Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
Na nádrži mám T478. ? a místo čísla nějáká rýha ... Já jsem ještě můj odlitek nijak nebrousil a na té fotce mi taky příjde nepropracovaný ... ve skutečnosti je to lepší.Já použiju právě ten odlitý rám od P. Bártka a do něho příjdou díly z V100.Mřížky taky použiju od detailu a tabulky od banků - číslo 754 047-9 http://www.cztrain.com/loko/detail.php?IDL=6230&IDR=50 .Pak ještě drobnosti od hekttora jako třeba střešní háčky,kliky ... a přemýšlím jestli si nemám koupit i masky z leptu .Mám hekttora za rohem tak proč ne ... Osvětlení chci udělat koncové červené a bílé - přepínání dle směru.Obruče světlometů (ne reflektoru jen světel) chci vyfrézovat a nahradit dutinkami (elektrikářskými).A taky ořemýšlím že bych si vyrobil nové žaluzie jako to udělal Houmr ale nevím jestli to zvládnu protože je to fakt malé..VoVo píše:No máš pravdu, je to úplně to samý, vidím tam ty samý problémy i jindeAkorát jsem měl asi štěstí na novou formu, přijde mi ten můj takovej ostřejší.
Ale na nádrži mám T478.3, tak nevimCo tam máš ty?
Pojezd už mám připravenej Vilinger, podařilo se mi ho teď na poslední burze ukořistit. Ale viděl jsem na burze už i polyuretanovej rám do kterýho stači vsadit podvozky a motor z V100, tak možná příště
Opět budu vyřezávat v pluhu otvor pro šachtu a rád bych tu udělal poprvé osvětlení (jen bílé přepínané dle směru bez reflektoru). Větráky bych chtěl odvrtat a dát leptané od Detailu pokud to nebude moc práce. Jinak se mi ten odlitek dost líbí (až na drobnou křivuli na boku, která ale moc vidět není), i tím že je dost ostrý (a hlavně už dost vybroušený![]()
)
TT-maniac píše:číslo 754 047-9 http://www.cztrain.com/loko/detail.php?IDL=6230&IDR=50 .
Jo postup stavby dám pak ke mě na web ,ale mojim tempem to tak brzo nebudeJBr píše:TT-maniac píše:číslo 754 047-9 http://www.cztrain.com/loko/detail.php?IDL=6230&IDR=50 .
Tak se pak nezapomen pochlubit, az bude hotova. 4047 je trosku moje srdecni zalezitost, jako malej jsem ji mel moznost chvili ridit na zeleznicni vystave u nas na vlecce
Tak dutinky seženeš třeba zde http://www.hadex.cz/konektory-zdirky-re ... inky--L901 ... a to červené osvětlení to máš pravdu ... ale já ho tam udělám a chci dát dovnitř nějáké tlačítko kterým by to šlo vypnout.Místa je tam dost.Ty žaluzie bude určitě těžké vyrobit nevím jestli to zvládnu ,ale aspoň se pokusím.A ohledně toho uveřejnění ... mám do udělat jako seriál nebo to hodit na web až jako celek ?VoVo píše:TT-maniac píše:Mřížky taky použiju od detailu a tabulky od banků - číslo 754 047-90. Pak ještě drobnosti od hekttora jako třeba střešní háčky,kliky ... a přemýšlím jestli si nemám koupit i masky z leptu. Mám hekttora za rohem tak proč ne ...
No takle dopodrobna do toho asi nepůjdu, bude mi stačit to co je na odlitku, ono kdo to pak přeci jen oceníJeště popřemýšlím, přeci jen se po zkušenostech s drobnými lepty bojím, že nepřežijou moje stavební postupy
Jen budu dělat madla atd (oceňuju vyznačené díry na vrtání). Ty masky mi přijdou docela v pohodě, navíc leptové asi nebudou mít ty pískovače či co to je (plus detaily specifické pro 754). Spíš ta nádrž je taková hala bala, ta se mi na celym odlitku líbí nejmíň.
TT-maniac píše:Osvětlení chci udělat koncové červené a bílé - přepínání dle směru.Obruče světlometů (ne reflektoru jen světel) chci vyfrézovat a nahradit dutinkami (elektrikářskými).A taky ořemýšlím že bych si vyrobil nové žaluzie jako to udělal ale nevím jestli to zvládnu protože je to fakt malé..
Pánové kde berete ty elektrikářský dutinky? Vůbec nevím jak to vypadá, můžete mi hodit nějakej obrázek? Já se po debatě o osvětlení rozhodl nepoužívat červené koncové (předpokládám neustále tažení nějakých vagónů). Ale s těma žaluziema, to teda nevim nevim, v TT už by to byla machrovina, každopádně budu se těšit na seriál
Ještě ho bohužel nemám ... budu ho mít aaž v září na burze v Ostravě .drlo píše:TT maniac - nemohol by si pre predstavu pridať foto toho odliatku pojazdu od p. Bartku, som na to hrozne zvedavý, tento mesiac sa mi dostal do ruky odliatok pojazdu 669,1, a som s ním dosť spokojný. A informáciu, kde sa odliatok dá zohnať, zrejme aasi len na burze, díky
VoVo píše:Cenu ani problém s tabulkama neřeším, spíš v tuhle chvíli mě trápí dodací lhůta, kdy brejlovec může být teoreticky brzo a tabulky na podzim, stejně jako u toho kocoura co teď dodělávám
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků