BR 120 Sergej - novinka od ROCO !!

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod Jarda H. » pát 08 led, 2010 6:11 pm

Zřejmě Luboš myslel klasickou modelářskou prodejnu Kocourek, odkaz zde :
http://modely-kocourek.cz/index.php?nid ... &epc=41115

Vláčky jsou tam jen jako přívažek k ostatní modelařině - mám dojem, že dříve sídlil v Chomutově, kousek od náměstí. Nejsem si ale jistý.

A Luboš (je to cestovatel :lol: ) asi sergeje viděl na vlastní oči, e-shop ho uvádí za 0,- Kč ( :lol: ) při nulové skladové zásobě.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod myrha » pon 11 led, 2010 12:22 pm

Ahoj, chtěl bych reagovat na jeden z příspěvků z předešlé diskuze co se týče svícení čelních a zadních světel naráz u "analog" modelů s pulsním regulátorem. V tom příspěvku bylo napsáno, že se to nedá považovat za závadu. Vzhledem, že se pulsní regulací zabývám tak můj názor je ten, že tento efekt na závadu je. Spočívá totiž v nedokonalé konstrukci pulsního regulátoru. Kdo by měl s tímto problém, rád poradím s odstraněním problému :) Pro toho komu to stačí uvedu, že v takovém zapojení totiž chybí nulová dioda :)

Jinak poznámka mimo: díky za podněty v této diskuzi o problémech sergejů. Mám novou němku 555.1 od Tilliga a šíleným způsobem při jízdě cuká. Diskuze mi aspoň dala naději na odstranění problémů, večer se do ní budu muset kouknout..
myrha

Příspěvekod radekkrupka » pon 11 led, 2010 12:58 pm

myrha píše:Ahoj, chtěl bych reagovat na jeden z příspěvků z předešlé diskuze co se týče svícení čelních a zadních světel naráz u "analog" modelů s pulsním regulátorem. V tom příspěvku bylo napsáno, že se to nedá považovat za závadu. Vzhledem, že se pulsní regulací zabývám tak můj názor je ten, že tento efekt na závadu je. Spočívá totiž v nedokonalé konstrukci pulsního regulátoru. Kdo by měl s tímto problém, rád poradím s odstraněním problému :) Pro toho komu to stačí uvedu, že v takovém zapojení totiž chybí nulová dioda :)

Jinak poznámka mimo: díky za podněty v této diskuzi o problémech sergejů. Mám novou němku 555.1 od Tilliga a šíleným způsobem při jízdě cuká. Diskuze mi aspoň dala naději na odstranění problémů, večer se do ní budu muset kouknout..

I když tomu nerozumím, něco na tom asi bude. Můj model na pulzním regulátoru svítí správně.

PS Mohl bys do vlákna s 555.1 popsat své problémy?
radekkrupka

Příspěvekod myrha » pon 11 led, 2010 1:01 pm

PS Mohl bys do vlákna s 555.1 popsat své problémy?

Ju jasně, jdu tam..
myrha

Příspěvekod Mirek Moc » úte 23 úno, 2010 6:53 pm

Informace od prodejce: Ve výrobě je Sergej ČSD ve stejném provedení jako na podzim , ale s jiným číslem. Plánované provedení s tlumičem na střeše a úzkými žlutými pruhy na čelech se přesouvá na podzim 2010.
Naposledy upravil Mirek Moc dne úte 23 úno, 2010 8:16 pm, celkově upraveno 1
Mirek Moc

Příspěvekod Jarda H. » úte 23 úno, 2010 7:54 pm

Mirku, mám to chápat tak, že jeden sergej ČSD vyběhne během pár týdnů a další sergej ČSD (se žlutým prohem) koncem roku 2010 :?:
Jarda H.

