Novinky v TT na rok 2010

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod martin tichý » pát 15 led, 2010 10:37 am

Zduř pánové, i já musím zde vyslovit svoji lítost nad chatrnou předvěstí toho, co můžeme letos očekávat, především ROCO mě zarmoutilo, zdá se, že jejich loňský slibný elán v TT ztratil dech,..pesimista by řekl, že nás teď na několik roků čeká pouze nekonečná řada všelijakých barevných mutací Sergeje...a Ragulína taky, to je jasný.., optimista by zajásal nad 18201 a nařknul mě z toho, že ještě nejsou na světě všechny avizované novinky a už bych chtěl další..No, tak ke komu se přidáte, co??Doneslo se mi, že v HO bude ROCO dělat Čmeláka, prý je to jisté...,být HOřem, viděl bych to optimisticky:)
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod radekkrupka » pát 15 led, 2010 10:53 am

martin tichý píše:Zduř pánové, i já musím zde vyslovit svoji lítost nad chatrnou předvěstí toho, co můžeme letos očekávat, především ROCO mě zarmoutilo, zdá se, že jejich loňský slibný elán v TT ztratil dech,..pesimista by řekl, že nás teď na několik roků čeká pouze nekonečná řada všelijakých barevných mutací Sergeje...a Ragulína taky, to je jasný.., optimista by zajásal nad 18201 a nařknul mě z toho, že ještě nejsou na světě všechny avizované novinky a už bych chtěl další..No, tak ke komu se přidáte, co??Doneslo se mi, že v HO bude ROCO dělat Čmeláka, prý je to jisté...,být HOřem, viděl bych to optimisticky:)

Nevím, k zákulisním informacím přístup nemám... ale kdo by před rokem touto dobou něco čekal od Roco v TTčku? Sergej bouhnul až v červenci...
radekkrupka

Příspěvekod martin tichý » pát 15 led, 2010 11:28 am

pravda.., loni touto dobou bych si na sergeje v TT taky moc nevsadil, ale přecijen..v uplynulém roce ROCO svou aktivitou v TT budilo zdání, že to myslí s TT poněkud vážněji, než jen jako okrajový produkt, což myslím letos, alespoň z toho, co je nám dostupné, příliš nepotvrzuje..ale samo, že nechci nijak předbíhat, rok je teprve na začátku..., možná jsou má očekávání až přílišná, zřejmě nereálná a doufajíc, že ROCO alespoň z části převezme v TT ten (bohužel) Tillig monopol.
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Jarda H. » pát 22 led, 2010 8:44 pm

Novinky v TT na rok 2010 - ruská firma PERESVET :
stránka 1 letáku : http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalogi. ... &kat=pr10n
stránka 2 letáku : http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalogi. ... &kat=pr10n
Nic extra zajímavého :wink:

Doplňky na kolejiště : leptík jízdního kola s pomocným motrkem od f. DAVO model http://www.davomodel.cz/files/Dt25_01.jpg
... takže v oblasti jízdních kol další výrobce - jinak v TT jsou plasťáky jako součást některých modelů Auhagen
nebo lepty od "hekttora" (kola, dvojkola) nebo lepty od Haulera
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod vape777 » pát 29 led, 2010 11:40 am

Novinky TT Tillig 2010
Katalóg s novinkami je online:
http://www.tillig.com/deutsch/downloads/2010-NH-TT.pdf

Z toho CSD/CD:

02283 224,90 Dampflokomotive BR 555.0 der ČSD, Ausführung ohne Windleitbleche
Steam locomotive class 555.0 of the ČSD

16640 36,90 Reisezugwagen 2. Klasse Typ Y der ČSD
2nd class express train coach

13892 39,90 Postwagen Post4-b/15 der ČSD
Mail waggon Post4-b/15 of the ČSD

15321 29,90 Kühlwagen TTnh der ČSD
Refrigerator waggon TTnh of the ČSD

15494 35,90 Staubsilowagen der ČD
Silo car of the ČD

96149 E 139,90 Diesellokomotive BR 716 der RailTransport (ČZ)
Diesel locomotive class 716 of the RailTransport (ČZ)

Zaujme hlavne nová konštrukcia Y/B vozňov v prevedení Tillig.
Väčšina lokomotív je prepracovaná (nový motor, PluX12, teple biele led osvetlenie).
vape777

