Dobry den prajem.
Ak dovolite skusim sa vratit ku kresovej masinke rady M140.3.
Bolo tu povedane to ci ono a nema zmysel sa vracat k tomu zlemu na co nas nakoniec upozornil aj moderator fora. V niektorej piesni sa spieva, ze ...sme narod holubici... Chcel som by som vas takto vsetkych poprosit, aby sme na seba neutocili a pomohli nasej malej komunite TT-ckarov napredovat a mat tie svoje vysnene modely.
Ked Kres vydaj info, ze bude vyrabat radu VT 135 srdce mi poskocilo (osobne som tento krok ocakaval od Tilliga, kedze v HO tento model ma/mal), ze snad casom, rokmi pride cas ked uz Kres nebude mat tolko objednavok z nemecka a bude pren zaujimave vyrobit radu M 140.3/ČSD pre nas.
Zial nie som tak zrucny, aby som sa pustil do stavby podla clanku, ktory bol uverejneny na webe
http://www.trainmania.info/zapisky2013.html#m140. Preto ma opat potesilo info (snad polroka a mozno aj viac stare), ze firma Kres "pripustila", ze limitku M 140.3 vyrobi. No a ked som tento tyzden na tomto nasom fore zachytil info, ze sa nieco deje bol som velmi rad a zaroven som hned dostal ladovu sprchu z diskuzie, ktora nas rozhnevala a nie stmelila. Diskuzia sa tykala farby popisov. Je fakt, ze v povojnovom obdobi sa na motorovych voznoch pouzivali biele popisy (to napriklad akceptoval aj Tillig pri M 283.101/500682-3, ale aj u hanulkovej M140.317). Doma som si pozrel obrazok M140.323 z Atlasu lokomotiv 2/1969, kde vidno ako "svieti" pas okolo skrine vozidla a to iste sa da povedat o napise M 140.323.
Ak dovolite chcem sa spytat clenov OSTT (v minulosti som patril k hrstke ludi zo slovenska zaujimajucich sa o dianie v OSTT, ale to uz je davno), ci obrazky, ktore boli uverejnene na eshope masinky.cz su finalne podklady, z ktorych firmy Kres ide robit M 140.3 pre OSTT?
V akom stave sa nachadza vyroba M140.3? Prosim neda sa este urobit farebna uprava tychto popisov?
Este sa chcem spytat na digitalizaciu tohto modelu. Viem, ze Kres vyraba aj vlasny DCC dekoder. Ake budu moznosti digitalizacie tohto madelu?
Dufam, ze moj prispevok nespusti dalsiu vlnu vasni.
Dakujem za porozumenie.
Lisko