No tak ten Kocour bude trefa do černého, snad, pokud na něm nebudou takové zbytečné chyby jako u Hektorů. Co se ostatního týče, ten černý kotlák řady R mi přijde nějak divně splácaný. Vše až na kotel je na něm jak na voze s nýtovaným kotlem, který Tillig dělal kdysy dávno jako muzejní vůz KHKD "Kolínské rafinerie" který víceméně odpovídal skutečnosti. Kotel mi přijde naopak z obrázku jako novější svařovaný, menší a podlouhlejší. Osobně by mě též zajímalo jestli něco takového kdy u ČSD jezdilo. Jediné hodně vzdáleně podobné co jsem našel je opět vůz KHKD, ale ta podoba je vážně hodně vzdálená.
Foto: Web KHKD.czMě osobně by asi nejvíc zajímalo pro letošek, jak moc reálný je ten kotlák na Propan-butan. Něco mi říká že je to docela nesmysl, a pokud ne, tak se tyhle vozy asi nemohly dožít 80-tých let, protože to už bylo u ČSD spousty podobných vozů vlastní konstrukce a výroby. Ale třeba se pletu.
Celkově to shrnu asi tak, že letos ušetřím. Pokud něco koupím, tak ten Talbot a možná ten velký kotlák, ale ten vážně jen možná.