DISKUZE - Novinky TT 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DISKUZE - Novinky TT 2014

Příspěvekod Radek Strnad » čtv 27 bře, 2014 1:53 pm

Tak prostě Manka od Krese bude. Že je Kres dražší než velkovýrobce je jasné :idea: . Co se týká motoráků, tak tam je Kres určitě jedničkou. Jeho pohony jsou naprostá špička. Původně se počítalo pouze s 50-ti kusy a výroba byla zadána už vloni na základě podkladů a požadavků tlupy vyvrhelů, kteří nerespektují českou modelářskou stádnost, tedy OSTT. Bude to zase jeden z našich "speciálních" modelů.Nakonec jich také bude o něco víc, protože o koupi projevilo zájem více modelářů. V nabídce je verze analog a digitál s Kresovým dekodérem. Samozřejmě pokud se někdo rozhodne rozebrat, odstrojit, přestříkat a opatřit novými popisy model DR a ušetřit tak 1.000,-Kč - jeho volba. Těžko chtít u tak minimální série cenu, jako má tisícikusová sériovka, že...... :roll: Já už ho mám dávno objednaný. Jen doufám, že se vše povede podle našich požadavků a model bude ozdobou na kolejišti. Zkušební kus je již na světě a teď se dělají opravy a změny tak, aby v květnu byl model k mání. Jako přívěs by měl posloužit červený vůz 2.třídy od Schirmera. Těším se jak malý kluk na příchod Mikuláše(bez čerta). :mrgreen:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod DS Model » pát 28 bře, 2014 8:10 am

A nevadí, že žluté popisy na tento vůz nepatří zrovna jako rudá hvězda (v tomto období, kam je tento "model" zařazen) ?

dst
DS Model

Příspěvekod Radek Strnad » pát 28 bře, 2014 3:02 pm

Chápu, že pro pana Struppa působí jakákoliv zmínka o OSTT jako muleta na rozzuřeného býka a také to musí být těžko rozdýchatelné, když se něco neděje zrovna podle jeho představ a narušuje to jeho byznys, ale prostě se na nějaké verzi několik desítek lidí shodlo, takže je to čistě naše věc a tak nechápu tu kritiku. Model motoráku se žlutými popisy nikdy nebyl, tak se pár lidí toto pokusilo změnit a zadalo si výrobu modelu ve verzi, která se jim líbí. Kdo se zadanou verzí souhlasí, ten si objednal, kdo ne, neobjednal. Nechápu, co se to tu řeší. Nejvyšší sběratelskou hodnotu mají např. známky a mince, které byly dány do oběhu s kazem a v malém počtu.Pokud má někdo pocit, že prodá hromadu Manek s bílými popisy, zadejte si výrobu a jistě vám u Krese rádi vyhoví.....a už vůbec tedy nechápu, proč takovou výrobu pan DS nezadal už dávno před p.Říhou???? Vždyť tu možnost má každý, kdo shromáždí nějaké ty objednávky - máme volný trh. A s tou kritikou bych byl opatrný. Třeba Hektor-Agrárník v rosňozelené barvě také není zrovna poplatný originálu, že.....

EDIT :Moderátor 2 :lol: : další diskuze kolem limitky M140.3 přesunuta (nemazána) jinam ......
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod radekkrupka » pát 28 bře, 2014 6:45 pm

Téma se sice jmenuje diskuze, ale o novinkách TT 2014. Prosím držte se toho a již se vzájemně nenapadejte. Jinak začnu mazat.

Komentovat, zda je či model věrný předloze je OK (a každý si to probere podle svého uvážení), zbytek už je ale přes čáru. Díky.