Příspěvekod PaMi » pát 29 led, 2010 12:28 pm

vape777 píše:Novinky TT Tillig 2010
Katalóg s novinkami je online:
http://www.tillig.com/deutsch/downloads/2010-NH-TT.pdf

Zajímavý možná bude i ten nový motorový přestavník na předposlední straně.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod radekkrupka » pát 29 led, 2010 12:39 pm

Tak pár novinek ČSD/ČD se opět urodilo.

Ypsilonka má deset oken :) nicméně 13 éček navíc :(

A ten poštovní - asi blbá otázka - je to model, zakládající se (alespoň z části) na pradvě?
radekkrupka

Příspěvekod TTmili » pát 29 led, 2010 2:43 pm

Pokud vím tak toho pošťáku jsem si všimnul na fotkách soupravy "Západního expresu" takže to asi bude podle skutečného vozu, ale za nic neručím.
Co se týče těch Y, Tillig překvapil, ale opět těsně po Kuehnovi (se Silberlinge to bylo stejně). Jsem zvědavý na jejich porovnání, už šetřím a koupím jeden Tillig a druhý Kuehn až budou a poreferuju. Původně jsem chtěl 2 Kuehny ale tohle mění situaci. Jsem docela zvědavý kdy vylezou ven, jak Kuehny tak Tilligy.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Negrelli » pát 29 led, 2010 4:51 pm

Jarda H. píše:Sice jsou to modely jako limitka nabízeny už od prosince, ale narazil jsem na zajímavé barevné provedení přívěsných vozů řady 010. TTmodely ve spolupráci s f.Loco nabízí přívěšáky v barevném schématu Železnice Desná, jde o vozy na spojích do Koutů nad Desnou. Vozy mají čísla 010.549-4 a 010.432-3 (se směrovou cedulí "Kouty n./Des.").

K nahlédnutí zde :
http:/ /www.ttmodely.cz/sklad/detail.php?kod=9703
(odstranit mezeru mezi lomítky !)

Více najdete na stránkách zmiňovaného e-shopu ! Případní zájemci z V.epochy asi zalitují, že k tomu není i motorák ?!

Letos by se modeláři měli dočkat i toho motorového vozu v několika variantách :D
Negrelli

Příspěvekod TTmili » pát 29 led, 2010 8:37 pm

Co jsem se díval ale na ty "západní expresy" tak jsem nic moc nenašel. Takže to je spíš asi jenom takový menší oživení, stejně jako byli kdysy vozy Ca (nikdy se mi totiž nepodařilo dohledat originál). Neví někdo jak to bylo s nima?
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod BaWiS » sob 30 led, 2010 9:35 am

Tak abychom se tu nebavili furt jen o českých novinkách tak já se teda těším na další variantu Ellok E95 dráhy DR od Brawy.
Brawa novinky
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod jsyrovat » sob 30 led, 2010 5:48 pm

