Ten U-profil se prodává
JEŠTĚ POŘÁD nikoli
OPĚT (či že někdo něco vykopal při archeologických průzkumech). Ještě v roce
2008 jsem normálně nakupoval nové U-profilové kolejivo. Jenže od tohoto zmíněného roku už se dál nedělají rovné koleje. A to proto aby všichni přešli na nové kolejivo. A pro rýpaly - skutečně se jednalo o NOVÉ kolejivo - alespoň co se vzhedu a stavu kolejí týče i krabiček, ve kterých to bylo.
Nekompletní sortiment a nedisponování flexinama byl hlavní důvod proč nové kolejiště, které je již 2 roky ve stavu stavby

, je na modelovém profilu. Pro kritiky - je to 50 metrů kolejí, 42 výhybek a 2 angličáky a jako vždycky (alespon mě) jde o peníze. U-profil je (byl) asi o 30% levnější. Rád bych také podotknul, že ty nové U-profilové koleje jsou pravděpodobně z jiného plechu než ty staré (nebo to jen možná nestačilo zoxidovat a změknout - ty ostatní koleje jsou ze 70. let).
Rozhodně nechci, aby to vypadalo, že se těch starých kolejí zastávám, ale jak jsem již zmínil. Mnohdy je to především o penězích. Stejně jako je něco jiného profík, kterej své kolejiště třeba i někde vystavuje a něco jiného je někdo kdo si jezdí doma v paneláku ještě s vozy Zeuke/BTTB.