DISKUZE - Novinky TT 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DISKUZE - Novinky TT 2014

Příspěvekod Adam96 » úte 30 zář, 2014 8:07 am

S tím souhlasím, kolejivo tillig má u mě jedno využití - pouze do SN. Vzhled tilligu a filigranu je 100 a 1 a jízdní vlastnosti taky. Na viditělnou část mám filigrán. Jejich ceny celkově nejsou nejnižší, ale tak nějak s nimi souhlasím. Stavebnice výměny na plastovém podloží stojí co mnohá hotová výhybka v H0 a ikdyž si ji musím postavit, tak provedením je často jinde jak H0 kolejivo. Ale cenovka za tuto výměnu je už moc. Pokud někdo bude stavět Uhřice na modul, tak by ji využil, ale počítám za předpokladu že mu ji budeš muset koupit. :D Jak jsem psal, ja si ji složím ze dvou EW 706.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod j p » úte 30 zář, 2014 8:39 am

Lubomír píše:Jasně Adame, nikdo ti nic nenutí, nicméně pořád se tu hledá každý milimetr na perfektním modelu lokomotivy, tak buďme objektivní i pro svršek.

Poměr třícestná tillig / třícestná ttfilligrán je úplně stejný, jako tento poměr:
http://www.zelpage.cz/clanky/jak-jsem-se-seznamil-a-zil-s-modelovou-zeleznici?url=jak-jsem-se-seznamil-a-zil-s-modelovou-zeleznici&lang=sk (sergej BTTB) / http://ttmodelar.eu/index.php?route=product/product&path=59_66&product_id=1000 (sergej roco)

Ručně sestavená výhybka (stavebnice nevím proč nedělají) na dřevě z vypalované tenké překližky je docela drahá. Nemyslím si ovšem, že cena neodpovídá kvalitě. Mám-li na výběr nová mašinka - tato výhybka, zvolím tuto výhybku, bohužel ji nikde zatím nepotřebuji.

Jaktoze stavebnice nedelaji? Opak je pravdou. Ale sestavovat vyhybky TT filigran je takova mravenci prace. Pri vetsim poctu vyhybek doporucuji priplatit si na vyhybky sestavene. Kolejivo Tillig je o necem uplne jinem: nespravna geometrie vyhybek a H0 kolejnice. Kazdy ma trochu jine naroky na modelovou presnost a pro vetsinu zakazniku to (zatim) staci, zejmena pokud je jedinym kriteriem cena. Naroky na modelovou vernost se ale postupne zvysuji - to neplati jen pro vozidla. Pokud to ma pekne vypadat a zaroven ma byt cena trosku prijatelnejsi, tak TT filigran dela i kolejivo s plastovymi prazci. Dalsi moznost je Art&Detail, ale cena bude pravdepodobne podobna jako u TT filigran.
Mozna je reseni nekde na polovicni ceste, tedy trochu prijatelnejsi profil koleji, trochu lepsi geometrie nez Tillig a pri tom nizsi cena nez Filigran.
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod Adam96 » úte 30 zář, 2014 8:54 am

Ano, právě kolejivo filigran s plastovým podložím mám. Oproti dřevu rozdíl minimální a cenově ujde. Jinak se sestavením celkem nesouhlasím. Výhybka filigran jde sestavit krásně a rychle a výsledku mám výměnu po které jezdí vozy bez jakéhokoliv skákání a třepání se. Oproti tomu u tilliga člověk musí všelijak ohýbat a ladit kde co a stejně to není nic moc.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod TTmili » úte 30 zář, 2014 9:16 am

Trainmaniak píše:Podle nadpisu bych to viděl všechno jen pro Spiele Max. Píší tam Exkluzivní modely pouze pro Spiele Max.

No nevím, u těch Ludmil je to jasné, ale myslíš že by Piko dělalo komplet nové vozy jen jako exklusivku pro Spiele-Max? Osobně doufám že ne, že pouze první uvedení těch vozů bude jako exklusivka na objednávku, a dál budou ty vozy (i třeba v jiném provedení) sekat jak Baťa cvičky. Jinak abych se začal bát, že se chování které poslední dobou předvádí MTB (s vozy Zaz) přesouvá i k jiným výrobcům.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Trainmaniak » úte 30 zář, 2014 9:33 am

Jen jsem usuzoval z toho, co čtu, ale jinak souhlasím s Tebou.
Trainmaniak

Příspěvekod j p » stř 01 říj, 2014 8:37 am

Adam Buchal píše:Ano, právě kolejivo filigran s plastovým podložím mám. Oproti dřevu rozdíl minimální a cenově ujde. Jinak se sestavením celkem nesouhlasím. Výhybka filigran jde sestavit krásně a rychle a výsledku mám výměnu po které jezdí vozy bez jakéhokoliv skákání a třepání se. Oproti tomu u tilliga člověk musí všelijak ohýbat a ladit kde co a stejně to není nic moc.

