Kuehn-modell 372 ČD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Kuehn-modell 372 ČD

Příspěvekod DS Model » stř 21 zář, 2011 3:42 pm

Tomas_C. píše:Hoši ale bastard Čsd?????? vždyt se to tu už jednou řešilo....od kdy ty mašiny jezdí a kdy byl rozpad drah, pak Vám vyjde jak dlouho asi ČSD byly???

Já se na ně moc těším na ty objednané...

..asi tak dva roky.??.:-) a pokud vím, tak u bratrů na Slovensku nejezdily..:-(

ds
DS Model

Příspěvekod Tomas_C. » stř 21 zář, 2011 4:44 pm

DS Model píše:
Tomas_C. píše:Hoši ale bastard Čsd?????? vždyt se to tu už jednou řešilo....od kdy ty mašiny jezdí a kdy byl rozpad drah, pak Vám vyjde jak dlouho asi ČSD byly???

ds

jo u bratrů na slovensku ...."bastardi".....já už raději nebudu přispívat nebo mě vomejou...
...asi nějaká mýlka pane DS...bůh Vám žehnej za brejlovce ....
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod DS Model » stř 21 zář, 2011 4:51 pm

asi si sedím na vedení...kde je chybka??:-)

ds
DS Model

Příspěvekod j p » stř 21 zář, 2011 5:18 pm

DS Model píše:

ds

No prave! (Presneji: modry bastard 372 001-8 cca 2 nebo 3 roky (s hvezdickou) od roku 1987, potom snad dostal stejny vinovy nater jako seriove masiny, uz bez hvezdicky. Ve vinovem nateru jezdili bastardi CSD do roku 1993.
Proto je realna sance ze si je ve verzi CSD koupi vsichni ti, kteri delaji CSD (jako treba ja) a take mozna nekteri kolegove v Nemecku, kteri delaji DR. To, ze se na Slovensku nevyskytovaly to vubec nevadi - pokud nejde o model konkretni stanice. Me taky vubec nevadi, ze mam nektere vozy z depa Bratislava nebo Kosice. Ba prave naopak.
Dokonce oba natery bastardu CSD maji sanci na uspech.
No a kdyz se vec nepodari a bastard CSD nakonec nebude, tak budu muset koupit bastarda CD, umyt z nej loga a dodelat tabulky CSD. On by jinak ten bastard ve verzi CD nemel s cim jezdit, jelikoz mam jen jeden jediny vuz CD.

Argument od kdy jezdi a rozpad drah vubec neobstoji - viz BR56 od Tilliga ve verzi CSD 437. Ta jezdila prosim jak dlouho? 2 roky! Presto ji ma cela rada lidi doma i kdyz zbytek jejich vozidel nepatri do let 1945-1947 ani nahodou.
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod DS Model » stř 21 zář, 2011 6:02 pm

j p píše:Argument od kdy jezdi a rozpad drah vubec neobstoji - viz BR56 od Tilliga ve verzi CSD 437. Ta jezdila prosim jak dlouho? 2 roky! Presto ji ma cela rada lidi doma i kdyz zbytek jejich vozidel nepatri do let 1945-1947 ani nahodou.

na tom něco bude. Když jsem pro Tilliga připravoval podklady pro 437, konzultoval jsem s člověkem, který by mohl být "párařský guru", abych tak řekl. A řešili jsem dilema - udělat ji komplet ČSD s rudou hvězdou, což se mnohým líbí a jeden pán, který dělá pro změnu podklady pro H0 cpe rudé hvězdy všude kde se dá..:-) a nebo ji udělat tak, jak pravděpodobně asi jezdila, tedy tak jak je to v modelu. Ta pára se vyprodala komplet. Narozdíl třeba od V60 RTT, která je reálná. Z toho usuzuju, že je to především srdcová záležitost...a přestože Bastard podle toho co jsem četl (fakt přiznávám, že o elektrikách moc ne, bere mně spíš smrad dieselu a vůně páry..:-) ) na Slovensku asi fakt nejezdi (nebo jo..???? Voldo, řekni..), tak věřím, že si ji spousta lidí koupí. A s tím přeznačováním na ČSD bych fakt nepospíchal.. :-)

