Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Jak se těšíte na zamračenou MTB?

TT nedělám, jen rád klikám ankety.
25
11%
TT dělám, ale zamračené jsou mimo obor mého zájmu.
11
5%
Půjdu do každé mutace.
4
2%
Alespoň jednu si koupím.
111
48%
Počkám jak bude vypadat.
33
14%
Počkám na zamračenou od Kuehna, i kdybych měl čekat 10 let.
40
17%
Nevím, neumím se vyjádřit.
5
2%

Celkem hlasů : 229

Re: Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Příspěvekod VojtikJ » stř 18 zář, 2013 2:35 pm

pokud se modelové rychlosti nedržej všichni výrobci tak to je k prdu bych řekl ;) dosti to zdržuje provoz i na tak malém kolejišti co mám.
tak že buď zpomalým němku, brejlu a hektora, či rychlím barču :D tak že co bude jednodušší? :D (tak jak jsem je napsal tak jezděj rychle)
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod TTpepe » stř 18 zář, 2013 2:40 pm

Prečo to nereklamuješ u výrobcu? Nechápem,prečo ideš na to tou najzložitejšou cestou.
TTpepe

Příspěvekod VojtikJ » stř 18 zář, 2013 2:44 pm

jak mám reklamovat něco když to tak je nastavené? to je jako když si koupím auto které jezdí 50km/h a budu u výrobce reklamovat to že nejezdí 300km/h :D
a proč rovnou zatěžovat výrobce? slušně jsem se zeptal zda to už někdo nedělal či s tím nemá zkušenosti.
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Tomáš » stř 18 zář, 2013 3:22 pm

vvitty píše:Kdyby nekoho zajimaly derovane pluhy na zamracene, tak lept uz je hotovy a k dispozici :-)
Oproti fotce je finalni lept z mosazi, aby jej slo natvarovat dle potreby. Hodne stesti, ja na tvarovani oblouku moc siknovny nejsem :D

Velmi zajímavé. Ale já bych si spíš počkal na originální náhradní díly... až budou
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod vvitty » stř 18 zář, 2013 5:41 pm

Ja to delal prave proto ze nejsou zadne signaly ze by originalni mely v dohledne dobe byt :wink:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Tomáš » stř 18 zář, 2013 5:48 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: v tom případě budu potřebovat čtyři kousky.

Já myslel,že právě pluhy,nádrže,vzduchojemy,madla stoupačky atp. budou. Ideálně kdyby se dala koupit celá ta sada doplňků co se dává k albínovi.
Tomáš

Příspěvekod vvitty » stř 18 zář, 2013 6:37 pm

ale jo, nadrze, pluhy, .... budou, ale ty originalni pluhy nejsou derovane :)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Ferys » sob 19 říj, 2013 1:29 pm

Vážení kolegové,
dnes jsem pořídil zamračenou 1015 v akci za 2.599,- Kč zde:
http://www.ben-zerba.cz/e-shop/cz/detai ... 1-csd.html
Nevím, o jakou jde výrobní sérii modelu, je mi to celkem jedno. Oproti fotce v nabídce má dva vzduchojemy a lemy oken jsou černé. Model se mi líbí, jsem spokojený. Originál repro však vyměním za Zimo 10x15 viz doporučení na stránkách p. Smutka
TT Ep. III/IV, DCC TC
Ferys

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 19 říj, 2013 4:00 pm

Barca mne ceka na Vanoce, kdyz teda budu hodny. :lol: Ale mam vybranou tuhle
http://www.modely.biz/akcni-nabidky/loko-751-052-2-cd/
a ruzne detaily na lokomotive vubec neresim :D I kdyby mela o tri okna vic, hlavne ze jezdi a sviti a houka :lol: Jirka
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod busta » sob 19 říj, 2013 7:31 pm

Ferys píše:Originál repro však vyměním za Zimo 10x15 viz doporučení na stránkách p. Smutka

Najprv si vyskúšaj osadiť zvukový dekóder s dobrým zvukom. Potom až meň reprák. Ja mám Zimo a Artol zvuky a je všetko v poriadku.
busta

Příspěvekod Jacek » ned 20 říj, 2013 12:46 pm

Ono je třeba nejdřív vyzkoušet i jiné řešení a pak teprve kritizovat. Nejde o zvuk v dekodéru, ale o kvalitu jeho přehrávání. Zkus dát ten dekodér do jiné lokomotivy s jiným reproduktorem a pak teprve napiš jestli je to v pořádku :D
Jacek