moderátor
radekkrupka

Příspěvekod lisacik » ned 30 bře, 2014 2:47 pm

Dobry den prajem.
Ak dovolite skusim sa vratit ku kresovej masinke rady M140.3.
Bolo tu povedane to ci ono a nema zmysel sa vracat k tomu zlemu na co nas nakoniec upozornil aj moderator fora. V niektorej piesni sa spieva, ze ...sme narod holubici... Chcel som by som vas takto vsetkych poprosit, aby sme na seba neutocili a pomohli nasej malej komunite TT-ckarov napredovat a mat tie svoje vysnene modely.
Ked Kres vydaj info, ze bude vyrabat radu VT 135 srdce mi poskocilo (osobne som tento krok ocakaval od Tilliga, kedze v HO tento model ma/mal), ze snad casom, rokmi pride cas ked uz Kres nebude mat tolko objednavok z nemecka a bude pren zaujimave vyrobit radu M 140.3/ČSD pre nas.
Zial nie som tak zrucny, aby som sa pustil do stavby podla clanku, ktory bol uverejneny na webe http://www.trainmania.info/zapisky2013.html#m140. Preto ma opat potesilo info (snad polroka a mozno aj viac stare), ze firma Kres "pripustila", ze limitku M 140.3 vyrobi. No a ked som tento tyzden na tomto nasom fore zachytil info, ze sa nieco deje bol som velmi rad a zaroven som hned dostal ladovu sprchu z diskuzie, ktora nas rozhnevala a nie stmelila. Diskuzia sa tykala farby popisov. Je fakt, ze v povojnovom obdobi sa na motorovych voznoch pouzivali biele popisy (to napriklad akceptoval aj Tillig pri M 283.101/500682-3, ale aj u hanulkovej M140.317). Doma som si pozrel obrazok M140.323 z Atlasu lokomotiv 2/1969, kde vidno ako "svieti" pas okolo skrine vozidla a to iste sa da povedat o napise M 140.323.

Ak dovolite chcem sa spytat clenov OSTT (v minulosti som patril k hrstke ludi zo slovenska zaujimajucich sa o dianie v OSTT, ale to uz je davno), ci obrazky, ktore boli uverejnene na eshope masinky.cz su finalne podklady, z ktorych firmy Kres ide robit M 140.3 pre OSTT?
V akom stave sa nachadza vyroba M140.3? Prosim neda sa este urobit farebna uprava tychto popisov?

Este sa chcem spytat na digitalizaciu tohto modelu. Viem, ze Kres vyraba aj vlasny DCC dekoder. Ake budu moznosti digitalizacie tohto madelu?

Dufam, ze moj prispevok nespusti dalsiu vlnu vasni.
Dakujem za porozumenie.
Lisko
Přílohy
M 283.101_Tillig_TT_500682_3.jpg
Obrazok pouzity z TT katalogu/vlacky.com
M140.317_Tillig_HO_73129.jpg
M140.317_Tillig_HO_73129.jpg (82.62 KiB) Zobrazeno 6799 krát
lisacik

Příspěvekod Radek Strnad » ned 30 bře, 2014 3:57 pm

Já mám objednanou digitální verzi s Kresovým dekodérem FlexDec, takže digitalizace je bez problémů. Nějaké úpravy se ještě dělají. Tu pětikorunu, která by vůz identifikovala do krátkého období jsme tam prostě nechtěli. První pětiletý plán byl soudruhy schválen pro léta 1949-54(zák.241/1948Sb.). Ta hvězda, kterou má model na té jediné fotografii, kolem které se vše točí, se na vozy malovala od roku 1951 a výše. Tím bychom ale dostali motor do kratičkého období, v tom nejlepším případě pouhé 3 roky(už ne ep.III.a, ale ještě pořádně ani ep.III).O těchto vozech se ví pramálo, fotek je jako šafránu. V chytré knize páně Honse se píše, že v pravidelném provozu dojezdily v roce 1956. Podle čísel jich bylo 55 kousků a to je tedy dost. Co v nepravidelném provozu????? Některé byly ještě rekonstruovány a dostaly motor Tatra301. Jak dlouho jezdily rekonstruované????Dostaly nové motory na jeden či dva roky????To asi ne - v tomto období byl nedostatek všech vozidel, takže co mělo kola a motor, jezdilo doslova do roztrhání. Pokud prodělal vůz rekonstrukci s výměnou motoru, pak lze myslím oprávněně předpokládat, že mohl dostat i nový lak. Pokud dostal nový lak, potom jistě i nové popisy, které by po roce 1950 měly být žluté. Praxe byla ovšem žlutobílá(některé vozy se popisovaly bíle/některé žlutě). Oficiální informace a praxe se často rozcházejí. Např.Hurvínci dojezdili v pravidelném provozu na trati Čáslav-Třemošnice v roce 1984. A v nepravidelném....???Já ho vídal na trati Pečky-Bečváry ještě v roce 1986 a někteří se dočkali ještě nového číselného přeznačení. O oficiálním definitivním konci provozu Bardotek s koncem GVD v prosinci 2013 víme všichni. Kterápak asi teď o víkendu na Sázavě pojede....???
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Radek Strnad » pát 04 dub, 2014 3:46 pm

radekkrupka píše:Máte už někdo ten malý plošiňák od Tilligu? Podělte se o zkušenosti...