Ahoj

David
DS Model

Příspěvekod volda » stř 21 zář, 2011 6:34 pm

j p píše:
DS Model píše:

ds

No prave! (Presneji: modry bastard 372 001-8 cca 2 nebo 3 roky (s hvezdickou) od roku 1987, potom snad dostal stejny vinovy nater jako seriove masiny, uz bez hvezdicky. Ve vinovem nateru jezdili bastardi CSD do roku 1993.
Proto je realna sance ze si je ve verzi CSD koupi vsichni ti, kteri delaji CSD (jako treba ja) a take mozna nekteri kolegove v Nemecku, kteri delaji DR. To, ze se na Slovensku nevyskytovaly to vubec nevadi - pokud nejde o model konkretni stanice. Me taky vubec nevadi, ze mam nektere vozy z depa Bratislava nebo Kosice. Ba prave naopak.
Dokonce oba natery bastardu CSD maji sanci na uspech.
.

Tak s tím souhlasím.Byli jsme jeden stát ,jedna dráha a jeden vozový park.Stejnak se Sergejem RD Zvolen :) Je to jedno ale je to ČSD :P

DS Model píše:
j p píše:Argument od kdy jezdi a rozpad drah vubec neobstoji - viz BR56 od Tilliga ve verzi CSD 437. Ta jezdila prosim jak dlouho? 2 roky! Presto ji ma cela rada lidi doma i kdyz zbytek jejich vozidel nepatri do let 1945-1947 ani nahodou.

Z toho usuzuju, že je to především srdcová záležitost...a přestože Bastard podle toho co jsem četl (fakt přiznávám, že o elektrikách moc ne, bere mně spíš smrad dieselu a vůně páry..:-) ) na Slovensku asi fakt nejezdi (nebo jo..???? Voldo, řekni..), tak věřím, že si ji spousta lidí koupí. A s tím přeznačováním na ČSD bych fakt nepospíchal.. :-)

Ahoj

David

Na Slovensko nikdy nejezdil,nebylo ani proč. Do Bratislavy nemohl a do Košic to bylo pokryté Peršingy :)
Ale jestli se dělali nějaké zkušební jízdy to je možné že by se tam objevil ale ne pravidelně (tedka třeba jezdí pravidelně se spěšňáky z Prahy do Lysé nad Labem a Nymburka a viděl jsem německý i v Kolíně)
volda

Příspěvekod Tomas_C. » stř 21 zář, 2011 7:27 pm

DS Model píše:asi si sedím na vedení...kde je chybka??:-)

ds

Davide omlouvám se, nějak jsem reagoval na ..."na slovensku jezdily" místo psaného nejezdily....a to mě zaslepilo oči...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod DS Model » stř 21 zář, 2011 7:36 pm

Tomas_C. píše:
DS Model píše:asi si sedím na vedení...kde je chybka??:-)

ds

Davide omlouvám se, nějak jsem reagoval na ..."na slovensku jezdily" místo psaného nejezdily....a to mě zaslepilo oči...

