Novinky v TT na rok 2010

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod vorisekml » ned 31 led, 2010 1:20 pm

http://www.k-report.net/discus/messages ... 1251368208

Novinku od Tilliga si můžete koupit i v měřítku 1:1 stále ještě stojí v Komořanech. Více o těchto vozech se diskutuje v odkaze. Já H0 tiše TT závidím. Jako H0 si to musím udělat z Piko modelu sám.
H0
vorisekml

Příspěvekod Jarda H. » ned 31 led, 2010 1:28 pm

Díky kolego H0 :lol: to je docela dobrá zpráva ! Podle fotek té chudinky zrezlé, sežrané až hrůza :oops: to vypadá na stejný typ !! Takže jako kořistní vozy přeznačené na ČSD tu jezdily :!: Asi jdu šetřit :lol:

(Aby bylo jasné o co jde ..... 13892 / 39,90 / Postwagen Post4-b/15 der ČSD)
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTmili » ned 31 led, 2010 1:55 pm

Taky tak, z novinek v katalogu Tillig to teda vypadá na celkem asi 3 věci (tendle pošťák, vůz Y, a ta němka bez uší se mi na obrázku moc líbí). Musím říct že letos Tillig docela překvapil, ale zase otázkou je jak to bude s kvalitou, v poslední době šla u Tilliga u novejch modelů dolu, nebo aspoň jsou s nima dost velký problémy. Navíc co jsem se díval na stránkách Tilligovic prodejny v Sebnitzy tak u těch ČSD Y je psáno že vycházejí snad z vozů typu B drah DR (u nás to bylo těch 5 předsériových ABa které neměli zúžené představky a o malinko užší skříň) takže mě docela zajímá jak bude vypadat. Další věcí co mě na těch vozech zajímá je podvozek, ten obrázek v katalogu je sice malý ale jako Goerlitz V to rozhodně nevypadá.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Peter Laco » pon 01 úno, 2010 3:05 pm

Dobry den TT-ckari
Potesil som sa novinkami od Tillig-u. Najme tie rychlikove vozne CSD. Hned som ich objednal zopar. A ked sa Roco rozhodne pre dalsieho sergeja, tak aj Sergejov hned objednam minimalne dva kusy. 5 Sergejov pre CSD od Roco mam.
Teraz setrim eura na kupu T435. Chcem aspon jedneho, ked uz nie dvoch.

Moj sen je ale T478.3 alebo T478.4 vo verzii CSD od nejakeho vyrobcu (Roco, Tillig, Kuehn) snad sa casom "urodi" aj v TT. Hned by som objednal aspon 3 kusy......

Takze hlavu hore, podla mna svita na lepsie casy aj pre TT komunitu....

Peter

P.S. ako je to s tymi zakulisnymi informaciami od Roco? Bude ta T478 aj v TT? alebo nebude, alebo nevieme?
Mam uz zacat setrit?
Peter Laco
Peter Laco

Příspěvekod radekkrupka » úte 02 úno, 2010 8:02 am

Novinkový leták Gützhold

Novinkový leták PIKO (tady nevím, jedná se o novinky nebo o katalog?)
radekkrupka

Příspěvekod martin tichý » úte 02 úno, 2010 8:21 am

Taky by mě zajímaly zákulisní infa ohledně brejlovce v TT, ale něco mi říká, že času na šetření budeš (budeme) mít SPOOOUUSTU,...aspoň si jich pak budeš moct objednat třeba rovnou osm.. :D
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Jarda H. » úte 02 úno, 2010 9:37 am

A novinky Auhagenu na rok 2010 zde :

http://www.modellbahn-apitz.de/prospekt ... H_2010.pdf
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod JBr » čtv 04 úno, 2010 2:37 pm

Aktualni katalog Kuehn na rok 2010 zde: http://www.kuehn-modell.de/pdf/kuehn-modell_10.pdf

Jako novinka je hned z kraje prezentovan bastard DB i CD. Oproti puvodnim informacim je nabizen i vuz Y 2. tridy CD, coz je bombasticka novina. Bude tedy sance udelat komplet soupravu slozenou z A a B. Podobne jako 1. trida bude i 2. trida k dostani se dvema cisly vozu. Pro ceske modelare je pak v katalogu uvedeno pod novym katalogovym cislem i Bmto s jinym cislem vozu oproti puvodni serii. Historiky asi zklame to, ze o Bap tam neni ani zminka.