Obrázek

Já ho už mám taky. Taky mi jezdí a nerozpadl se. Trošku jsem ho počochnil, aby nekřičel novotou a obyčejností. http://kyklop68.rajce.idnes.cz/Np
KYKLOP68
Radek Strnad

Re: Novinky TT 2014

Příspěvekod Rizoto » stř 09 dub, 2014 3:51 pm

Jarda H. píše:Na webu LOCO avízo na nové modely - jaro 2014 .... Jízdní vlastnosti motoráku budou asi dobré, jde o pojezd PMT :

Novinky jaro 2014
rozšiřujeme nabídku modelu Uacs/Raj o variantu žlutohnědá v provedení třetí epochy dle skutečného vzoru pod katalogovým číslem 3706.
Nabídku malosériových modelů rozšiřujeme o model motorového vozu 810 v šedomodrém provedení M1402. Pojezd vyrobila firma PMT. Model je vybaven vnějším osvětlením. Společně s přípojným vozem M1120 lze vytvořit typickou soupravu provozovanou na síti ČD.

Hmm zaujimave mne bolo povedane že PMT pojazd pre M152 prestal vyrábať.
Rizoto

Příspěvekod psv » stř 23 dub, 2014 11:37 am

Inak nepostrehol som tu nejake vyjadrenie k T478.1 od Kuhna, tak pre upresnenie podla viacero stranok je datum uvedenia na trh stanoveny na 1Q-2015 :D (Voraussichtlich lieferbar ab: 1. Quartal 2015)

Nejak ma to ani neprekvapuje.. :D
psv

Příspěvekod petrha » stř 23 dub, 2014 1:26 pm

psv píše:Inak nepostrehol som tu nejake vyjadrenie k T478.1 od Kuhna, tak pre upresnenie podla viacero stranok je datum uvedenia na trh stanoveny na 1Q-2015 :D (Voraussichtlich lieferbar ab: 1. Quartal 2015)

Nejak ma to ani neprekvapuje.. :D

V roce 2011 jsem řekl, že zamračená od Kuehna bude tak okolo roku 2016, všichni mě napadali, že T.Kuehn ji slíbil na beton v roce 2013. Tak jsem se o moc nesplet, ne-li jestli jsem se netrefil, protože u Kuehnů je to rok sem rok tam.
petrha

Příspěvekod milostt » stř 23 dub, 2014 1:33 pm

protože u Kuehnů je to rok sem rok tam.[/quote]
U Kuehnů jsme ještě nezaznamenal rok sem , pokaždé jen rok tam :D , ale klidně mě opravte
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod Jarda H. » stř 23 dub, 2014 1:58 pm

Vážení diskutující, opravdu máte dojem, že se dodací termíny od firmy Kuehn zde ještě dostatečně neprobraly a proto se stejné stesky objevují po x-té :roll: ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milostt » stř 23 dub, 2014 2:19 pm

proto se stejné stesky objevují po x-té :roll: ?![/quote]
A objevovat budou i nadále , u každého nahlášeného modelu , který bude posunut směrem dozadu , to tak bude zas a znovu.
ALe nejsme v tom sami stačí se podívat třeba na forum kitařů a stejné stezky se objevují i tam
milostt

Příspěvekod Jarda H. » stř 23 dub, 2014 2:27 pm

Výtah z pravidel fóra :

Snažíme se jasně danými pravidly vylepšit kvalitu fóra a ne cokoliv omezovat.
Globální administrátor a moderátoři mají právo mazat příspěvky, přesunovat příspěvky, přejmenovat témata a zasahovat do fóra pokud :
......
1.5 se opakovaně objevují zbytečné „nářky“, dohady a spekulace, které již v tématu zazněly
1.6 se stejný příspěvek vyskytuje ve více tématech najednou
....
.

Dále již bez komentáře :D
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milostt » stř 23 dub, 2014 2:56 pm

No pokud jsi nespokojen s tím že lidé dávají najevo že jsou nespokojeni s výrobcem, tak to klidně smaž ...
Jási naopak myslím , že pokud to vidí vyrobce , popřípadě prodejce , těch výrobku tak aspoň má představu co ty modeláře trápí.
milostt

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)