Nový Hektor (výrobce Modellbahnmanufaktur Sebnitz) - názory

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod martin tichý » stř 20 led, 2010 12:03 pm

Hm.., tak už je to tady, napřed vyrvat kastli, pak rozebrat třetinu lokomotivy a nakonec to cuká..., to je prima začátek..,,,Tillig no.
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Jarda H. » stř 20 led, 2010 5:25 pm

panki píše: ..... Musím ale potvrdit že s výrobním nastavením dekodéru lokomotiva při malých rychlostech cuká. ....

A co na to ostatní (ne)šťastní majitelé hektora - jak to jezdí v analogu, jak se vám líbí / nelíbí provedení skříně, co názor na kolizi polohy spřáhla a pluhu, .... apod :?:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

nastaveni dekoderu

Příspěvekod jamik22 » stř 20 led, 2010 10:26 pm

http://www.digitalzentrale.de/download/ ... _BR189.pdf

zde je nastaveni pro BR 189, vyplati se vyzkouset i pro Hektora. Tyto dekodery nemaji funkci RailCo . Na nemeckych webech je mozne najit navod jako preprogramovat a nainstalovat ZIMO 620 aby ovladal svetla stejne jako dekodery s PLUX12.
jamik22

Foto Hektor

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 21 led, 2010 9:13 am

Zdravím vás. Na www.trainmania.info je další várka fotek Hektora. Foceno rovněž za bojových podmínek, nicméně určitou informační hodnotu mají. Posuďte sami, co nám Tillig připravil. Makrofotografie odhalí ledasco. Třeba to nebude taková bomba, na jakou se těšíme. Nicméně objednávka je zaplacena a "pošťák zvoní dvakrát..." Pak budu moudřejší a nafotím i napíšu více.
Trainmaniak

Re: Foto Hektor

Příspěvekod Jarda H. » čtv 21 led, 2010 10:41 am

Trainmaniak píše: ..... Posuďte sami, co nám Tillig připravil. Makrofotografie odhalí ledasco. Třeba to nebude taková bomba, na jakou se těšíme. ......

a) ano, makrofotografie odhaluje drobnosti, které lidské oko při zběžném prohlížení ani neregistuje

b) těšení se na hektora - už třeba jen proto, že je to v provedení krok vpřed oproti starému hektorovi BTTB, i když chybičky nový model má

Ještě dotaz bez snahy o rejpání :wink: apod - na fotkách není dobrý pohled na dveře, vedoucí na levý ochoz, jsou tam nebo je jen naznačena plasticky klika ?! A jinak díky za rychlou fotodokumentaci modelu krátce po uvedení na český trh.
Jarda H.

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 21 led, 2010 10:45 am

Ahoj Jardo. Zatím jsem víc než tyhle fotky neviděl, ale vypadá to, že lem dveří tam není, ale klika ano. Vydrž pár dní, než ho budu mít doma, udělám pak dokumentačku. :) Samozřejmě i já jsem z těch, kteří nějakou tu mušku tolerují, ale moudřejší budu, až ho budu držet v ruce (Hektora). :D Proto zatím nesoudím, jen zprostředkovávám.
Trainmaniak

Příspěvekod BaWiS » sob 23 led, 2010 10:36 am

Zdravím,
poradí mi, prosím, někdo, jak mám vytáhnout kapotu?
Kabina řidiče šla dobře a nádrž dole taky, ale ta kapota motoru mi nejde vůbec vytáhnout. Podle návodu drží jen na dvou zobáčcích, které jsou dole pod nádrží - ty jsou volné, ale kastle pořád drží jak sviňa :? Se bojím, že něco zlomím.

No tak se mi to podařilo, musel jsem silně zatlačit na ty zobáčky zespoda a opravdu silně kapotu vytáhnout. No prostě hnus. :x
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod jamik22 » sob 23 led, 2010 11:54 am

BaWiS píše:Zdravím,
poradí mi, prosím, někdo, jak mám vytáhnout kapotu?
Kabina řidiče šla dobře a nádrž dole taky, ale ta kapota motoru mi nejde vůbec vytáhnout. Podle návodu drží jen na dvou zobáčcích, které jsou dole pod nádrží - ty jsou volné, ale kastle pořád drží jak sviňa :? Se bojím, že něco zlomím.

