Novinky v TT na rok 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Novinky v TT na rok 2012

Příspěvekod Jarda H. » pát 24 srp, 2012 12:50 pm

Tkadlec Jaroslav píše:dobrá pálka za ten set dvou Px s BVP ČSD no nic nenaděláme koupit se to musí ....

Musí, nemusí ?! Myslím, že nemusí .... navíc momentálně třeba shop v Sebnitz má cenu sníženou o 10 Eu na 84,90, což je i tak na můj vkus docela dost.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod lisacik » pát 24 srp, 2012 1:47 pm

Tkadlec Jaroslav píše:dobrá pálka za ten set dvou Px s BVP ČSD no nic nenaděláme koupit se to musí ,nebudou to prodávat bez nákladu? :wink:

Otazka znie: Bol u ČSD taky typ Px voznov? Je ten isty vozen, ako od Roca? Viem, ze ked vyslo Roco s ich setom 2 Px s T54 bol na K-reporte uverejneny obrazok vozna, ktory zodpovedal tomu od Roca.
A co dodat k cene: Je doooost vysoka. Dovolim si spravit porovnanie s 3 setom Px T54 od Roca za 89 € (oficialna cena) a tilligov 2 set s BVP za 94,90 € (oficialna cena).
Bolo by zaujimane porovnanie v com su tie vozne ine (samozrejme, ze neprovnavam T54 a BVP).
Lisko
lisacik

Příspěvekod Jacek » pát 24 srp, 2012 1:54 pm

Tkadlec Jaroslav píše:dobrá pálka za ten set dvou Px s BVP ČSD no nic nenaděláme koupit se to musí ....

Tady je vidět, že některým stačí nalepit na echt německý model logo ČD a už to musí mít za každou cenu. Hádám, že by se prodalo i ICE v barvách našeho pendolína :D
Když si za ty peníze koupím od Hekttora stavebnice ryze českých Px a od p. Pavlase stavebnice těch BVP, tak mám set čtyřvozový a modelový...
Jacek

Příspěvekod TTmili » pát 24 srp, 2012 3:28 pm

Tak teda s podzimníma novinkama se Tillig ale ani trochu nevytáhl. Kor s těma Px, stejně bych si je nekoupil, narozdíl od těch Pao* od Roca tyhle u nás snad ani nejezdili, a cena je naprosto přemrštěná. Dát za vůz s tančíkem skoro 1200, to se mi nevyplatí ani náhodou, Px má v nabídce Hekttor za nějakých 300Kč, brzo bude i u Malé Železnice, a BVP ať od Pavlase nebo SDV jsou kolem 150Kč. Čili jak už Jacek psal tak za tu cenu budu mít celkem 4 vozy, a všechny navíc ložené 2x BVP jak jezdí.

* Pao od Roca snad byli kořistní ale už v době kdy byly T-55 novými tanky a vozily se na vozech, tak tyto vozy jezdily (údajně) už pouze na pomocných a pracovních vlacích (např. EŽ je má dodnes).
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 24 srp, 2012 3:30 pm

Jacek píše:

Tady je vidět, že některým stačí nalepit na echt německý model logo ČD a už to musí mít za každou cenu. Hádám, že by se prodalo i ICE v barvách našeho pendolína :D
Když si za ty peníze koupím od Hekttora stavebnice ryze českých Px a od p. Pavlase stavebnice těch BVP, tak mám set čtyřvozový a modelový...

to máš pravdu no ještě mě zarazilo to ,že cena star setu s rosničkou je v uvozovkách o trochu dražší jak tyto vozy a v krabici je toho víc . :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Scoot » pon 27 srp, 2012 2:29 pm

Scoot

Příspěvekod olik » pon 27 srp, 2012 5:37 pm

Scoot píše:Něco málo od TT klubu Tillig.
http://www.modellbahnshop-sebnitz.eu/mo ... 3-2012.pdf

Hezke to je .....
Po 35 letech konecne rosnicka ktera byla muj prvni model ,a kterou mam dodnes jako retro model.
Ale po prekladu jsem se docetl ze model nebude vyroben presne podle podkladu,coz znamena ze ta barva bude podle toho co maji na sklade......Coz je hodne spatne,vyrobce se tim sychruje proti reklamacim a nasich pripominek.....Tak ale nechapu proc delaji modely ktere neodpovidaji predloze......V nemecku by nikdo neprekousl treba na V 180 misto slonove kosti treba zlutou.....A nam cechum to naperou a budte zticha.....Proc je tam tedy ten David Strupp????? mel by se zastat a rict svuj nazor a tlumocit pripominky nas modelaru......
Vzdyt posledni dobou je to samej ausus z ciny?6 ose plosinaky ktere se kymaceji jako kachny,Pak si koupim set s tanky,klanice tam nejsou ikdyz navod pise jak je pouzit,BVP musite usadit jen do prostred protoze na kraj uz to nepasuje,diry totiz nikdo nenameril aby byly soumerne,no ale co je super,mame tu zdrazeni a tak ten set s BVP ckama uz je bez vozu pro posadku,ale skoro stejne drahe jako s nim.....Neni na case to bojkotovat,kam to pujde dal ???? ja kdyz v hospode prodam mene piv,tak to pivo zdrazim???? tak to je muj hrob......
olik

Příspěvekod rawen » pon 27 srp, 2012 5:51 pm

olik píše:... ja kdyz v hospode prodam mene piv,tak to pivo zdrazim???? tak to je muj hrob......

