1) Argumentace, že si stavebnici můžete na krámě prohlédnout neberte absolutně vážně! Krabičky jsou zalepené a na mou prosbu zda je možné je otevřít a vidět co vlastně V TOM VUBEC JE, mi bylo řečeno že to nelze neb je to zalepené z důvodu výstupní kontroly. Čili až si to koupím tak to teprve mohu otevřít. Argument že právě na krámě je jediná možnost vidět co si vlastně kupujete neobstojí...
2) Na můj argument, co když tam něco bude chybět nebo bude poničené jsem dostal odpověd že reklamace prý není problém a že dosud byly všechny vyřízeny ke spokojenosti zákazníků a že to bylo do 10% prodaných stavebnic - takže je z toho zřejmé že bohužel už nějaké proběhly a probíhají...
3) Na dotaz zda ty moje stavebničky jsou již upgradované či nikoliv jsem dostal tuto odpověd "nevíme, neb to nerozbalujeme"...
4) Dotaz na Ledečko výtopnu - stále jí neposlali, v nabídce to sice je, ale nestíhají....
Doma v klidu jsem si stavebničky otevřel a zde jsou další poznatky:
5) Vše je baleno do jednoho velkého pytlíku a není v krabičce nijak chráněno proti pohybu - výsledkem je, že jednak jsou olámané hrany a povrch části natíraných dílů (díl peronu a obezdívky, což je docela problém neb tím ztrácí význam to barvení...) a pak také všechny rámečky s díly jsou prohnuté a pokroucené. Nemyslím si, že pokroucení rámečků je díky barvení, ale hlavně z důvodu naskládání všech rámečků s díly halabala na sebe a absenci vložení nějaké další výstelky bránící lítání dílů po krabičce...
6) krabička obsahuje lepidlo UHU - bohužel bez českého návodu.
7) záchodky hevlín - na krabičce i na webu výrobce jsou zelené, v krabičce k mému překvapení v barvě světlého pseudodřeva - nic moc... Na druhou stranu si je můžu udělat jak sám chci...

7) ve stavebnicích nehledejte okapy - ty si budete muset vyrobit sami nebo si dokoupit od Auhagena či počkat na chystané od Šikulů (bohužel to znamená další peníze navíc)

9) Návody - naprostá KATASTROFA!!!!!!!!!!!

"jako první budeme potřebovat základní desku celé stavby, na kterou přilepíme konstrukci z překližky (pouze 4 zobrazené prvky, horní podélný trám a k němu kolmé rozpěrné trámky usadíme později z důvodu lepšího přístupu do interiéru), která nám bude sloužit nejen jako opěrka pro obvodové stěny ale i jako podklad pro usazení podlyhy v patrech budovy v následujících krocích"...
Tak co, jste z toho moudří?! Já tedy opravdu ne - nevím jestli tu překližku a trámy ve stavebnici vůbec najdu, a nějaký podélný trám? - tak ten žádnej takovej tam fakt nenajdete! A kdo doufá že Filu....ové (pojem šikula ve spojitosti s touto "profesionálně" se tvářící firmou pro mně v tuhle chvíli opravdu zmizel kamsi do nenávratna ...) dali do návodu aspon nějaký seznam nebo foto rámečků s díly aby bylo poznat jestli něco nechybí a jestli ty obrovské díry v rámečkách s díly jsou schválně nebo místo nich možná (?) chybí díly a vy nebudete možná muset tyto díly jaksi "DODO", tak ten doufá upravdu marně...
Takže shrnutí- koupím si ještě Ledečko, a to jen z důvodu že oproti stejnojmenné stevebnici od KB Model obsahuje ten "šikulovský" montážní jámu. Jinak u mě tato firma, řadící se bohužel svým přístupem k návodům, balení a komunikaci "jen" k mnoha dalším garážovým výrobcům, naprosto propadla!!!!!!!!!