Nový Hektor (výrobce Modellbahnmanufaktur Sebnitz) - názory

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Nový Hektor (výrobce Modellbahnmanufaktur Sebnitz) - náz

Příspěvekod nalini » úte 25 říj, 2011 7:55 pm

S největší pravděpodobností to opravdu bude nějaký otřep v převodech. V rámci návrhu na řešení reklamace u obchodníka požaduj výměnu za nový model nebo vrácení peněz.
nalini

Příspěvekod Jarda H. » úte 25 říj, 2011 7:56 pm

radekkrupka píše:No, když já děsně nerad tyhle modely rozebírám. .....

Když je mašina nová, stejně jako Radek do ní nerad lezu ! "Posázavského" červeného hektora jsem koupil taky, dlouho ale ležel v krabičce po vizuální prohlídce (na více nebyl čas, tedy na zajetí :oops: ), takže jsem ho zajížděl až v posledních dnech a hodinách. Snad jsem měl více štěstí než Radek, model jemně vrčí, do hluku Radkova modelu má hodně daleko. Navíc při jízdě kabinou vpřed má ještě o něco tišší chod než opačným směrem !
Mně při pohledu na jízdu na videu napadla i nějaká mechanická nepřesnost při montáži a zajištění celých podvozků, nedočištění, nečistota v otvorech pro podvozky, ... ale podle zvuku to spíše vypadá na ty převody ?! Jsem zvědav, na co Radek přijde. Snad to dohledá a vyzkoumá !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod mpinta » stř 26 říj, 2011 11:26 am

Zdar Radku. Tady Trainmaniak píšící od Lokopina. :) Přesně toto mi posázavský Hektor dělal taktéž. Z druhého Hektora jsem postupně přehodil všechny nápravy a vylučovací metodou zjistil, že na ozubení jedné z nich je otřep. Po jeho odstranění je po problému. Mišák
Martin (LokoPin)
mpinta

Příspěvekod nalini » pát 28 říj, 2011 12:31 pm

Nový lokomotivní dekodér LENZ Silver+ PluX 12 NEM 653 už je na trhu ...
http://www.elriwa.de/de/Lenz-10312-01-L ... EM653.html

V pátek 8ks skladem, v sobotu odpoledne už vyprodáno ...
Naposledy upravil nalini dne ned 30 říj, 2011 8:11 pm, celkově upraveno 1
nalini

Příspěvekod olik » sob 29 říj, 2011 5:44 pm

Ahoj
Chci se zeptat,pokousel se nekdo z Vas do hektora dostat reproduktor od Tilliga art.nr 66051 spolu s decoderem Plux12 art.nr66016
Pri teto kombinaci pry jde houkat ???
Take se chci zeptat jestli je spravne ze ten modry hektor je potisteny jen z jedne strany ,ale na obou stranach je CSD ale jen na jedne zaznam o vazeni ..je to tak spravne nebo to nekdo u Tilliga popletl...diky za info
olik

Příspěvekod Želva » ned 30 říj, 2011 7:05 pm

Ahoj, taky potvrzuji problémy naprosto stejného charakteru s posázavským Hektorem. Přední náprava při jízdě vpřed nadskakuje a při pohybu se ozývá cvakavý zvuk. Po reklamaci se mi dostal do rukou kus, kde se to projevovalo znovu a zase na přední nápravě. Po další reklamaci mi byla vyměněna náprava a už je to znatelně lepší. 100% to není, ale kdo to má pořád reklamovat, že? :roll: I když za ty prachy... Ta varianta s otřepem na ozubení se mi moc nezdá, když se nám to všem objevuje na stejné nápravě, spíš bych to viděl na nějakou konstrukční chybu. Ale kdoví. Nejvíc mně pobavila přítomnost razítka testu kvality na krabičce :lol: - někteří výrobci si ze zákazníků dělají fakt pěknou prču a dávají nám to sežrat i s navíjákem.
TT, digitál, 4.epocha ČSD
Želva

Příspěvekod radekkrupka » ned 30 říj, 2011 7:15 pm

Mě se to sice projevuje na druhé nápravě, ale to není zas tak důležité. Ono pokud se nepletu se ty podvozky dají při montáži otočit takže holt asi kus od kusu...
radekkrupka

Příspěvekod Trainmaniak » pon 31 říj, 2011 5:18 am

Želva píše: ...ta varianta s otřepem na ozubení se mi moc nezdá, když se nám to všem objevuje na stejné nápravě, spíš bych to viděl na nějakou konstrukční chybu.