Omyl - tohle je citace od jistého pana Kalouska (benzín, nafta) a Nečase (obecně).

Radek
rawen

Příspěvekod olik » pon 27 srp, 2012 6:13 pm

rawen píše:
olik píše:... ja kdyz v hospode prodam mene piv,tak to pivo zdrazim???? tak to je muj hrob......

Omyl - tohle je citace od jistého pana Kalouska (benzín, nafta) a Nečase (obecně).

Radek

Nevim kdo z Tehle chudaku ma hospodu,ale me to zivy.......a ja zivym tohle hobby...
olik

Příspěvekod Donatelli » úte 28 srp, 2012 1:59 pm

Prosím Oliku, nemohl bys začít psát česky? Já Tvoje příspvěky čtu tak 3x než nějak přelouskám co jsi nám chtěl zdělit. Chápu že asi nemáš ČJ klávesnici, ale někdy jsem fakt mimo.
Ale zpět k tématu. Stěžuješ si na Davida Struppa. A co třeba se ho přímo zeptat jak a proč. Když to uděláš, možná se dozvíš jestli a jak měl možnost ovlivnit výrobu a " přesnost " modelu. Je to stejný jako s Hektorama " Agrarnik " Barva RAL neexistuje, firma ji nenamíchá ( třeba kvůli možné pozdější serii ) a tak se vybírá. A ze dvou zel ( to druhé byla barva jako je na Y, pokud je mi známo ) se vybere ta světlá. A i když se lze dočíst proč a jak, stejně se najde fůra lidí, kterým se to nelíbí. Radím příště nekupovat a bude klid. To že jsou modely drahé o tom žádná, ale je to věc výrobce. Pokud si myslí že za tyhle ceny prodá je to jeho boj.
Donatelli

Příspěvekod j p » úte 28 srp, 2012 4:13 pm

olik píše:
Scoot píše:Něco málo od TT klubu Tillig.
http://www.modellbahnshop-sebnitz.eu/mo ... 3-2012.pdf

Hezke to je .....
Po 35 letech konecne rosnicka ktera byla muj prvni model ,a kterou mam dodnes jako retro model.
Ale po prekladu jsem se docetl ze model nebude vyroben presne podle podkladu,coz znamena ze ta barva bude podle toho co maji na sklade......Coz je hodne spatne,vyrobce se tim sychruje proti reklamacim a nasich pripominek.....Tak ale nechapu proc delaji modely ktere neodpovidaji predloze......V nemecku by nikdo neprekousl treba na V 180 misto slonove kosti treba zlutou.....A nam cechum to naperou a budte zticha.....Proc je tam tedy ten David Strupp????? mel by se zastat a rict svuj nazor a tlumocit pripominky nas modelaru......
Vzdyt posledni dobou je to samej ausus z ciny?6 ose plosinaky ktere se kymaceji jako kachny,Pak si koupim set s tanky,klanice tam nejsou ikdyz navod pise jak je pouzit,BVP musite usadit jen do prostred protoze na kraj uz to nepasuje,diry totiz nikdo nenameril aby byly soumerne,no ale co je super,mame tu zdrazeni a tak ten set s BVP ckama uz je bez vozu pro posadku,ale skoro stejne drahe jako s nim.....Neni na case to bojkotovat,kam to pujde dal ???? ja kdyz v hospode prodam mene piv,tak to pivo zdrazim???? tak to je muj hrob......

Ja teda nevim, kdo to prekladal. Ja jsem tam nic takoveho nenasel.
Je tam napsano jen ze rosnicka v modrem zbarveni a popisem CSD neodpovida zadne predloze, ale ze modra barva se pouzivala u exportni verze.
Delaji to prave kvuli tomu, ze to je retro - tzn. opakuji stejnou nepresnost jako Zeuke.
Modelu, ktere neodpovidaji predloze delaji celou radu a maji v tomto smeru dlouhou tradici. Vymyslene modely delali Zeuke i BTTB a Tillig v tom pokracuje. Staci se podivat na celou sbirku ruznych vymyslenych pivnich vozu, vanocni retro verze modernich modelu s historickymi natery DR atd. Kupodivu je o ne zajem. Jak se rika proti gustu zadny disputat.
Navic tohle je Klub. To neni bezna vyroba. S tim pravdepodobne nema David Strupp nic spolecneho. Co si Klub objedna a zaplati, to pro ne Tillig vyrobi.
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod olik » úte 28 srp, 2012 4:28 pm

