Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
fruafru píše:Papír k tomu plastu co používá MŽ nejlíp přilepíš toluenem dnes se už nesmí prodávat mám staré zásoby. Udajně dnes je nějaká toluenová směs, perchlor, a většina podobných srač.k co mají napsáno na obale že leptají polystyren . Vemu namočím štětec a nanesu na papír, pokud možno úplně ho namočím. Přiložím na místo kam patří, usadím a během několika sekund drží. Toluen totiž naleptá plast a papír tu naleptanou vrstvu nasaje do sebe. Jednoduché rychlé levné. Potřebuju poopravit umístění papíru? Znovu ho namočím toluenem a po několika sekundách se s ním dá jemně pohybovat, milimetr sem milimetr tam.Tyhle opravy jdou pouze s menšími díly. Velké plochy už znova nikdy nepromočíš natolik aby se celá plocha uvolnila. Pro lepení plastových stavebnic už hoooooodně dlouho nepoužívám nic jiného. Musím uznat že to má i svoje úskalí protože toluen smrdí a to celkém fest, proto si vždy odliju do vršku od petky a zbytek pořádně zavřu.
fruafru píše::lol:![]()
že sem si toho propadání nikdy nevšiml? Co se mi propadne ten papír?já neříkal použít toluen pro tmelení to není dobré, to je pravda, ten tmelený prostor se propadne. Ovšem při lepení třeba stěn domečků se mi propadne co, když sem natřel hranu stěny, to natřená hrana se propadne? kolik ti mám poslat fotek stavebnic lepených toluenem. 20 nebo 30 můžeš mi najít propadlé místo. Větší nesmysl sem dlouho neslyšel?
To je lepené asi před patnácti lety tolueném, ta střecha nikdy přilepená nebyla. Vůz slouží k různým pokusum.
lachttan.bastr píše:Držme se tématu. Zajímalo by mne, čím to natřít? Já jsem spodek Vase natřel štětcem černou agamu, klasika syntetika a lepí to ještě po týdnu. Podvozek, je díky papíru v pohodě, ale je-li z toho celá kastle, tak aby nelepil celý vagon.
Já s Agamama (syntetika) nemám problém. Základovka ve spreji a na to barva. Protože ale většinou dělám malé plochy, tak natírám štětcem. Nejpozději po 24 hod na to mohu dát druhý nátěr a po dalších 24 s tím lze v pohodě pracovat.maayaa píše:jo agamy to je něco,ty schnou pěkně dlouho,ale třeba revelky jsou v pohodě.co jsem stříkal vagon revelkama,tak za cca 2h byl suchej,ale kontajnery agamou lepily ještě po třech dnech(Sgnss)
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků