J p: Díky za nové poznatky, aspoň můžu dopnit mezery ve "vzdělání"

.
K těm co hájí neustále výrobce v tom že jsou to chudáčci kterým nezbývá nic jiného než vyslýchat naší kritiku. Co se týče problémů se sergejem, tak mám takový pocit že si na to stěžovali i němci. Doma ho mám, po zásahu který bezzesporu uzavřel kapitolu se jménem záruka, a který jsem provedl pár dní po koupi jezdí tak jak bych si představoval. Na problémy BR18 si stěžovali hlavně němci, u nás jí tolik lidí nemá.....kde je chyba? K Tilligovi jen tolik, že jestli chce urvat kus trhu měl by se snažit. To že tu někdo zmiňoval že německé předlohy Y jsou odlišné je nesmysl. V Bautzenu ty vozy flákali jeden za druhým, všechny naprosto stejně podle několika typů podkladů a nezáleželo na tom pro koho byli. Takže německé byly stejné jak naše (myslím přímo A, AB, B a BDs). Možná Tillig ještě natiskne stříbrnou část rámu na skříň tak aby ty rámy oken odpovídaly, možná jen nemá vylisované opravdové Goerlitz V, možná nemá ani přímo okna pro Y takže na dveřích je to okno půlené. Jsou to ale možná, a jestli má ten vůz vypadat jako HO verze (vyšší, kratší, tlustší, s několika výraznými chybami) tak radši opravdu zůstanu u Kuehnů které už jsem ve "finální" podobě viděl a líbí se mi vzhledem k předloze.
To že se Tillig letos vycajchnoval o tom není pochyb, bohužel pro mě tam má "jen" ty Y. Přiznávám ale že Tauruse chci taky, ale tím to asi v páté epoše končí.
Abych to řekl stručně, jsem student, jako takový mám k penězům dost daleko a času taky poskromnu, a když už je na nějaký HOTOVÝ model od velkovýrobce tak očekávám že kromě případné patiny nebo digitalizace/osvětlení na něj nebudu muset šáhnout. Když chci modelařit, koupím si lept, odlitek nebo nějakou stavebnici a mám to levnější, podle svých představ ale bohužel za čas nad tím strávený. Možná jsem perfekcionista když očekávám od modelů to nejlepší (zajímavé že Kuehnovi modely mi vyhovují, ROCO z velké části také) ale bohužel mnohdy to nedostávám ani za nemalé peníze.