Donatelli píše:Prosím Oliku, nemohl bys začít psát česky? Já Tvoje příspvěky čtu tak 3x než nějak přelouskám co jsi nám chtěl zdělit. Chápu že asi nemáš ČJ klávesnici, ale někdy jsem fakt mimo.
Ale zpět k tématu. Stěžuješ si na Davida Struppa. A co třeba se ho přímo zeptat jak a proč. Když to uděláš, možná se dozvíš jestli a jak měl možnost ovlivnit výrobu a " přesnost " modelu. Je to stejný jako s Hektorama " Agrarnik " Barva RAL neexistuje, firma ji nenamíchá ( třeba kvůli možné pozdější serii ) a tak se vybírá. A ze dvou zel ( to druhé byla barva jako je na Y, pokud je mi známo ) se vybere ta světlá. A i když se lze dočíst proč a jak, stejně se najde fůra lidí, kterým se to nelíbí. Radím příště nekupovat a bude klid. To že jsou modely drahé o tom žádná, ale je to věc výrobce. Pokud si myslí že za tyhle ceny prodá je to jeho boj.

Nevim ale čist asi neumíš Ty ,nikde jsem nenapsal že David je špatnej a už vubec jsem si nestěžoval na Agrarnika,sam jsem se ho zeptal jak to bylo a on mi to vysvětlil,a ja to pochopil.
A k te Rosničce ,je tam napsano že model nebude odpovídat 1:1 k predloze což vzhledem k mustru znamena že ta modrá asi nebude stejna jako byla na mašině když šla na export do Indie......
olik

Příspěvekod Radek Strnad » úte 28 srp, 2012 5:48 pm

Prostě asi(pokud někdo nezaintervenuje u Tilliga)zase další zmetek. Když už za to budou chtít tolik peněz,mělo by to KONEČNĚ UŽ!!!!!mít osvětlení a pohon všech náprav neboť chca-nechca máme rok 2012 a u menších měřítek je toto dávno samozřejmost.Barva je proti skutečnosti,že v digit.provozu je to bez zásadních úprav nepoužitelný krám,druhořadá(ikdyž veledůležitá).To by měl soudruhům od Tilliga p.Strupp už konečně nějak vysvětlit.Jediná polehčující okolnost je,že je to pro Tillig Club,takže retro do sbírky,asi jen na koukání.Sám jsem se s uvedením do normál.provozu u tohoto výdobytku techniky navztekal,až běda.Dokonce jsem i obětoval ve výprodeji zakoupený rám a zkoušel jsem do něj napasovat hřídelky s ozubením.Použil jsem orig.rosničková dvojkolí(stejná jako V100,T435),odřezal kola a zkoušel je umístit šikovně do rámu tak,aby poháněla středovou nápravu,prostřednictvím jedné z krajních.Bohužel,abych dodržel rozteče a byl schopen je přesně zabudovat,stále to vychází na dvě mezi a tedy smůla(sudý počet a je vymalováno).Co na to kolega vvitty?????Co takhle vyrobit leptanou převodovou skříň,do které by se vložily hřídelky z ořezaných náprav nebo nové a celé se to vložilo do rámu a zaaretovalo.Rosnička by získala úplně jiné trakční vlastnosti a spousta modelářů by měla aspoń nějaký důvod k radosti,když největší výrobce na nás dlabe.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod olik » úte 28 srp, 2012 6:31 pm

A o tomhle byl muj přispevek,přisel chytrak Donatelli a zase mi napsal jakej jsem vlastně člověk :x :oops:
V TT clubu jsem od jeho založeni,a od sameho začatku nam vždy byl dán model který odpovídal sve předloze,jen juniorské modely byly tak trochu fikce,pak nekdo udelal par modelu s logem TT clubu ale jen pro Ty kteří si ho obědnaj,nikomu dalšimu to nenuti .....
A jestliže jsem obchodni zastupce firmy tak to hlavni co je ,je nazor zákazníka,a jak známo zákazník je ten co platí :roll: :roll:
Naposledy upravil olik dne úte 28 srp, 2012 6:31 pm, celkově upraveno 1
olik

Příspěvekod TTmili » úte 28 srp, 2012 6:31 pm

U rosničky by nebylo dobrý aby byla prostřední náprava tuhá. I když by byla hnaná, moc by to nepomohlo, je potřeba aby se hýbala. Asi nejjednodušší by bylo udělat jí hnanou přes řemínky, ale neumím si představit jak by to mělo fungovat.
Kdysy, když Tillig oznámil záměr předělat rosničku, hned sem u Davida loboval za to, aby když už ten rám překopávají, tak aby jej udělali alespoň z kovu, ze strany Tilliga se to setkalo s nezájmem, hold se musíme smířit s tím že nejen tahle mašinka, ale i my jsme jim jižně od zad.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)