Jak píši, po odstranění toho otřepu problém úplně zmizel, Hektor přestal "kulhat a dupat", takže slova "se mi moc nezdá " jsou v tuto chvíli opravdu irelevantní. :) Netvrdím, že je to tak u všech kusů, jen popisuji řešení svého problému, které by třeba mohlo pomoci.
Trainmaniak

Příspěvekod Trainmaniak » stř 02 lis, 2011 7:11 am

Před měsícem jsme tu řešili obdélníkové nárazníky. Tehdy jsem neměl pořádnou fotku. Teď už konečně ano. :)

Obrázek
Obrázek
Trainmaniak

Příspěvekod vape777 » pon 12 pro, 2011 10:51 am

Dobrý deň,
Chcel by som sa opýtať, či už niekto riešil ozvučenie Hektora Tillig.
Ja mám momentálne dvoch Hektorov. V jednom je použitý dekódek ZIMO MX630P t.j. Plux16.
Chystám sa na ozvučenie druhého za pomoci dekódera ZIMO MX648P (Plux16). Ten má rozmery ako MX630P. Umiestnenie dekódera by nemalo byť problémom.
Otázka je veľkosť a umiestnenie reproduktora. Zatiaľ to vidím na LS10x15 a nutné úpravy - odfrézovanie časti závažia.
Riešil to už niekto, prípadne aké sú skúsenosti.
Ďakujem.
Peter
vape777

Příspěvekod olik » pon 12 pro, 2011 10:32 pm

Ja jsem to tam napasoval,je tam misto na kruhovy repracek 12mm jenze nejmensi je 13mm,tak musis brousit,pak se tam vejde,ale opatrne at Ti nepraskne kastle,musis ten repracek take trosku obrousit,pak to krasne sedne...Zvuk jsem tam nedaval jen Plux 12 od Tilliga s moznosti houkacky,no houka to ale dost divne.Kdyby jsi vedel kdo dela zvuk tak prosim o info,rad koupim
olik

Příspěvekod Hříbek » úte 13 pro, 2011 7:53 am

olik píše:Kdyby jsi vedel kdo dela zvuk tak prosim o info,rad koupim

Zvuk dělá slovenský Artol.
http://artol.sk/zvuky/10--zvuky-pre-dek ... o.html#721

Je to teda Velký Hektor (T458, nově 721), ale snad ten rozdíl ve zvuku T 435 alias 720 není tak velký :?:
U Daleckého se dá objednat nějaký ZIMO zvukáč v mini provedení a zvuk ti do něj nahraje.
Hříbek

Příspěvekod vape777 » úte 13 pro, 2011 8:52 am

Ako písal kolega Hříbek, zvuk bude od Artol z rady 721, dekókder ZIMO MX648P (rozmery 20x11x4mm rozhranie Plux16). Dekóder mám už objednaný.
Zvuk by mal byť podobnej úrovne ako u Roco Okuliarnika s dekóderom ZIMO MX646. V Hektorovi očakávam že to v konečnom dôsledku nebude až také ako v Okuliarnikovi, pretože v mieste reproduktora je kasňa uzatvorená. Okuliarnik má v kasňu v mieste ventilátorov s mriežkou. Reproduktor by som chcel použiť rovnaký (hranatý s rezonančným telesom LS10x15), ak sa mi ho podarí zabudovať.
vape777

Příspěvekod Jacek » úte 13 pro, 2011 6:32 pm

Dnes jsem jednoho hektora vybavil novým dekodérem Lenz Plux12. Oproti doporučovanému Tams je to už jinde, lokomotiva už nezastavuje při sebemenších výpadcích proudu, Tamsu trvalo i sekundu než se vzpamatoval, přitom světla svítila.
Bude ale třeba "poštelovat" CV kvůli světlům. Nezkoušel to někdo?
Jacek

Příspěvekod vape777 » ned 18 pro, 2011 5:25 pm

Niekoľko fotografií ozvučeného Hektora:
http://vape777.rajce.idnes.cz/T435.0108 ... mo_MK648P/
vape777

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)