Ja jsem ale porovnaval Filigran sestaveny vs. Filigran stavebnice. Kdyz houpim hotovou vyhybku Filigran, tak mam taky vymenu po ktere jezdi vozy bez skakani a trepani se.
Loni v prosinci jsem koupil Filigran start set, kdyz na nej byla sleva. Jedna vyhybka byla sestavena, dve jako stavebnice. K tomu flexi koleje nesestavene. Vsechno s drevenym podlozim. Je to sice pekne, ale sestavovat to v pripade sirsiho vyuziti na kolejisti, to neni pro me. Casove narocna je montaz upevnovadel a nejvetsi problem jsem mel se zasunutim koleji. Mate na to nejaky trik? Radsi ten cas venuji vyrobe vozu nebo lokomotiv a kolejivo Filigran koupim hotove.
j p

Příspěvekod milan ferdián » stř 01 říj, 2014 8:59 am

j p píše:
Adam Buchal píše:Ano, právě kolejivo filigran s plastovým podložím mám. Oproti dřevu rozdíl minimální a cenově ujde. Jinak se sestavením celkem nesouhlasím. Výhybka filigran jde sestavit krásně a rychle a výsledku mám výměnu po které jezdí vozy bez jakéhokoliv skákání a třepání se. Oproti tomu u tilliga člověk musí všelijak ohýbat a ladit kde co a stejně to není nic moc.

Ja jsem ale porovnaval Filigran sestaveny vs. Filigran stavebnice. Kdyz houpim hotovou vyhybku Filigran, tak mam taky vymenu po ktere jezdi vozy bez skakani a trepani se.
Loni v prosinci jsem koupil Filigran start set, kdyz na nej byla sleva. Jedna vyhybka byla sestavena, dve jako stavebnice. K tomu flexi koleje nesestavene. Vsechno s drevenym podlozim. Je to sice pekne, ale sestavovat to v pripade sirsiho vyuziti na kolejisti, to neni pro me. Casove narocna je montaz upevnovadel a nejvetsi problem jsem mel se zasunutim koleji. Mate na to nejaky trik? Radsi ten cas venuji vyrobe vozu nebo lokomotiv a kolejivo Filigran koupim hotove.

Zabrousit u dolní paty kolejnice hrany pod úhlem 45°.Nasouvání ti pak půjde snáž.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod j p » stř 01 říj, 2014 9:42 am

Kolejnice byly s uhlem 45 stupnu a tloustka paty kolejnice byla taky zbrousena. Problem nebyl v tom trefit se do upevnovadel, problemem byl mechanicky odpor upevnovadel. Je to udelane s presahem, aby to dobre drzelo a upevnovadla jsou pruzna. Jenomze kdyz je jich hodne, tak kladou tak velky odpor, ze kolejnice dal zasouvat nejde (bez pouziti specialnich montaznich pripravku, ktere k tomu ucelu u Filigranu mozna maji). Pomohlo by rozdelit pruty na polovicni delku. Ja si myslim, ze cim mene spoju, tim lepe pro provozni spolehlivost.
Obraceny postup montaze by problem s odporem ostranil: nejdrive navleknout upevnovadla na kolejnici a az potom je vtlacit do der v prazcich. Jenomze k tomu je nutne je mit ve spravne pozici...
j p

Příspěvekod Colonel32 » sob 18 říj, 2014 9:13 am

Netuší někdo, od kdy (případně zda vůbec) začalo KPEV natírat střechy vozů na šedo? Jestli tenhle set http://www.tillig.com/Produkte/produktinfo-01682.html čistě náhodou není úplně mimo realitu? Nemluvě o tom, že se to příliš nehodí ke čtyřosákům KPEV, které mají střechu ještě bílou...
Colonel32

Re: Novinky TT 2014

Příspěvekod TT363 » stř 22 říj, 2014 1:59 am

.... http://www.mtb-model.com/pages/product. ... meritko=TT

To by uz mohli urobit Juliu 754.072
TT363

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » stř 22 říj, 2014 8:37 am

bych uvítal čsd se žlutým pruhem širokým ...
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod VojtikJ » pát 05 pro, 2014 6:49 pm

ttmodelar píše:Konečně se dočkáme Eas SDV
http://www.mojett.cz/30079

to vypadá dobře :) uvažuju o menší soupravě. Ale dle ceny hotových mě to odrazuje, ale tohle dva za cenu jednoho :) to bych překousl i to že bych si to musel sestavit :D
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 06 pro, 2014 9:21 am

Donatelli píše:[Novinky od firmy Hädl

DSC05815.JPG

DSC05818.JPG

už je to v prodeji?
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Donatelli » sob 06 pro, 2014 6:42 pm

Ano! Přivezl jsem si je z Lipska. Jsou dvě různá čísla žlutých MINOL, a pak dva sety po třech vozech s různými čísly. Jeden set je s šedými vozy a jeden je s černými vozy.
Donatelli

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 06 pro, 2014 7:36 pm

Donatelli píše:Ano! Přivezl jsem si je z Lipska. Jsou dvě různá čísla žlutých MINOL, a pak dva sety po třech vozech s různými čísly. Jeden set je s šedými vozy a jeden je s černými vozy.

a můžu poprosit o linky kde koupit nebo i ty čísla katalogová ? díky moc
Tkadlec Jaroslav

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)