No tak se mi to podařilo, musel jsem silně zatlačit na ty zobáčky zespoda a opravdu silně kapotu vytáhnout. No prostě hnus. :x

Je potřeba sundat část jenž dělá nádrž mezi podvozky, v seznamu náhr. dilů č.15. Potom jsou západky volně přístupné a vyjmutí je v pohodě. Stačí myslet. :) A dobrá zpráva pro ty co mají staré různě jinak stříknuté skříně /Viamont, apod./, jdou tam použít, pokud bude mít kdo zájem
jamik22

Příspěvekod Eda1975 » sob 23 led, 2010 12:27 pm

Na dnešní modelářské burze v Praze byl k mání Hektor za 3086 Kč a při zakoupení více kusů 3000 za kus. Škoda, že Tillig upustil od verze se žlutám pruhem.
Eda1975

Příspěvekod Radek Strnad » sob 23 led, 2010 3:49 pm

Z dnešní burzy jsem si přivezl 2ks Hektora od Tillig a myslím,že je to zdařilý výrobek.Po sejmutí kasle a odšroubování tištěného spoje lze po vyjmutí analogového malého tišťáku nasadit dekodér PluX12 a jízda je jeden koncert,má to i zajímavý zvuk.Chybka je,že jezdí v opačném gardu než ostatní mašiny.Ty jezdí když je šipka nahoře=jízda popředu-šipka dole=jízda pozadu.Hektoři jezdí opačně.Asi je třeba změnit bit v dekodéru-u Lenze je to 29,doufám,že tady taky.Při ztrátě napětí z kolejí to vypadá,že se rozjíždí od 0,jako dekodéry Lenz.Dekodéry Kuehn jsou na toto lepší,pamatují si rychlost a při ztrátě napětí jen cuknou.Asi to vyřeším výměnou bandážovaných dvojkolí za normální a bude po problému.Už jsem si to vyzkoušel na T444.0(kasle mosaz od DK-Model a pojezd V100Tillig)a jezdí to bez problémů a pokud člověk nemá na kolejišti velehory utáhne to 5 rychlíkáčů v pohodě.hektoři mají dost místa v kabině na dodatečnou zátěž.Já tam dal figurky fíry s pomocníkem.Vešel by se tam i zvukový modul a dá se někde sehnat????? 8)
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod BaWiS » sob 23 led, 2010 7:04 pm

jamik22 píše:Je potřeba sundat část jenž dělá nádrž mezi podvozky, v seznamu náhr. dilů č.15. Potom jsou západky volně přístupné a vyjmutí je v pohodě. Stačí myslet. :)

Jo, tu nádrž jsem měl sundanou (i zabradlí abych ho náhodou nezlomil a moh model i líp držet), problém byl v tom, že ta kastle je strasně těsně narvána na ten motor i to železo, a když jsem na to ještě zboku tlačil prsty (abych ji vytáhl), tak pak ještě víc držela, takže podařilo se mi to jak už jsem popsal tlačením na zobáčky dole a pomalu sem ji vysouval.
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Jarda H. » ned 24 led, 2010 3:52 pm

No, jak sundat kastli se už ví :lol: , co další zkušenosti s novým hektorem :?:
Jarda H.

Příspěvekod Radek Mende » ned 24 led, 2010 4:25 pm

Pánové,kdo máte Hektora s dekodérem pluX 12,můžete mi polopatě vysvětlit jak to funguje?
Jaké světla se samostatně zapínají a jakými tlačítky?
Já ho dnes rozebral a jelikož nemám dekodér s pluX 12 ani 16,
tak jsem to chtěl vyzkoušet laicky.
Odletoval jsem drátky (napájení a motor)kvůli lepší manipulaci,
vyndal propojovací destičku z konektoru pluX 12 a do pozice 9
což podle normy NEM 658 je + pro funkční výstupy přivedl plus pól napájení.
Mínus jsem přivedl na pozici 13 což mají být podle norny zadní světla,
a svítily zadní bílé ,zadní reflektor a osvětlení tabulek.
Na pozici 16(kde má být funkční výstup AUX1) svítily přední bílé,zadní červené ,přední reflektor a osvětlení tabulek.
Na pozici 18 (AUX 2) svítí to samé ,ale obráceně.
Představoval jsem si,že F0 zapnu světla ,F1 reflektory a F2 třeba ty tabulky nebo osvětlení kabiny.
Libor Schmidt mi říkal,že to soudruh Tillig má blbě zapojené,ale že by takhle blbě to se mi nezdá.
Možná,že jsem odletováním vodičů rozpojil nějaký okruh,nebo dělám jinou chybu ?
TT DCC , PC ovládání Model Jop+ FCS,v současné době i N moduly
http://www.radyme.websnadno.cz
Radek Mende

Příspěvekod BaWiS » ned 24 led, 2010 4:40 pm

Jarda H. píše:No, jak sundat kastli se už ví :lol:

:lol: :lol: :lol: hihi

No teď chcu sehnat dekodér od CT ale v ČR to nikdo neprodává :roll: a TAMSa co prodává Tillig tam nechcu.
Anebo tam zkusím ZIMO, nová řada MX630 (je levnější než MX620) se tam krásně vleze, škoda jen, že nedělají i verzi s konektorem pluX12.
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Pája » ned 24 led, 2010 5:23 pm

Nová řada MX630 ?
Nová je MX 632 !!! Porovnejte na videu jakej je přínos : http://www.zimo.at a tam klikněte na : ,,Neuer Decoder MX632"

PS : ta jejich MX 630P má pluX16 - to by nešlo použít? Někde jsem zaslechl,že to jde nějak upravit na pluX12.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)