MPV 22

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: MPV 22

Příspěvekod RSC » čtv 20 úno, 2025 5:37 pm

... a proč to nemá obě nápravy hnané, není to škoda?
RSC

Příspěvekod marian_r » čtv 20 úno, 2025 8:01 pm

.. a stierače?
marian_r

Příspěvekod Zlámalík » čtv 20 úno, 2025 10:51 pm

RSC píše:... a proč to nemá obě nápravy hnané, není to škoda?

Je to škoda a je otázka, jak to řešit. Nakousl to tady kolega jipol57 na první stránce. Převodovka Als Racing je ale moc vysoká a nevejde se pod ložnou plochu, jinou jsem předtím neměl.
Řešením by mohly být ty mikropřevodovky, co mi teď dorazily z Číny, jen to znamená všechno vylejt. Od toho je toto prototyp, aby se řešení vyzkoušelo.

Ale už vím, jak na to - okolo dvojkolí je rám "z výroby" ztenčený, tam se dá vložit nosný plech, pod něj uložit tuhle mikropřevodovku. Pohon od motoru, který bych nechal pod vozidlem, by se jen vytáhl na obě strany. A už taky vím, jak mít převodovky kyvné a vypružené.

Tuhle drezínu asi složím, jak je, koupím další a budu pokusničit dál. Začalo mě to zase bavit :lol:

Stěrače? Zevnitř rotačním elektromagnetem pod střechou? Stěrač z magnetického materiálu, osa prochází do kabiny, uvnitř ještě kousek páky směrem nahoru (1, 5 mm). Pod střechou otočně upevněná destička, co se bude otáčet tím elektromagnetem kousek tam a zpět a na ní nalepené 4 magnety, které k sobě budou přitahovat ty vnitřní konce stěračů? Nekecám: https://www.aliexpress.com/item/1005004169728251.html

Co tam máš dál? :lol:
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod RSC » sob 22 úno, 2025 3:44 pm

... ono to bude jízdně úplně něco jiného, když budou hnané obě. Vůz je lehký a to je největší problém, nejde přeci o to, aby se to pohlo, ale aby ta jízda lahodila oku... Myslím, že jde zejména o to, aby to krásně jelo. Já bych to vyndal i z tohoto a ony převodovky použil na nějaký jiný třeba motorový vůz.
Já nevydržel ani Kalugu a každou předělávám. Takže od pika k objednávce vždy ještě jednu nápravu a šneky...
RSC

Předchozí

Zpět na Velikost TT (komunita TT)