Novinky v TT na rok 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Novinky v TT na rok 2012

Příspěvekod Jirka1 » sob 21 črc, 2012 7:33 pm

S tou H0 to byl samozřejmě vtip. Ano, v tom setu se to sice prodávalo, ale Volhy se na tom zjevně nevozily.

V článku se uvádí (cituji): "Šířka dráhy pro auta byla přizpůsobeno tehdy dodávaným typům aut - Wartburg, Renault, Simca, Fiat, Moskvič, Warszava." Z tohoto bych tedy předpokládal, že tam Volha prostě nepatří.
A abych odpověděl na dotaz, já na patrech na auta Volhy nevozím a tedy je ani nenakládám. :-)

A co se Škody MB 1000, tak i když naše vozy byly zhotoveny podle dokumentace z NDR, tak měly, jak je výše uvedeno, oproti nim upravenou (rozšířenou ke středu) dráhu pro auta. Z fotek v článku je patrné, že to bylo docela dost. Žel modely vozů jsou podle německého vzoru a mají dráhu podle nich a nerozšířenou, byť mají popisky ČSD nebo ČD... :-(

Ohledně kamionů od Herpy a RoLa od Lorenze - použít tam jdou a vejdou se, zadní náprava tahače by sice asi měla sednout o cca 1 mm níž, ale tomu brání nepatrná hrana na vnitřní bočnici vozů. Pokud by se malinko stlačily pneumatiky dvojmontáží ke středu, pak by to sedlo ale až na dno. Nicméně pokud se použijí originální držáky dodávané k vagonu, pak si to sedne na ně a níž to stejně nejde.
Takže by v tom neměl být problém. Teoreticky, ale... :?:
Myslím, že máš RoLa vozy staršího data, které byly ještě asi vyráběny odléváním. Já mám nové z letošního jara, které jsou už kompletně přepracované a již lisované... A myslím, že mají i tenčí stěny oproti těm starším...
Přílohy
P1090660.JPG
P1090658.JPG
Jirka1

Příspěvekod carodej » sob 21 črc, 2012 7:45 pm

Donatelli píše:Pokud myslíš na přepravní vagon od Tilliga, tak opět můžeš být v klidu. .... ale Škůdka je z tohohle pohledu nevyužitelná...

Nemyslím ten Tilliguv ale tenhle ... http://www.mala-zeleznice.cz/vyrobek/tt ... d_857.html ...
TT (z analogu už digitál... ) a šilhání po N ... +malé automodely ...
carodej

Příspěvekod ladino1 » ned 22 črc, 2012 8:23 am

Tak já jsem na patrák od Tilliga naložil před časem Škody 110 R (chápu že dnešním nárokům na modelovost už nevyhovují) a rozměrově to vyšlo naprosto v pohodě.
ladino1

Příspěvekod Donatelli » ned 22 črc, 2012 8:37 am

Jo tak přesně tenhle typ osobního vozu na nich vozím taky ( a bez problémů ).... Bohužel s modely od Herpy je to nemožné.
Donatelli

Příspěvekod radekkrupka » pon 23 črc, 2012 6:41 am

Z fotky skutečného embéčka vidím, že model má pouze černá kola? Máte někdo už model doma a můžete udělat pár lepších fotek i dalších detailů?
radekkrupka

Příspěvekod BaWiS » čtv 02 srp, 2012 7:57 pm

radekkrupka píše:Z fotky skutečného embéčka vidím, že model má pouze černá kola? Máte někdo už model doma a můžete udělat pár lepších fotek i dalších detailů?

Ne, gumy jsou černé, ale kola mají ty stříbrné disky jak obrácené talíře, jako mívaly :) ta fotka tam je asik blbě osvětlená či co. Rozměrově jsou přesní na všech 3 rozměrech i na rozvoru. Ale místo bílé bych uvítal tu bledě modrou nebo jaká to byla barva, bo tu jsem s červenou barvou často vídával.
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod peter_vy » sob 04 srp, 2012 11:30 am

"Diesellokomotive T 334.0 der ČSD" Tillig 04635 sa už predáva (http://www.ebay.de/itm/Tillig-Diesellok ... 6rk%3D1%26).
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod Jarda H. » úte 07 srp, 2012 8:02 pm

TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » úte 07 srp, 2012 8:55 pm

Jako čerstvý majitel embéček od Herpy hodnotím tento model jako velice zdařilý. Jediná vada na kráse jsou šmajdavé kolečka (chtělo by se říct "u modelů TT již standart"), ale to u statických modelů aut v pohodě překousnu.

Také jsem dnes mohl vidět modrou T334. Zaujal mě přepracovaný pojezd s kyvnými nápravami, vypadalo to celkem zdařile. Ale to už jistě má i nová verze V36.

Poslední dobou nestíhám vycházející modely ani sledovat, kolik jich je :roll:
radekkrupka

Příspěvekod BaWiS » úte 07 srp, 2012 10:00 pm

radekkrupka píše:Jako čerstvý majitel embéček od Herpy hodnotím tento model jako velice zdařilý. Jediná vada na kráse jsou šmajdavé kolečka (chtělo by se říct "u modelů TT již standart"), ale to u statických modelů aut v pohodě překousnu....

Jojo ty kola jsou škoda, tež mi přijde model hodně dole posazený, díky těm kolům, ale tomu jsem se moc nedivil. Ty skutečná kola byla srandovně vysoko, navíc předek výš než zadek :D
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod nexus » stř 08 srp, 2012 6:01 am

Nejen že jsou kola zapadlá v karoserii. Víc mě vadí utopené přední (i zadní) sklo. Auto pak ztrácí typický vzhled. H0 se povedla líp. Ale jinak dobrý a zaplaťpánbůh za ně.

Obrázek Obrázek
nexus

Příspěvekod BaWiS » stř 08 srp, 2012 3:10 pm

nexus píše:Nejen že jsou kola zapadlá v karoserii. Víc mě vadí utopené přední (i zadní) sklo....
Tak to jsem nějak ignoroval, máš pravdu, ale jde to vidět jen z blízka, ty kola mi vadí víc, ale jinaxem celkově spokojený :) I když bych raději Š110 :D
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Scoot » čtv 23 srp, 2012 9:11 pm

Scoot

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 24 srp, 2012 9:52 am

dobrá pálka za ten set dvou Px s BVP ČSD no nic nenaděláme koupit se to musí ,nebudou to prodávat bez nákladu? :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Radek Strnad » pát 24 srp, 2012 12:03 pm

A to je právě ono,s čím se tak nějak počítá,že koupit se to musí a už se u producentů ani neví,kolik za tu Čínu leckdy se šmajdavými koly chtít.Když jsme se tu na začátku roku dohadovali o dodržování či nedodržování dopor.cen a já tvrdil,že nutit prodejce k jejich striktnímu dodržování křiví trh,byl jsem označen za blázna,snílka a bůhví co ještě.Uplynuly tři čtvrtě roku a kdeže jsou dopor.ceny u brejlovců a jiných a stále dalších jiných.Nikdo je nedodržuje a zatím to stále jde.A to bylo výhrůžek o zastavení dodávek nepohodlným prodejcům.Já už si zvyknul nepanikařit a v klidu si počkat.Kdeže jsou loňské ceny bastardů,brejlovců a jiných....kolik ušetřili ti,co si počkali..... :lol:
KYKLOP68
Radek Strnad

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)