A uplne posledni novinka od Kuehna, ktera hodne prekvapila, je jejich novy kolejovy system.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Tomáš » čtv 04 úno, 2010 2:45 pm

Jarda H. píše:A novinky Auhagenu na rok 2010 zde :

http://www.modellbahn-apitz.de/prospekt ... H_2010.pdf

trochu odjinud,ale dá se někde zjistit (má to někdo vytříděný) který stavby Auhagenu by šly použít jako "české stavby" ??
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod TTmili » čtv 04 úno, 2010 3:08 pm

Tak to je něco. Musím říct že Kuehn nepřestává překvapovat, a sám jsem zvědav na ty koleje. Zatim to vypadá slibně, i s těmi Y jen by mě zajímalo kdy budou. Na stránkách byl údaj I.kvartál 2010, v katalogu není nic. Na Tilligy si pro změnu musíme počkat až do podzimu.
A pro vlastníky epochy IV......Vyhlašuji vzpouru Kuehnovi, pokud možno co nejvíc z nás ať napíše o model patráku v ČSD, a pochopitelně také vozů Y v celozelených barvách se žlutými popisy :lol: .
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod MOL » čtv 04 úno, 2010 4:23 pm

Kühn mě překvapil že vydal i Br 111, i když raději bych viděl 1216 nebo Br 120
:twisted:
A viděli jste už Br 628 od Krese?
www.modellbahnshop-sebnitz.eu/modellbah ... ,0,0,0,0,1,
MOL

Příspěvekod Pája » čtv 04 úno, 2010 4:52 pm

TTmili píše:Tak to je něco. Musím říct že Kuehn nepřestává překvapovat, a sám jsem zvědav na ty koleje. Zatim to vypadá slibně, i s těmi Y jen by mě zajímalo kdy budou. Na stránkách byl údaj I.kvartál 2010, v katalogu není nic. Na Tilligy si pro změnu musíme počkat až do podzimu.
A pro vlastníky epochy IV......Vyhlašuji vzpouru Kuehnovi, pokud možno co nejvíc z nás ať napíše o model patráku v ČSD, a pochopitelně také vozů Y v celozelených barvách se žlutými popisy :lol: .

Já bych napsal hned,ale bohužel ze sebe nic nevyšprechtím a čésky se se mnou nebudou bavit.Neměli by jim napsat spíš naši/CZ prodejci ???
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod BaWiS » čtv 04 úno, 2010 6:06 pm

MOL píše:Kühn mě překvapil že vydal i Br 111, i když raději bych viděl 1216 nebo Br 120
:twisted:
A viděli jste už Br 628 od Krese?
www.modellbahnshop-sebnitz.eu/modellbah ... ,0,0,0,0,1,

Tak teď sem nadšen, já myslel, že Kress má na letos jen dvě verze VT 4.12 a on má konečně motorák a v DB AG :) Tomu říkám novinka! Opravdu něco, co na trhu není oproti H0, N (kdysik tenhle v limitované sérii udělal MODIST, ale moc kusů to asik nebylo). Sice to bude mastné, ale asik kupím hned dva :)

TTmili píše:A pro vlastníky epochy IV......Vyhlašuji vzpouru Kuehnovi, pokud možno co nejvíc z nás ať napíše o model patráku v ČSD, a pochopitelně také vozů Y v celozelených barvách se žlutými popisy :lol: .

No já jsem rád, že taky konečně se něco děje pro ep. V, ta oproti III-IV v TT fakt těžce pokulhává, tak já mu spíš napíši děkovný dopis :lol:
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod MOL » čtv 04 úno, 2010 6:45 pm

Na stránkách výrobce toho není o moc víc, viz www.kres.de/eisenbahnmodelle.html
Asi si ho taky pořídím, typického představitele regionálního provozu u naší jihozápadní hranice. I když bych řekl že s 610-612 by udělali větší díru do světa..
MOL

Příspěvekod TTmili » čtv 04 úno, 2010 8:11 pm

Pája píše:
TTmili píše:Tak to je něco. Musím říct že Kuehn nepřestává překvapovat, a sám jsem zvědav na ty koleje. Zatim to vypadá slibně, i s těmi Y jen by mě zajímalo kdy budou. Na stránkách byl údaj I.kvartál 2010, v katalogu není nic. Na Tilligy si pro změnu musíme počkat až do podzimu.

Já bych napsal hned,ale bohužel ze sebe nic nevyšprechtím a čésky se se mnou nebudou bavit.Neměli by jim napsat spíš naši/CZ prodejci ???

To chce sestavit nějaký universální dopis použitelný pro více modelářů na více modelů. A nebo si myslím by nebylo od věci poptat se u p. Říhy, na Tilliga vliv docela má, jestli by dokázal něco i s Kuehnem?
TT
DIGITÁL
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)