:lol: já to chápu..s těmi Bastardy je to velmi vypjaté .. :lol:
nic se neděje, je to v poho..

ds
DS Model

Příspěvekod crea79 » stř 21 zář, 2011 8:40 pm

Jestlipak bude i v jiném nátěru? jak ČD či ČD Cargo :wink:
crea79

Příspěvekod olik » stř 21 zář, 2011 9:02 pm

Ahoj Davide,neptal jsi se Kuehna proc jsou ta cisla stejna? pritom v katalogu bylo zobrazena uplne jina masina....Koukal jsem dokonce ze shop elriwa ho uz nema na sklade.Jestli ho treba Kuehn nestahl z prodeje kvuli tomu cislu? Kdyby jsi neco vedel dej prosim vedet,trpim totiz nervozitou jestli koupit tu ci onu a nebo obe :P v pripade stazeni z prodeje a predelani cisla by byl najednou unikat.....predem dik za info Petr
olik

Příspěvekod DS Model » stř 21 zář, 2011 9:42 pm

já se domnívám, že o verzi Cargo nebyl tak velký zájem. Na druhou stranu štoček na číslo není nijak nákladný. Netuším, proč to tak udělal. Že by mašiny stahoval kvůli číslu, to pochybuju. Spíš je rychle vyprodal...

ds
DS Model

Příspěvekod nalini » stř 21 zář, 2011 10:51 pm

olik: Tady bych určitě neváhal :D . První várka BR 180 DR přišla na německý trh v letos v únoru a během několika dnů byla vyprodána. Další přišla až tento týden v pondělí, tedy po 7 měsících, spolu s 372 ČD a ČDC. O nějakém stahování verze ČD Cargo nemůže být ani řeč ... prostě už je někde vyprodaná ...
nalini

Příspěvekod lisacik » čtv 22 zář, 2011 12:50 am

K teme na strane 17 tohto vlakna.
Mrzi ma, ze tu nastal taky šrumec okolo 372 vo verzii CSD. Varianta CSD skutocne na kosicke drahe pravidelne nejazdila, tiez som nenasiel nejaky dokaz - technicky by to vsak bolo mozne. O to tu nebezi. To ci bola na slovenskych kolajach ma netrepi. Ani para 437 na slovensku nebola. a437jazdila u tehdajsich CSD relativne kratko a to este v pohranici. Priznajme si kolko ludi ju ma a zrovna v pohranici nebyva. Obdobna situacia nastala s Kof II. Ta masinka pokial viem zvacsa jezdila len na uzemi CR (dve sa kratko dostali na slovenske kolaje a to T 200.222 (Martin) a T 200.216 (Trnava)) a poznam ludi, ktori ju u nas maju (patrim k nim) lebo je to sucast historie CSD a Bastard vo verzii CSD bol tiez sucast CSD aj ked len kratko (cca 4 roky).
Lisko
lisacik

Příspěvekod busta » čtv 22 zář, 2011 4:55 am

Bolo by náročné upraviť "Bastarda" na "Princeznú" (263). Alebo čo nejazdilo aj v nemecku sa do výroby nezaradí? Písal som Kuehn-ovi no neodpovedal mi. :(
busta

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 22 zář, 2011 5:26 am

olik píše:Ahoj Davide,neptal jsi se Kuehna proc jsou ta cisla stejna? pritom v katalogu bylo zobrazena uplne jina masina....Koukal jsem dokonce ze shop elriwa ho uz nema na sklade.Jestli ho treba Kuehn nestahl z prodeje kvuli tomu cislu? Kdyby jsi neco vedel dej prosim vedet,trpim totiz nervozitou jestli koupit tu ci onu a nebo obe :P v pripade stazeni z prodeje a predelani cisla by byl najednou unikat.....predem dik za info Petr

Vím z první ruky od kolegy, který si Bastarda (konkrétně toho ČDC, co mám na webu :D ) v Elrivě koupil, že přímo tam to šlo na dračku (ono asi všude), takže nikoliv staženo z výroby, ale asi opravdu vyprodáno. Myslím, že pana Kühna to číslo netrápí (ale třeba si v nějaké potencionální další sérii dá práci a udělá jiné) a mě by asi netrápilo taky, ani kdybych si kupoval oba stroje. Kolik vozů stejných čísel nám jezdí po kolejišti? :) A ČSD verze? Hmmm, že bych i já zauvažoval o elektrice? :lol:
Trainmaniak

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)