od TTmili » ned 20 říj, 2013 3:54 pm
No já MTB kritizoval od začátku, potom co se objevila bardotka jsem trochu stichnul, když se mi dostali bardotky do ruky zase jsem trochu prskal, ale po stránce vzhledu to jde. Po čase se začaly z různých stran objevovat informace o nekvalitních reprákách, k tomu nic moc říkat nebudu. Teď jsem se konečně dostal i k digitalizaci, z několika důvodů jsem sáhnul po dekodérech Doehler & Haass, a obě lokomotivy začly dělat to samé, prostě periodicky zastavují, něco jako kdyby po chvilce ztratily napětí. Nevím jestli dekodéry od tohohle výrobce mají citlivější ochrany nebo čím to je, ale zajímavé je že to souvisí i s rychlostí. Pokud nastavím CV5 na hodnotu menší než 80, lokomotivy neškubou, jenže se plazí tak že i jízda přes vyhybky je obyčejně rychlejší. Při maximálním CV5 (127) se dá mluvit i o nějakém dosažení té skoro stovky kterou by lokomotivy měli jezdit, ale také nejvíce zastavuje. Pokud si člověk začne hrát s nastavením motoru, dá se to cukání eliminovat, ale není to 100%, prostě občas (jízda do stoupání v oblouku, atd.) si mašina jen tak zastaví a začne se zase rozjíždět, ničím se to neovlivní. Nevím co s tím mám ještě zkusit udělat, máte někdo zkušenosti?
Podtrhnuto a sečteno moje hodnocení MTB Bardotek po delším čase:
Bylo nám slibováno perfektních modelů, s božskými jízdními vlastnostmi, které budou lehce ozvučitelné čemuž mělo pomáhat rozhraní Plux16 a obsažený reprák.
Realita je však taková, že v TT je kvalita nevalná, jízdní vlastnosti aspoň u mých dvou kusů nejsou kdoví jak zázračné a to nemluvě o tom že je to spíš slimák, ozvučení je komplikovanější než v kdečem jiném protože se musí vyměnit reprák pokud chci aspoň trochu reálný zvuk, a pro digitalizaci na Plux16 máme k dispozici jen pár dekodéru kdy stejně s některýma ty mašiny prostě nemluví.
Když k tomu přičtu naprostou absenci snahy něco řešit nebo s námi aspoň komunikovat, tak nevím v čem vlastně plyne ta výhoda domácího výrobce kterou tu občas někteří až histericky vyzdvihují.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?