,
:roll: http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/381930/upravit/ :lol:
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod peter_vy » čtv 15 zář, 2011 3:07 pm

Servisný list Roco/Tillig Ragulina: http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/parts.asp?g=Till&k=2007
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod Jarda H. » čtv 15 zář, 2011 5:35 pm

Tak jak ještě dlouho, pánové :D ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 15 zář, 2011 7:25 pm

Do úplného zhroucení :?: :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Michal Vaniš » čtv 15 zář, 2011 8:21 pm

Nebo dokud se nevyřeší i zásadní otázka: Co bylo první - vejce nebo slepice??? :lol: :lol: :mrgreen:
Michal Vaniš

Příspěvekod Pietro » ned 15 led, 2012 4:30 pm

Přátelé, právě se mi zhroutil svět. Můj nejlepší tahoun stroj BTTB Ragulin je jak sem se právě dozvěděl o mnoho mm kratší a tudíž invalida!!! :lol: Příště si to nechte pro sebe :D
TT (prozatím trosky analogu) - under construction
Epocha (zatím bez rozlišení) asi přelom 3 a 4.
Pietro

Příspěvekod Jeff Hopper » ned 15 led, 2012 5:05 pm

Jezdí - líbí se ti - tak to neřeš - připojíš staré Y a je to :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeff Hopper

Příspěvekod aldrin » úte 17 led, 2012 12:25 pm

No to mi neda. Gaben, nevim co vymyslel Tillig, ale prevody vrchem pres kardany mely modely snad uz v 70. letech. Alespon v N a H0. Na tom neni nic vymejslet, Roco proste zmensilo H0 verzi. Ostane treba G1206 od Pika v TT je proste zvetsena verze z N. Naprosto stejny provedeni.
Tak tvrdit, ze Roco od Tilliga sebralo know how je .... trochu k smichu. Navic jsem vlastnil tyhle masiny z pocatku 90. let. Pohanenej 1 podvozek a spis nez co jineho, tak taznou silou to byla parodie na sestikolak. Jen si tak uvedomuju, ze to v ty dobe jeste asi ani nebyl Tillig, jak ho zname dnes. Prichodem pane Tilliga se daly veci k lepsimu.
aldrin

Příspěvekod zderem » úte 21 úno, 2012 7:39 pm

Dobrý večer

Měl bych prosbu a dotaz. Jde na ragulina od Roca dát nové spřáhlo tillig. Chtěl bych tuto lokomotivu koupit, ale ta, kterou mám vyhlédnutou, má jen starší očkové spřáhlo a šachta mi přijde vzhledově jiná, než u jiných lokomotiv. Je na to potřeba nějaké speciální spřáhlo, nebo tam pasuje klasické normalizované tillig do šachty ? Nebo existuje ještě novější verze lokomotivy, kde už je šachta normalizovaná? Předpokládám správně, že kinematiku nemá žádný ragulin od Roca? Překvapilo mě, že je spřáhlo vetknuté přímo do podvozku. Děkuji za případné info. Zdeněk
zderem

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)