Jen takovy dotaz, zabyva se nekdo stavbou jine drahy nez CD/CSD/SK/DB/DR/PKP? Ja jsem si umanul, ze si postavim drahu SBB, ovsem v TT je to opravdu narocne. Nejenom vozy a lokomotivy - kdyz uz nekdo neco nahodou vyrobi, tak to za chvili uz neni dostupne (vozy Huckepack - zatimco DB a DR porad jsou). Tillig treba dela rychlikovy vuz 1. tridy, jenze je jediny - kde pak vezmu ten zbytek... 2. trida a jine. Vlak se z toho nepostavi. Zbyva jedine neprislis kvalitni a predrazeny TT-Model.
Kdyz koukam do novinek, tak tam ma Tillig BR 474 SBB Cargo, coz je hezke. Nicmene bych toho uvital trosku vic. Marne asi budu cekat na Re 460, v H0 existujici v desitkach barevnych provedeni. Mozna se dokopu k tomu, ze nakonec nakreslim lepty...
Dalsi problem se kterym se dost trapim je digitalizace lokomotiv - chci je mit vyhradne se zvukem - lokomotiva i provoz se tim neskutecne ozivi - pouzivam ESU LokSoound Micro v3.5. Vyrobci ale moc nevychazeji vstric co se tyce prostoru na dekoder a reproduktor. Nejlepe to jde u Pico lokomotiv - Taurus i Herkules maji mista dost, musi se jen presunout odruseni el. motoru na stranu. Hodne jsem se trapil s Desirem, ale nakonec to s pomoci vybrusovani podvozku i reproduktoru slo. Daleko vetsi trapeni bylo s ICE3 od Pika (tam jsem musel kompletne cely prostor pro repro vybrousit v sasi) a Blue Tiger od Mehana mi dal taky dost zabrat - vubec se tam nevesel standardni reproduktor, musel jsem pouzit mensi kulaty (na nej je dokonce v podvozku vylisovany prostor) jenze ty male reproduktorky byly 2 - druhy jsem doslova narval do prostoru mezi podvozkem a PCB pod strechou. Ty mensi repro ale maji horsi a slabsi zvuk, museli jsme ladit hlasitosti jednotlivych zvuku. Jinak se to vzdy neobeslo bez ustrihnuti konektoru a pripajeni vodicu primo na PCB - konektor se mi vesel snad jen do Desira.
BR189 od Tilliga - tam se na to teprve chystam, ale neni tam misto ani na dekoder samotny (nepocitam Plux). Herkules od Kuehna je na tom o dost lepe, tam se to mozna vejde vsechno pod strechu bez vybrusovani, ale vedet to budu az mi dorazi dekoder. Uz se tesim na BR 18 od Roca, ta je uz vcetne zvuku.
jsyrovat

Příspěvekod Jarda H. » sob 30 led, 2010 6:41 pm

radekkrupka píše: ..... A ten poštovní - asi blbá otázka - je to model, zakládající se (alespoň z části) na pravdě?

Zda jezdily i u nás by mohl ověřit někdo, kdo má přehled (a publikace) o vagonech u ČSD. Původní model je německý pošťák, vzhledově se malinko blíží našim pošťákům ze 30.let ř.Fa, ale celkově jsem názoru, že to je jen přeznačený německý model na verzi ČSD - pokud někdo potvrdí, že jezdily u ČSD, jen dobře ! Původní německý vagon se po válce údajně vyskytoval u DR i DB, takže se klidně mohl objevit - třeba okrajově - i na tratích ČSD ?

Co se týká pošťáků v "Západním expresu", byl jsem v domnění, že tam pošťák byl, ale jen od cizích drah (DB). Tím nevylučuji, že před lety se tam mohl objevit tenhle typ vagonu, ale myslím, že ne v barvách ČSD.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod BaWiS » sob 30 led, 2010 6:57 pm

jsyrovat píše:Jen takovy dotaz, zabyva se nekdo stavbou jine drahy nez CD/CSD/SK/DB/DR/PKP? .....

Ahoj, tak úplně ti rozumím :D S tou loko 474 SBB mě taky Tillig překvapil, ale Kühn má 185 (na stránkách má ale obrázek s 482), které vypadají stejně. Takže vlastně jedno a to samé :roll:
Kvůli švýcarským lokomotivám, které v TT nejsou jdu do jdu do N-ka (např. Re 421, 610).
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Colonel32 » ned 31 led, 2010 1:54 am

TTmili píše:Co jsem se díval ale na ty "západní expresy" tak jsem nic moc nenašel. Takže to je spíš asi jenom takový menší oživení, stejně jako byli kdysy vozy Ca (nikdy se mi totiž nepodařilo dohledat originál). Neví někdo jak to bylo s nima?

Pozor. Podle tohoto článku

http://www.kirow.wz.cz/vytapeci/vytapeci_vozy.htm

na západním expresu nejezdily poštovní, ale vytápěcí vozy. Zřejmě velmi podobné konstrukce a ze stejných továren, jako ty poštovní vozy. Na parostroji jsem nic nenašel, takže bych se asi zkusil zeptat v diskusi na k-reportu.
Colonel32

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)