Příspěvekod TTmili » ned 20 říj, 2013 3:54 pm

No já MTB kritizoval od začátku, potom co se objevila bardotka jsem trochu stichnul, když se mi dostali bardotky do ruky zase jsem trochu prskal, ale po stránce vzhledu to jde. Po čase se začaly z různých stran objevovat informace o nekvalitních reprákách, k tomu nic moc říkat nebudu. Teď jsem se konečně dostal i k digitalizaci, z několika důvodů jsem sáhnul po dekodérech Doehler & Haass, a obě lokomotivy začly dělat to samé, prostě periodicky zastavují, něco jako kdyby po chvilce ztratily napětí. Nevím jestli dekodéry od tohohle výrobce mají citlivější ochrany nebo čím to je, ale zajímavé je že to souvisí i s rychlostí. Pokud nastavím CV5 na hodnotu menší než 80, lokomotivy neškubou, jenže se plazí tak že i jízda přes vyhybky je obyčejně rychlejší. Při maximálním CV5 (127) se dá mluvit i o nějakém dosažení té skoro stovky kterou by lokomotivy měli jezdit, ale také nejvíce zastavuje. Pokud si člověk začne hrát s nastavením motoru, dá se to cukání eliminovat, ale není to 100%, prostě občas (jízda do stoupání v oblouku, atd.) si mašina jen tak zastaví a začne se zase rozjíždět, ničím se to neovlivní. Nevím co s tím mám ještě zkusit udělat, máte někdo zkušenosti?

Podtrhnuto a sečteno moje hodnocení MTB Bardotek po delším čase:
Bylo nám slibováno perfektních modelů, s božskými jízdními vlastnostmi, které budou lehce ozvučitelné čemuž mělo pomáhat rozhraní Plux16 a obsažený reprák.
Realita je však taková, že v TT je kvalita nevalná, jízdní vlastnosti aspoň u mých dvou kusů nejsou kdoví jak zázračné a to nemluvě o tom že je to spíš slimák, ozvučení je komplikovanější než v kdečem jiném protože se musí vyměnit reprák pokud chci aspoň trochu reálný zvuk, a pro digitalizaci na Plux16 máme k dispozici jen pár dekodéru kdy stejně s některýma ty mašiny prostě nemluví.
Když k tomu přičtu naprostou absenci snahy něco řešit nebo s námi aspoň komunikovat, tak nevím v čem vlastně plyne ta výhoda domácího výrobce kterou tu občas někteří až histericky vyzdvihují.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Tomáš » ned 20 říj, 2013 4:34 pm

Hm, tak to jsou ty dekodéry od Aleše? Tak přeci jen se to škube. Chtělo by to otestovat i na jiných mašinách. V tomto případě bych to spíš sváděl na ten dekodér. Já mám v bardotkách Zimo a vše je ok. Možná to bude tou kompatibilitou.
Tomáš

Příspěvekod Adam96 » ned 20 říj, 2013 5:34 pm

TTmili píše: ....dekodérech Doehler & Haass, a obě lokomotivy začly...

Měl jsem ten samý problém. Objednal jsem dekodér DH a lokomotiva mi dělala ten samý problém. Krom neustálého škubání při vyšších rychlostech i motorek až děsivě drnčel. Provedena výměna za Zimo MX630P a problémy se ztratily.

Jinak všude se psalo o výborných jízdních vlastnostech modelů MTB... minimálně moje berta dost ječí, občas zaškube a po chvilce ježdění i znatelně hřeje. Na rozdíl tomu brejlák od roca je úplně jiná káva. Tichý a kultivovaný chod.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod TTmili » ned 20 říj, 2013 6:06 pm

Když jsem po zadření u první bardotky měřil motor měl jsem tu čest pozorovat poměrně znatelné občasné špičky, nevím proč to ten motorek dělá, ale prostě občas hodí špičku, a takovou že jí dokázali chytat i voltmetry a ampérmetry. A právě to může být problém, pokud dekodéry D&H mají citlivější ochrany. Uvidím jestli se stejný problém bude opakovat po pořízení BR118 od Pika která by měla Plux16 snad mít taky.

Jinak ale souhlasím, že některými neustále opěvované jízdní vlastnosti MTB nejsou žádný zázrak, o tom plížení se místo jízdy ani nemluvě. Hlavně že si ti dotyční alespoň rýpnou do konkurence která problém s vysokou rychlostí a trhavou jízdou začla řešit a úspěšně vyřešila.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)