Příspěvekod Mirek Moc » úte 23 úno, 2010 8:16 pm

Pro Jardu H. - Ano pochopil jsi to zcela správně. Na konec se dočkáme celkem 3 různých provedení .
Mirek Moc

Příspěvekod TTmili » stř 24 úno, 2010 8:20 pm

Tak to je supr. Jen na Mirka, do těch 3 variant je započítaná i ta "dodatková" série teď na jaře nebo se po tom žlutým proužku můžeme těšit eště na něco? :wink:
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod PaMi » čtv 25 úno, 2010 12:08 am

Takže to chcete říct, že mě letos Roco stáhne o 20 tisíc korun? Hoši vědí jak na to. Možná by se mohl přiučit i Tillig. Jak by mohl s minimálními náklady udělat Hektora v zelené barvě a donutit nás koupit stejný model koupit několikrát!!!
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod Jarda H. » čtv 25 úno, 2010 8:54 am

PaMi píše: ..... Možná by se mohl přiučit i Tillig. Jak by mohl s minimálními náklady udělat Hektora v zelené barvě a donutit nás koupit stejný model koupit několikrát!!!

Toho se u Tilligu (aspoň v nejbližších měsících a letech) myslím nedočkáme.
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » čtv 25 úno, 2010 9:45 am

Jarda H. píše:
PaMi píše: ..... Možná by se mohl přiučit i Tillig. Jak by mohl s minimálními náklady udělat Hektora v zelené barvě a donutit nás koupit stejný model koupit několikrát!!!

Toho se u Tilligu (aspoň v nejbližších měsících a letech) myslím nedočkáme.

Proč? Vždyť právě Tillig je ve vytváření různých barevných mutací jednoho výlisku docela přeborník :) Viz BR 56, BR 86, BR50, ... "Y"ky. Ač je to počítačům nýtů někdy proti srsti...

Já myslím, že jiné barevné mutace se časem dočkáme 8)
radekkrupka

Příspěvekod A2C » úte 02 bře, 2010 2:02 pm

No páni!
prečítal som dnes celú diskusiu. Sergej sa mi veľmi pozdáva, i keď sú tam isté problémy. Nevadí začínam šetriť.
k tomu že páni z Roco to tu sledujú môžem povedať len jedno.
Milí zástupcovia Roco, ďakujeme, ale chceme vidieť u nás na koľajisku aj iné naše modely, nemusia byť hneď. pravdaže kto by mal naraz toľko peňazí? :lol:
Ale určite sa trafíte ak pre nás TT-čkarov vyrobíte tie modely v dokonalom fabrickom prevedení ako máte štandardom pri vašich ostatných modeloch
"Brejlovce" T478.3
Osobne som za toto modré prevedenie (iné mi na Brejlovca nepasuje a náter Blonsky už vôbec :lol: )
"Bardotku" T478.1
"Pomaranč" T678.0
"Čmeliaka" T669
"Laminátku" S499
Prirodzene ideálne by bolo najprv uspokojiť oba tábory označením ČSD a neskôr robiť mutácie.
Snáď Vám to uľahčí výber pri nových modeloch a súčansne nám to pohľadká srdce a vyžmýka peňaženku :lol:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Jarda H. » pát 05 bře, 2010 5:02 pm

Mirek Moc píše:Informace od prodejce: Ve výrobě je Sergej ČSD ve stejném provedení jako na podzim , ale s jiným číslem. Plánované provedení s tlumičem na střeše a úzkými žlutými pruhy na čelech se přesouvá na podzim 2010.

Momentálně má Roco v nabídce na březen sergeje DR (V200) a dokonce 2 sergeje ruských železnic (RŽD). Tak snad se verze ČSD objeví v dubnu ?!
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » pát 12 bře, 2010 7:27 am

Jarda H. píše:Momentálně má Roco v nabídce na březen sergeje DR (V200) a dokonce 2 sergeje ruských železnic (RŽD). Tak snad se verze ČSD objeví v dubnu ?!

Cena ruské verze je o 10 eur vyšší než Sergejové z podzimu...
radekkrupka

Příspěvekod TTmili » úte 16 bře, 2010 5:27 pm

Co jsem se díval tak dokonce i p.Tesař má naskladněné 4 kousky (i když bůhví kde je vzal, všichní víme jak to u něj chodí).
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)